Hunder

Varme senger ligger i dine hender

De kalde nettene har kommet. Gamle og svake hunder, men også valper, merker kulden best.

Våre 12 innhegninger, i to parallelle rader, huser i dag litt over 600 hunder. Rengjøring av disse innhegningene er en viktig rutinemessig aktivitet, fordi våre hunders helse er avhengi av de hygeniske forholdene. Om det regner kraftig, snøstormene raser eller sommervarmen er ekstrem – 7 dager i uken, søndager eller helligdager, er ROLDA teamet alltid på jobb. Vi vasker soveplassene, utegårdene og vannskålene, og desinfiserer senger og vegger.

God luftsirkulasjon sørger for at vann på kennelgulvene forsvinner raskt om sommeren. Men når det er kaldt og fuktig, blir vannet liggende. I den kalde årstiden er det viktig å gjøre tiltak for å være sikre på at våre hunder fortsatt holder seg friske og trygge.

  1. Medisinsk behandling av hunder gjør veterinærregningene enda høyere
  2. Sykdommer som revmatiske problemer er vanskelige å oppdage og å behandle
  3. Hunder med kroniske sykdommer er vanskeligere å adoptere bort

Dette er bare noen av grunnene til at vi må være godt forberedt på vintersesongen.

Hvert år samler vi inn penger til tepper, halm, senger og sengereparasjoner, drivstoffreserver og et lager av proteinrikt hundefor.

Teppene brukes til hundene som bor på det lille hjelpesenteret der de er oppstallet innendørs, og det brukes mindre vann. Halm brukes ved det store hjelpesenteret – til hvileplassen til eselet og for å fylle hundesengene. Grunnen til at vi ikke bruker tepper ved det store senteret, er ganske enkelt på grunn av de store mengdene vann som brukes for å vaske kennelene. Teppene ville raskt blitt våte, og det vil være uheldig for hundene som sitter og ligger på dem. Halm absorberer ikke vann på samme måten, og er dessuten lettere å bytte ut, slik at hundesengene holder seg tørre og varme.

Våre hundesenger er laget av treverk og dekket med sponplater. Selvfølgelig blir disse av og til ødelagt eller tygget istykker av hundene. Det er ikke dyrt å reparere eller bytte ut hundesengene, men det er allikevel viktig fordi vi ikke kan la hundene sove rett på betonggulvet om vinteren.

dscn8426
GUTZA har tilbragt halvparten av livet sitt hos oss. Ikke mange ønsker å adoptere en god gammel hund som henne. Gutza trenger et koselig, mykt og varmtsted å sove.
De gamle knoklene hennes må beskyttes for kuldegrader og våte gulv, som er ennå farligere enn kulden alene. Revmatiske problemer ville gjort Gutza sitt liv til et mareritt.

I fjor samlet vi inn penger til varmelamper til plassering i kennelene der svake eller gamle hunder bor. For ett par uker siden ble vår veterinærklinikk utsatt for hærverk. Flere ting, blandt annet varmelampenene, ble stjålet… Vi er fryktelig lei oss og bekymret fordi disse lampene nå ikke lenger kan brukes for å hjelpe de hundene som trenger dem. Dessverre er dyrevernarbeid i Romania mye vanskeligere enn man kan tenke seg.

Hunder som Gutza trenger din hjelp for å komme seg trygt igjennom vinteren.

Når du besøker GUTZA sin internettprofil (eller hvilken som helst annen hunds profil på sponsoradog.ro), har du muligheten til å gi en gave på 15 Euro (130 NOK) for å hjelpe hunden gjennom vinteren. Ikke alle hunder vil være så heldige som GUTZA og få gaver, men hun er en stor sjel og deler gjerne gavene hun får med sine firbente venner.

Gi en vintergave til GUTZA. Hun lover å dele!


Gatehunder fra Romania

og Kontonavn: ROLDA
Kontonummer: 6219.13.48082
Norge

og Donere 100 norske kroner via SMS:
“ROLDA 100” til 26 128

I løpet av årene har du sett bevis – ofte mot alle odds (budsjettnedskjæringer, hærverk på klinikken osv) –på at ROLDA gjør alt vi kan for dyrene vi redder inn fra gaten. Ved hjelp av et minimalt budsjett som brukes effektivt og ansvarlig, sørger vi for å holde våre hunder friske og sunne. Sammen har vi klart å gi dem håp.

En trygg, varm hundeseng ligger i dine hender. Heldigvis vet jeg at det er de riktige hendene, fordi du er en fantastisk støttespiller.

Eksempel: Irene fra Norge har nettopp gitt en vintergave til 8 hunder fra sponsoradog.ro
Vinteren har bare såvidt begynt, og med de riktige forberedelsene vil vi kunne sørge for at 600 hunder er trygge frem til våren kommer.

Vær så snill, gi så mye du har anledning til.