I år kan du gi den aller største gaven

Buffy

Du kan gi håp.
Øyet hennes hadde blitt så ødelagt at det ikke kunne reddes. Familien hennes hadde ikke råd til veterinær. Det fantes ingen medisiner, ingen måte hun kunne unnslippe den brennende smerten. Men hun klaget ikke, hun skrek ikke når noen rørte ved henne. Buffy kom til oss vettskremt, blodig og alene.

Forlatt. Selv om vi kunne redde dette bittelille livet, hadde ikke familien hennes plass til et ‘misfoster’ i hjemmet sitt.

Bedre å ikke ha en hund, enn å ha en enøyd hund sa de. Og så dro de. På grunn av gavmildheten til mennesker som deg, fikk Buffy en ny sjanse. Noen mennesker, og noen hjelpesentre, vil kanskje sette spørsmålstegn ved vår avgjørelse. Hvorfor bruke penger, hvorfor ‘kaste bort’ allerede begrensede ressurser på en skadet hund som ingen vil ha?
Hvorfor?

Fordi hos ROLDA nekter vi å vende ryggen til en venn i nød. Vi kjemper for våre firbente venner, som vi kjemper for de som går på to ben. Vi plukker dem opp fra søppeldynger og smug der de har blitt kastet som skrot. Hunder og valper slengt til side av individer uten anlegg for medfølelse. Mennesker som har mistet sin menneskelighet
I 2015 har vi reddet 918 hunder (og til og med et esel) fra grusomme lidelser.

Reddet dem fra en uungåelig langsom og ensom død på gaten. Buffy er bare en liten, skadet sjel blant mange. Allikevel har hun rørt ved våre hjerter på en helt spesiell måte.

Om du møter henne, vil du også bli rørt over Buffys evne til å tilgi, og hvor ivrig hun er etter å elske igjen. Hennes ønske om å høre til. Vi vil finne et for alltid hjem til henne. En familie som fortjener hennes urokkelige hengivenhet.

Jeg fortviler ved tanken på hva som ville ha skjedd med denne gode jenta om ROLDA ikke hadde vært der og kunne hjelpe henne. Det gjør meg kvalm og trist å se henne for meg i en stinkende, skitten offentlig ‘kennel’ (om du klikker på denne lenken kan du se de virkelige forholdene i Romania og signere vår underskriftskampanje for å få slutt på ulovlige kenneler i Romania). Dødskamre hvor hundene blir forlatt og tvinges til å spise hverandre i en desperat kamp om å overleve. En kamp de aldri kan vinne. Lille, blodige Buffy ville ikke ha klart seg særlig lenge.

Det er et mareritt jeg har alt for ofte. Redselen for at vi kanskje ikke klarer å holde hundene våre trygge. Den fryktede tvilen om at vi ikke vil ha nok penger til å fortsette våre viktige tiltak for lokalbefolkningen og for å redde dyrene. Muligheten for at alt det vi har fått til gjennom årevis med blod, svette og tårer vil ha vært til ingen nytte.

Og så mange fremskritt har blitt gjort. Vi har bygd to hjelpesentre, sterilisert tusenvis av dyr og sørget for mat og medisinsk behandling for enda mange tusen. ROLDA har opplysningskampanjer og tilbyr støtte til eldre som ikke har råd til å ta skikkelig vare på sine kjæledyr. Men selv om mye har blitt gjort, er det så mye mer vi må gjøre…

Vi må jobbe mot en permanent løsning på problematikken med dyremishandling og dyr som blir forlatt. Vi må få menn og kvinner i vårt samfunn til å endre holdning og til å lære våre barn at hunder ikke er bruk og kast. Hver eneste skapning, dyr eller menneske, føler smerte, redsel og glede. At våre egne sjeler, og vårt samfunns sjel lider når vi velger å overse de grusomme overgrepene mot dyr som fortsetter å skje.
Når du leser dette, ber jeg deg tenke deg om et øyeblikk. Å huske hvor heldige vi mennesker faktisk er. Å anerkjenne den makten du har til å gi en stemme til de som ikke selv kan snakke. Og til å handle!


Buffy er en av tusenvis av hunder i fare. Vær så snill å gi ditt bidrag. Gi håp, hvor det finnes så lite av det i dag.
Du vil kanskje vite at Buffy møtte alle de internasjonale frivillige som besøkte oss i oktober – fra Sverige, Norge og Sveits? De elsket alle den lille, tapre jenta.

buffy_ingrid