2017_puppies1
Vaksiner er det mest avanserte virkemidlet innen moderne medisin for å forhindre sykdommer hos mennesker og dyr. Som en ansvarlig hundeeier tar du med hunden til veterinæren hvert år for revaksinering. Dette beskytter din firbente venn mot mange smittsomme sykdommer som det ville vært kostbart å behandle, eller som i verste fall ikke kan behandles.

Vaksinasjon er et ansvarlig valg ikke bare for din egen hund, men også for andre hunder i ditt nærmiljø – spesielt valper eller hunder med dårlig immunforsvar. Vaksinasjon er den eneste måten moderne vitenskap kan holde smittsomme sykdommer under kontroll.

Det finnes flere land i verden som totalt har utryddet rabies etter år med landsomfattende vaksineringsprogrammer. Vi vet alle at rabies er en alvorlig sykdom – dødelig for både mennesker og dyr som blir smittet.I Romania er tilfeller av rabies ekstremt sjeldne og sykdommen holdes under kontroll ifølge myndighetene. For noen få år siden var situasjonen en helt annen, men takket være velkoordinerte, landsomfattende tiltak og støtte fra EU, er det mye mindre redsel for rabiesutbrudd i Romania.

Hjemløse hunder kan utsettes for rabiessmitte gjennom kontakt med ville dyr som rev. Hjemløse hunder er også er utsatt for sykdommer som valpesyken, parvovirus og hepatitt – virussykdommer som har høy dødelighet, spesielt blant valper, og som enkelt kan forhindres ved hjelp av vaksinering.

Den beste vaksinen tilgjengelig på det rumenske markedet produseres av selskapet Merial og koster omtrent Kr 45. Årlig revaksinering av voksne hunder med denne vaksinen forhindrer at hundene smittes med disse sykdommene, og det forhindrer at sykdommene sprer seg videre til uskyldige ofre.

JOHNY ble pakket inn i en plastpose og kastet over gjerdet ved det store hjelpesenteret. Heldigvis overlevde han og ble funnet av teamet vårt morgenen etter. Som alle andre hunder som kommer til senteret vårt, trenger JOHNY å vaksineres og å plasseres i karantene i 21 dager. Fordi han er en valp, må han revaksineres for å få full immunitet. Dette betyr at det koster oss Kr 90  å vaksinere hver eneste valp som kommer til senteret vårt.


og Kontonavn: ROLDA
Kontonummer: 6219.13.48082
Norge

og Donere 100 norske kroner via SMS:
“ROLDA 100” til 26 128

Ved slutten av 2016 huset det store hjelpesenteret vårt 590 hunder – i tillegg til Johny og en tispe med 7 valper som ble reddet i siste liten. Valpene var store nok til å forlate moren for å gå på oppdagelsesferd, men fordi de holdt til tett inntil en trafikkert vei ville de mest sannsynlig bli påkjørt og drept.

Vi har også hunder ved det lille hjelpesenteret. I tråd med offisielle retningslinjer, er den neste vaksinasjonskampanjen for hundene som allerede er oppstallet hos oss planlagt gjennomført i begynnelsen av februar. I fjor ble vaksineringen gjort 4. februar.

Vi trenger totalt Kr 27 960 for å vaksinere alle våre hunder.

Hvorfor prioriterer vi å vaksinere hundene?

Hjelpesenteret vårt er registrert i TRACES og under oppsyn av de nasjonale veterinærmyndighetene. Alle hunder må revaksineres på en fastsatt dato. Hvis det er problemer med en hunds papirer (pass, veterinærattest), kan de stoppes fra å reise ut av landet /bli adoptert bort. I fjor reiste mange hunder fra ROLDA til EU land som Tyskland, Sverige osv. Vi må gjøre en innsats slik at alle hunder er klare til å kunne reise ut av landet når som helst.

Som tidligere nevnt er vaksinering den eneste måten å forhindre spredning av smittsomme sykdommer. Det er også den eneste medisinske måten å ha kontroll på alvorlige sykdommer som rabies eller valpesyken, som ikke bare kan ramme dyr men også mennesker.

Vaksinerte hunder utgjør ingen fare for sine adoptivfamilier, besøkende ved hjelpesentrene eller ROLDA sine ansatte. De er heller ingen potensiell fare for nyankomne hunder som kan være svake og ha dårlig immunforsvar.

ROLDA benytter seg av lokale og internasjonale støttespillere for å kunne tilby god omsorg for våre bergede hunder. Vi må gjøre en innsats for å fortsette å kunne tilby trygge, gode hunder til våre adoptivforeldre i Romania og i utlandet.

JOHNY er nå 5 måneder gammel. Han liker å omgås mennesker- også fremmede – og andre hunder, store som små. Han er morsom, leken og trives i menneskelig selskap. Han er klar til å gi labb til enhver besøkende. Vi kan ikke svikte en hund som JOHNY….vi kan ikke utsette han for dødelige sykdommer. Johny var så heldig å overleve etter å ha blitt kastet – som om han var søppel – i en plastpose over gjerdet til senteret vårt. Johny er en overlever og takket være vår felles innsats, kan Johny bli noens aller beste venn.

2017_puppies3

2017 startet med berging av nye valper, reddet sammen med sin mor

Disse 7 sorte englene trenger først og fremst en sjanse til å leve et godt liv, fritt for sykdom og parasitter. Hos ROLDA har vi lært at det ikke bare er nok å redde en hund inn fra gaten, og takket være våre støttespillere kan vi gjøre mer enn bare det; vi tilbyr et godt liv og en lovende fremtid for hunder som denne tispen og hennes 7 valper. Eller for hunder som Johny.

Kan du tenkte deg å donere Kr 45 til en hundevaksine som vil beskytte en hund mot 7 sykdommer som det vil være kostbart, om ikke umulig å behandle? Gi 600 valper og voksne hunder ved våre to ROLDA-hjelpesentre sjansen til å oppleve et godt liv. Vi lover å ikke be om nye donasjoner til vaksinering før til neste år. Vi lover også at vi vil refundere din donasjon dersom du av en eller annen grunn skulle være misfornøyd med vår vaksineringskampanje.