Fyll matskålen – bekjemp sult!

gatehunder

Hjelp 200 hunder med å bekjempe sulten i Romania!

Hver dag ber utallige hjelpesentre over hele verden om hjelp fra sine støttespillere. ROLDA har ikke tidligere bedt om kontinuerlig støtte til kjøp av dyrefor, med unntak av vinterkampanjene når vi gjennom vårt nødhjelpsprosjekt har foret hjemløse dyr i nærområdet eller donert dyrefor til kjæledyr i familier med ekstremt dårlig inntekt. Men nylig har budsjettet vårt blitt endret radikalt, og i dag må jeg be om din hjelp og støtte for å kunne fore våre hunder!

Tidligere år har de viktigste kostnadene ved driften av det store hjelpesenteret blitt finansiert av stålselskapet. Vi har nettopp blitt informert om at stålselskapet nekter å fore 200 av de totalt 630 hundene. Disse hundene sviktes igjen av stålselskapet. I 2014 reduserte de den totale økonomiske støtten til ROLDA med 20%! Fordi vi har tro på dette samarbeidet, aksepterte vi i 7 år argumentene om ‘dårlig økonomi’. I løpet av disse årene var ikke engang hjelpesenteret vårt tilknyttet vann og elektrisitet i tidsrommet 2008-2014! Vi var avhengige av generatorer for strømforsyning og for å drive vannpumpene!

Siden 2014 har stålselskapet kuttet omlag 40% av totalkostnaden for disse hundene. Vi kan ikke fortsette vårt arbeide under disse forholdene.

gatehunder

Ikke engang argumentet om ‘dårlig økonomi’ kan rettferdiggjøre den grusomme beslutningen stålselskapet nylig fattet; Utgiftene til septikmaskinen – helt avgjørende for å sikre god hygiene og helse for hunder og ansatte ved hjelpesenteret – blir ikke lenger dekket. Stålselskapet foreslår at vi selv skal dekke kostnadene for drift av maskinen om vi fremdeles har behov for den. Dette skjedde etter at de allerede hadde kuttet 40% av sin totale økonomiske støtte. Det er helt horribelt!

«De som driver hjelpesentre er fullt og helt ansvarlige for dyrene de har boende hos seg. Det finnes ingen unnskyldning for å mislykkes og for å la disse dyrene – som er helt avhengige av deg – sulte» sier Dana Costin, grunnlegger av ROLDA. 650 hunder, noen få katter og ett esel er for tiden oppstallet ved ROLDAs store og lille hjelpesenter.»

«En av mine største redsler er at det vil komme en dag da jeg ikke lenger klarer å skaffe mat til hundene mine. Etter hvert har jeg innsett at det å ‘redde’ hundene er den enkleste delen av jobben. Uansett hva som skjer etter dette; ressursene som kreves, tiden og energien som brukes på å rehabilitere disse engstelige sjelene, driften av hjelpesentrene…dette er mye mer komplisert. Spesielt om du ønsker å gjøre ting på en ansvarlig måte – og det gjør jeg. Takket være dere, våre støttespillere, kan jeg gjøre det»

Fyll matskålen til 200 hunder!

Gi din gave via PayPal


eller
Doner kr 100 ved å sende “Rolda 100” til 26128
eller
send et valgfritt bidrag til vår konto:
Rolda Gatehunder fra Romania
Kontonummer 6219.13.48082

Dyrefor er en av de viktigste ressursene i vårt arbeide. Vi trenger for til 200 av de totalt 630 hundene som bor på det store hjelpesenteret, og som ikke har noen sponsorer. I tillegg trenger vi for til det lille hjelpesenterets hunder og katter, men også til vårt nødhjelpsprogram som retter seg mot fattige lokalsamfunn der vi gjør en innsats for å hjelpe mennesker med å ta vare på kjæledyrene sine, holde dem friske og sunne, og unngå at hunder blir forlatt.