Jula er ikke kun for mennesker…

Hver vinter gjør ROLDA sitt ytterste for å dele ut mat og varme til de tusener av hjemløse hunder i den sørøstre delen av Romania. Hver jul lager vi mennesker oss en ønskeliste, og julenissen oppfyller ønskene våre. For de hjemløse hundene i Romana, finnes ikke julenissen. For de, så finnes ikke jula. La oss endre dette! Du kan bli deres Julenisse! Spre din magi denne julen, og gi en gave til en hund i nød.

Ekstra spesiell Julemat til sultne gatehunder

For hundene som lever på gata, er Julaften kun nok en dag med tom mage, og sult. Men da de blir reddet av ROLDA, blir de trygge, og får godt med mat. Men mange av de får aldri en sjangs til å bli adoptert. Årene går, og vil blir gamle sammen. Det finnes ikke mange mennesker som åpner sin dør og sitt hjerte for en eldre hund.

60% av ROLDAs hunder er seniorer. De trenger ofte at vi tar spesielle medisinske hensyn, og mange av de trenger spesialmat, ofte i form av våtfôr. Vær deres Julenisse! Velg en julegave å gi til én (eller flere) av våre hunder.

Møt de 7 eldste ROLDAveteranene som, sammen med Julenissen, nok vil overbevise deg om å være ekstra generøs med de 650 shelterhundene våre.

Det er #HundenesJul !!!

Fra oppstarten av vår Julematappell, har ROLDAs støttespiller trofast gitt oss støtte til Julemat til hundene, og vi har totalt delt ut 37 000 spesielle Julemiddager til de tynneste, mest sultne gatehundene i Galatiområdet.

“Ett av mine aller største Juleønsker, er å leve i en verden hvor ingen dyr lider på grunn av mennesket. Hvorvidt denne dagen vil komme, avhenger av hver og én av oss. Det er i din og min makt å endre denne verden, så den blir ett sted vi ønsker å leve. Jeg har levd i Galati hele mitt liv. Det er den 5e største byen i Romania, lokalisert i ett av de aller fattigste områdene i landet, med estimert 15000 gatehunder. ROLDAs 2 sheltere er fulle, de rommer totalt 650 hunder, og samtlige er reddet fra stressende og farlige situasjoner. Hos hos starter de ett nytt liv, og lever nå på ett koselig og trygt sted. Så fort en hund adopteres ut, fylles plassen opp av en ny hund, reddet inn fra gata. Det er endeløs, emosjonell og altoppslukende “rutine”, som hele ROLDAs team føler seg privilgerte over å få ta del i. Hver eneste måned bekymrer teamet seg over hvor de skal finne de nødvendeig økonomiske resurser til å betale mat og veterinærregninger. Da området vårt rammes av snøstormer, har vi hendene fulle med å fjerne fjell av snø som plutselig dekker hele shelteret, ett område på over 15000 kvadratmeter. Snøen må vi fjerne manuelt. Dine matdonasjoner bidrar til å fjerne én av bekymringene våre, og dét hjelper oss å fokusere på å redde enda flere liv. Hjelp oss å fylle magene deres i Jula!”

Dana Costin, ROLDAs grunnlegger

previous arrow
next arrow
Slider

Velg en gave å gi
en av våre 650 hunder denne Jula:

VINTEROMSORG

$35

Denne summen gir én hund mat og vam ly i en måned

BORTSKJEMT OG BESKYTTET

$60

Denne summen gir en hund en værbestandig seng, som beskytter mot regn, snø og kulde

JULEMÅLTIDER

$45

Denne summen gir hele 40 hunder ett varmt måltid første juledag

FØLES SOM HJEMME

$110

Denne summen gir en mengde gatehunder ett ekstra godt og varmende måltid første juledag

ANNET BELØP

TIKRONERSGAVER DU KAN GI

Hvordan kan du hjelpe hunder med kun 10 kroner i måneden?

10 kroner i måneden kan gi mat, omsorg og tak over hodet for hundrevis av hunder i ROLDAs omsorg.

Høres det ut som ett lite beløp? Vel, dét er det jo. Men dersom flere slår seg sammen, vil dette lille beløpet fortsette å vokse. Dette er prinsippet bak teaming.net, den nye fundraising portalen, som gir støtte til sheltere som ROLDA, ved å samle inn donasjoner på kun 10 kroner i måneden. Strategien deres er bevist effektiv for alle de organisasjoner som har meldt seg på.

Støtt ROLDA i Teaming.net , med kun 10 kroner i måneden. Om mange gjør dette, vil det innsamlede beløpet utgjøre en vesentlig forskjell for dyrene vi redder: det vil gi dem mat, veterinæromsorg, og tak over hodet.
Støtt ROLDA on Teaming.net

Støtt ROLDA, her

Hjelp oss å ende marerittet!

For mange år siden, hadde jeg en drøm. Drømmen var å ende all lidelse for dyrene i min hjemby, spesielt å hjelpe de hjemløse, forlatte, og misbrukte hundene med å finne den kjærlighet, respekt, og verdsettelse de fortjener, samt å finne de nye og kjærlige hjem. Litt om litt har min drøm nå begynt å bli virkelighet… Jeg har ikke hjulpet alle de hjemløse hundene i mitt område, men jeg er på vei. Jeg har en fantastisk gjeng med ansatte og støttespillere, som gir meg kontinuerlig støtte på veien.

I går våknet jeg livredd. Hjertet mitt slo fort, hendene skalv, og jeg hadde tårer i øynene. Jeg hadde drømt om min hund, Printz (min aller første, vakre gatehund, som jeg reddet fra døden.) I drømmen var han våt, dekket av blod, og i desperat behov for min hjelp. Jeg kunne se ham i drømme, men denne gangen kunne jeg ikke hjelpe ham i det hele tatt. I øynene hans kunne lese se sulten, smerten og desperasjonen hans. Dette var virkelig ett mareritt. Hunder som min Printz har sin frihet, men det er en frihet med en høy pris; de er utsatt for konstante farer, så som skader, mishandling, sykdom og sult. Gatehundene er like avhengige av oss, som vi er av dem…bare vi blir kjent med, og glade i de! I marerittet mitt, representerte min Printz alle de hundene jeg ikke klarte å redde. Hundene som døde alene, lidende og stille. Da jeg våknet av marerittet, følte jeg meg deprimert, samtidig som jeg visste at jeg måtte omgjøre dette marerittet til noe positivt, og dette er grunnen til at jeg bestemte meg for dele marerittet mitt med deg.

Jeg våknet fra marerittet mitt, slik de fleste av oss mennesker kan. Men gatehundene kan ikke dét. Med mindre vi hjelper de!

Julen er den tiden av året da folk flest feirer og uttrykker sine følelser: generøsitet, godhet, medfølelse, kjærlighet og aksept. Men vi må også huske på at jula ikke bare er for oss mennesker…

Med jevne mellomrom kommer minnet om Printz (denne gange i form av en drøm), for å minne meg om min misjon, og om den overveldende lidelsen til de hjemløse hundene i Romania.

Min drøm denne jula, er å ende marerittet som gatehundene lever i hver eneste dag. Om det så er for kun én dag.

Big Surprises for Residents of Galati Retirement Center 

To celebrate National Day, ROLDA host a special dinner for the residents of the Galati Retirement Center.To give our gathering an extra dash of holiday spirit, we decorated the center with
lovely Christmas ornaments, and we also spoiled the residents and the staff with thoughtful hand-made gifts created with love by Romanian artisans.

But our biggest surprise for the 150 residents of the Galati Retirement Center was Tarot, the tiny dog we saved from a boiling tarpit. We are thrilled to announce that Tarot has been
adopted and scheduled to meet his new family in Sweden on December 17—just in time to enjoy his first Christmas with them!
So, Tarot was on a mission before leaving Romania. He was determined to spread holiday cheer to all those in need, and he has not forgotten our fellow senior citizens. We believe that Tarot’s story can inspire anyone to appreciate and give thanks for the little things in life. It can also help us be more grateful that there exists people and organizations in the world who are devoted to helping others—people and animals alike.

Tarot is alive today because our generous supporters chose to help him. The elderly in retirement homes are cared for by dedicated staff and volunteers. In the end, it is compassionate people like you who make our work possible. ROLDA knows that without your generosity and humanity, our programs would have remained just beautiful dreams. But together with you, we can dream further, higher, bigger. We can #givehope where no one else will.
Thank you from ROLDA Team