Dette er bare eksempel på noen hunder som nylig har blitt reddet fra gaten i Romania, hvor tusenvis av sultende, mishandlede hunder har blitt forlatt av et samfunn som skammer seg over deres tilstedeværelse i gatene. For disse hundene er hver dag en kamp for å overleve, og mange av dem forgiftes, blir drept eller skadet av biler, blir slått eller hengt.

Disse hundene ser ut som krigsveteraner, men de er ikke overlevende etter en militæraksjon. Bare ‘krigen’ vi kjemper dag etter dag. Men de har kjempet for å beholde livet, så hver og en av dem er en ‘fighter’. De har ofte lidd tap, og mange av tapene gjør det ekstra vanskelig for dem å overleve.

På mange måter er de uansett helter fordi de stadig utfordrer sin egen skjebne, fordi de overlever uforståelige smerter og lever videre som best de kan.

 

Hunden Light ankom vårt redningsenter i en varebil fullastet med hunder i forskjellige farger og aldre. Alle hadde blitt fanget inn fra industriområdet i Galati, hvor disse hundene enten har blitt forlatt av mennesker som ønsket å bli kvitt dem, eller forlatt allerede før sin fødsel av et likegyldig samfunn.

Noen hunder blir, når de for første gang i sitt liv lukkes inne i en kennel, urolige eller i det minste nyskjerrige på å møte sine nye ‘kamerater’, men hun var helt rolig og fant seg bare et sovehjørne der hun la seg ned….og falt i den dypeste søvn jeg noen gang har sett hos en hund.

Jeg åpnet døren til kennelen og gikk inn. Ingen reaksjon. Jeg tenkte at noe forferdelig måtte ha skjedd med henne, og jeg gikk nærmere for å observere henne. Brystet hennes hevet og senket seg – hun pustet regelmessig og rolig. Fremdeles ingen reaksjon. Nå er jeg rett ved siden av den tynne, hvite kroppen hennes. Jeg kan lukte den skitne pelsen hennes og den spesielle lukten av industristøv. Jeg kunne ikke motstå fristelsen til å røre ved henne…hånden min var nesten fremme…og stanset brått når jeg fikk se det lamme forbenet hennes som sluttet brått i et massivt, åpent sår. Skaden var ikke gammel, blødningen hadde antagelig gitt seg etter konstant slikking slik hunder ofte gjør når de har et åpent sår – det er en effektiv egenbehandling som er instinktiv og naturlig, en livreddende handling ville dyr, som ikke har noen andre til å hjelpe seg, benytter.

Light likes to be petted

Sjokkert av det dype, stygge såret…tankene mine allerede kretsende rundt den utrolige smerten hun har måttet leve med – alene og redd – når benet hennes ble skadet, blodig, halve kroppen forkrøplet, den andre halvdelen nummen, avmagret…gikk det plutselig opp for meg at jeg ble lydløst betraktet av et par milde, klare øyne. Hun var ikke redd, ikke nervøs og reagerte ikke aggressivt på min fremmede nærhet ved hennes plagede, tynne kropp. Jeg mistet meg selv i blikket hennes et øyeblikk, skamfull over å tilhøre samme rase som dem som skader så grusomt, så upprettelig så mange dyr verden over.

Jeg husker ikke en gang når jeg begynte å gråte – det begynte å regne, men dråpene som rant nedover kinnene mine var ikke regn, men tårer. Der vi satt, tett inntil hverandre hun og jeg, var vi under tak.

Hun reiste seg til slutt opp, og først da gikk det opp for meg at hun også manglet et bakben. Jeg kan ikke engang begynne å forestille meg hvor mye lidelsehun må ha gjennomgått etter å ha mistet først det ene benet, og så det andre – antagelig som følge av ulykker – uten å ha noen der som kunne lindre hennes smerter.

Light enjoys treats

Om historien til Light ikke kan røre ved sjelen til et menneske, finnes det   ikke mye medmenneskelighet igjen. Om du kan se henne rett inn i de vakre øynenen og late som ingenting, er noe alvorlig galt!

For å dekke veterinærkostnadene, inklusive operasjoner, for å hjelpe hunder som Light, trenger vi økonomisk støtte! Avhengi av kompleksiteten av helseproblemene vi finner hos de bergede hundene, varierer våre månedlige veterinærregninger på mellom 5000 og 21000 NOK.

______________________________

Det er i industriområdet Galati, Romania vi har den største konsentrasjonen av hjemløse og forlatte hunder. Magre – fordi tilgangen på mat er sterkt begrenset, fulle av flått og lopper, med skabb-problemer – spesielt i de varme årstsidene, redde og sky og som holder seg på god avstand fra mennesker. Dette er stedet hvor hunder og valper blir påkjørt av lastebiler og drept momentant eller forkrøplet for livet. Industrimaskiner og tog utgjør også en stor fare for hunder, og mange av dem – som Eddie – mangler en labb eller et ben (eller er allerede døde) – når de blir funnet av våre redningsteam.

eddy_rescue2

For å dekke kostnadene ved amputasjon for en berget hund, trenger vi omlag 2500 NOK

______________________________

Vi finner ofte valper – små, uskyldige sjeler forlatt i poser og sekker som søppel utenfor porten til hjelpesenteret. Oversett, forlatt av det ‘moderne samfunn’ som irriterer seg over deres tilsdedeværelse i gatene, men ikke ønsker å gjøre noe aktivt med problemet.

De fire loddne valpene ble funnet like ved porten til hjelpesenteret, i en lukket svart søppelsekk. Men vi vet at de er uskyldige, rene sjeler som kan bli fantastiske følgesvenner – de er ikke søppel!

De andre seks sorte og hvite valpene ble reddet av Denis, en av våre ansatte, og hans kone.

Nå vokser de opp til å bli friske og sunne (vaksinerte), sosiale hunder, takket være våre støttespilleres donasjoner og våre medarbeideres engasjement.

Puppies

Hjelp oss å sterilisere valpene og andre hunder som hentes fra utkanten av Galati!

Hjelp oss å sterilisere flere hunder i Galatis forsteder og i landsbyen Smardan!

Sterilisering av en tispe – 132 NOK

Kastrering av to hunder – 264 NOK

Kastrering av fem hunder – 660 NOK

Kastrering av ti hunder – 1320 NOK

_______________

 

Da Florica ble funnet var hun bare skinn og ben – ekstremt underernært, og med en stor svulst under magen. Brokk ble utelukket, og vi var redde for at svulsten kunne være en kreftsvulst. Veterinærundersøkelsen viste at magemusklene hennes har blitt revet over for lenge siden, og at en operasjon ikke ville kunne reparere skaden helt. Hun må holdes under kontinuerlig oppsyn i tilfelle svulsten begynner å vokse igjen og hun vil trenge umiddelbart veterinærtilsyn.

Florica tumor

 

 

 

 

 

Florica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________

Toothlet er en liten hannhund. Tennene i underkjeven hans stikker utenfor snuten, og dyrlegen antar at dette skyldes et kraftig spark når han var yngre. Fordi han er så liten, var Toothlet et enkelt bytte for dyremishandlere, som det dessverre finnes mange av i Romania.

Hovedårsaken til dyremishandling i Romania regnes å være mangelen på utdannelse i befolkningen. På landsbygda øker antallet uutdannede mennesker dramatisk og dette reflekteres i alle aspekter av dagliglivet og har direkte innvirkning på andre mennesker, dyra og naturen.

Toothlet er et eksempel på en perfekt følgesvenn. Han liker å leke og å løpe, men også å gå på tur uten bånd. Han liker å utfordres gjennom forskjellige aktiviteter og har stort pågangsmot. Det eneste han ikke liker er å løftes opp. Med litt tålmodighet kan han trenes, for han er smart, underdanig og har et stort ønske om å gjøre deg til lags.

Veterinæren anbefaler at Toothlet fores med en spesialdiett som hjelper fordøyelsen hans. Han trenger å gå opp noe i vekt.

___________________________

 

Vår veldedige organisasjons månedlige veterinærutgifter avhenger av tilstanden til hundene vi redder og antallet steriliseringer vi har gjennomført, og varierer fra 5000 NOK til 21000 NOK.

Bare din hjelp gjør det mulig for oss å redde hunder som disse fra et liv i lidelse!