Sammen kan vi #givehope når ingen andre gjør det.

For meg og det Rumenske teamet har 2017 vært et vanskelig år, og det er ikke overennå. Det har værtav de vanskeligste årene i ROLDA sin historie, men vi har klart å overleve og å legge det bak oss takket være fantastiske støttespillere som deg.

Kort oppsummering av 2017: Vi har gode og dårlige nyheter i Norge – donasjonene vi har mottatt via SMS og bankoverføringer er redusert med ca 30% i forhold til i fjor, mens antallet spillere som støtter Gatehunder fra Romania via Grasrotandelen har økt fra 68 til 87, noe som har doblet våre inntekter derfra – fra 11 076 kroner i 2016 til 24 512 kroner i 2017. (1. januar til 10. Desember i år)

En stor takk til alle våre norske støttespillere og venner som hjelper oss å gjøre drømmer til virkelighet!

Vi har samlet inn penger via nettbaserte innsamlingsaksjoner (via nettsiden og vår Facebook-side), SMS og gaver gitt til vår norske bankkonto eller via PayPal, og også gjennom å selge håndlagede gavelapper laget av Ingrid og Hege, i tillegg til overskudd fra vår auksjon på Facebook.
Vi har også klart å få sendt et brev til våre støttespillere pr. post.

Alle pengene som ble samlet inn i Norge, har blitt overført til vår Rumenske bankkonto. Det er ingen indirekte kostnader ved driften vår norske avdeling, fordi den kun drives av frivillige – så 100% av din gave går derfor direkte til vårt hjelpearbeid for de hjemløse dyrene – til dyremat og veterinærbehandling.

Gjennomsiktighet = respekt for våre givere.

Og ROLDA respekterer sine givere fordi det er takket være dere vi kommer oss gjennom de vanskeligste øyeblikkene, og takket være dere har vi muligheten til å redde hunder, en etter en. I kakediagrammet nedenfor kan du se hvor ROLDA sine inntekter i 2017 kommer fra. Norske støttespillere bidro med å dekke 8,41% av våre totale kostnader.

I kakediagrammet kan du se hvor budsjettmidlene tildelt prosjektet i Romania kommer fra: 4,96% er fra fra Norge, og jeg vet at for hvert år som går, kan vi øke denne prosenten.

Sammen kan vi #givehopenår ingen andre gjør det.

Hva gjelder fremgangen vi har gjort i Romania takket være pengegaver fra Norge og andre land, er jeg stolt over å kunne fortelle at ROLDA på tross av alle vanskelighetene dette året har klart å sette i stand taket på hytta ved det lille hjelpesenteret. Vi har også klart å øke sikkerheten ved veterinærklinikken (for å bedre beskytte de investeringene vi har gjort med penger gitt av våre støttespillere), etter at den ble rundstjålet to ganger i løpet av ett år.

Med noen få unntak, har de fleste av dyrene med alvorlige, medisinske problemer overlevd og blitt friske. Uansett om det har vært å redde hunder dekket av tjære, hunder med alvorlige hudproblemer, dehydrerte hunder eller hunder med benbrudd, infiserte sår, ben som måtte amputeres – din gave på 100 eller 1 000 kroner har virkelig kommet til nytte, og reddet en medskapning i nød. Reddet et liv!

Dessverre mistet vi Cara akkurat når hun begynte å gjøre synlige fremskritt – når hun begynte å gå igjen og kunne bruke begge bakbena. Vi mistet også Bonnie og Clyde –de to valpene som poserte for vår julekampanje.

Alt i alt har vi klart å hjelpe 1 407 dyr, inklusive 630 hunder og 1 esel ved det store hjelpesenteret og omlag 40 hunder og 5 katter ved det lille hjelpesenteret. 35 katter og 214 hunder har blitt sterilisert. Kan du forestille deg hvor mange valper og kattunger vi har forhindret fra å bli født inn i et liv med lidelse? Vi har gitt fôrhjelp til 228 hunder og 68 katter som alle tilhører fattige familier. Vi har sørget for veterinærhjelp for 174 hunder, 7 esler og 5 hester.

I 2018 er vårt mål å samle inn 200 000 kroner i Norge, og å starte opp noen nye prosjekter som jeg håper du vil like og vil ønske å være en del av. Vi vil informere våre støttespillere om hvert eneste prosjekt, og som vanlig tar vi gjerne imot dine innspill og kommentarer.

1 407 store ‘Tusen takk!’ fra 1 407 Rumenske dyr som har blitt reddet takket være deg!