I dag møtte jeg et menneske. Jeg regner ‘menneske’ som en truet dyreart, derfor må jeg dokumentere og dele denne begivenheten.

Jeg møtte Sandra som kom til Romania sammen med vennene sine for å hjelpe de lokale redningsarbeiderne og for å ta med seg hunder tilbake til fosterhjem i Sverige, hunder som senere skal adopteres trygt bort til nye hjem. Sandra forklarte meg at et potensielt nytt hjem sjekkes grundig før et dyr adopteres bort i hennes hjemland.

Sandra tilbragte en natt i hytta ved adopsjonssenteret. Hun var en stor hjelp for Flori og tilbragte mesteparten av dagen sammen med hundene der.
Jeg ble med henne på noen timers besøk ved det store hjelpensenteret, hvor Sandra lekte med hundene i kennel etter kennel. Når vi beveget oss mellom kennelene, hilste alle hundene på henne. Noen imponerte med å gi labb, andre ‘bare’ et kyss eller en vennlig logring. Og noen bjeffet jo litt, fordi de ikke alle er like trygge på fremmede.

Jeg ble imponert over Sandras store hjerte, hennes visjon, godhet og vennlighet. Med tanke på hva hun nettopp har gjennomgått, er jeg ekstra takknemlig for at hun stadig har våre hunder i tankene. Som hun lovet meg for et halvt år siden, kom Sandra for å hente to hunder som skal bo hjemme hos henne til over julehelgen. Hun er fast bestemt på å finne det perfekte nye hjemmet for dem, men i mellomtiden ønsker hun å trene dem opp, gi dem selvtillit og gjøre dem vant til å være familiedyr.

Så fort disse hundene får nye hjem, kommer hun tilbake for å hente flere hunder – hun har allerede sett seg ut noen. Sandra tok masse bilder. Hun er en ung, lidenskapelig sjel som ønsker å gjøre det hun kan for å gi hundene et bedre liv. Hun trenger et sterkt team i ryggen.

Fordi hun nylig besøkte ROLDA sine hjelpesentre, er hennes inntrykk ferske og hun vil gjerne dele dem med engasjerte svensker som ønsker å bli en del av denne nye gruppen

Kanskje kan vi jobbe sammen om å registrere en veldedig organisasjon i Sverige slik at alt kan organiseres bedre. Nå har vi i alle fall Sandra – jeg er takknemlig for hennes besøk, for hennes lojalitet og fremtidsvisjoner.
Sandra vil veldig gjerne høre fra deg!

Bli med på hennes neste tur til Romania for å hente flere hunder fra ROLDA, heng opp plakater eller spre løpesedler, gjør noe – gjør hva som helst! Likegyldighet er vår største fiende!