xmas_santabag

Den beste gaven jeg ikke trengte å pakke opp

Vått gulv, mørk fengselscelle, tomme mager – dette er hvordan størsteparten av Romanias hjemløse hunder feirer jul, uansett om de bor på gaten, i statlige kenneler eller til og med hos private hjelpesentere. Alene og uten menneskelige nærvær.
I nærheten av vårt hjelpesenter gjør folk de siste innkjøpene og forberedelsene til julemiddagen, som i Romania alltid bugner av smakfulle retter og et stort utvalg av drikkevarer. Griser og kyllinger slaktes til julefeiringen.
På denne tiden av året er kjæledyrene heldige – de får massevis av kjøttbein og middagsrester. Gatehundene har også større sjanse til å finne godbiter og matrester i søppelet. Dette er deres jul. Hundene har ingen anelse om hva vi feirer eller hvorfor…men denne feiringen av godhet og presanger har ikke mye positivt å si for dyrene.

Travelt opptatt med å shoppe, forberede og planlegge, glemmer mange mennesker å vise medmenneskelighet. Det å gi en liten gave til en hjemløs person, donere mat til et barnehjem eller et gamlehjem koster ikke så mye, men bringer glede til dem som trenger et øyeblikk av håp.
Dyre gaver kjøper deg ikke takknemlighet eller ærlige øyeblikk av glede og håp.Dette vet jeg, fordi jeg har opplevd over ti år med lykkelige julefeiringer omgitt av alle hundene mine.

Det finnes ikke noe større juleglede enn 700 logrende haler, lekende i en haug av nysnø. Synet av dem – lykkelig lekende med fulle mager og uten bekymringer, gir meg en følelse av humanitet. Jeg gir dem bare mat og omsorg, og tilbake får jeg takknmelighet og jeg kan føle meg stolt, glad og vite at jeg har fått til noe godt.

Omgitt av disse hundene, får jeg julefølelsen

Det er den største gaven jeg har fått, år etter år. Jeg deler dette med deg, fordi du er en del av ROLDA-teamet, takket være deg kan jeg være her og nyte gaven fra hundene mine, hver eneste dag, året rundt. Vær så snill å dele julegleden med noen dyr som trenger det hos ditt lokale hjelpesenter eller hos ROLDA (les mer)…eller et hvilket som helst annet sted du kan gjøre en forskjell. Det er dette julen egentlig handler om. Og det er aldri for sent… det er fremdeles tid nok til å gjøre denne julen helt spesiell og til å gi håp til noen som trenger det!


og Kontonavn: ROLDA
Kontonummer: 6219.13.48082
Norge

og Donere 100 norske kroner via SMS:
“ROLDA 100” til 26 128

Hver krone teller, og ingen donasjon er for liten – selv 100 NOK eller 1 € gir en hund ett måltid….og for den ene hunden, utgjør din gave en stor forskjell!