Nok en hund viklet inn i wire. Når vil det ta slutt?

Møt BraveHeart. Han er en liten, snill hund, som ble torturert og forlatt. Ser han kjent ut? Minner bildet hans deg om noen?

Om det gjør det, så er det nok fordi BraveHeart møtte den samme skjebnen som Ken, som vi fant i Februar 2019.

Noen syntes altså det ville være morsomt å holde Ken, en forsvarløs og uskyldig gatehund, nede, mens de surret metallwire rundt magen og kjønnsorganene hans, og lo mens han dro en tom brusflaske etter seg mens han gikk…

Da vi fant ham, var Ken desperat i sine forsøk på å løsne wiren, og komme seg ut av torturinstrumentet han hadde viklet rundt kroppen sin. Dessverre fikk han ikke tak i wiren, og det eneste han oppnådde, var å gå i sirkler. Han var utslitt og redd, stakkar. Da han endelig fikk øye på oss, forsøkte han å komme seg unna, fordi han trodde vi også skulle skade ham.

Da vi fant BraveHeart, hadde han en wire surret rundt den øvre delen av høyre forlabb, og den andre enden av wiren var festet i ett tre. Wiren var så stram, at den skar seg gjennom både pels og hud, noe som bare ble forverret av hans desperate forsøk på å komme seg løs. Som Ken, var selvsagt også BraveHeart livredd, han skalv ukontrollert, men kunne ikke komme seg unna…

Ken og BraveHeart ble begge utsatt for mishandling. Eller kanskje var det en grusom form for straff. Uansett, dette er fullstendig forkastelige handlinger. Og det er hevet over enhver tvil at begge ble utsatt for dette, fordi de er utsatte og sårbare gatehunder, som ingen bryr seg om. Ingen ville vel gjøre dette mot ett dyr de frykter eller respekterer!

Ken og BraveHeart er begge ofre for dyremishandling, en type kriminelle handlinger som det ser ut til at det bare bli mer og mer av, her i Galati.
Vi blir både sinte og fortvilet, når vi tenker på at det finnes mennesker som liker å se uskyldige dyr lide, og vi er virkelig bekymret for at den neste hunden vi finner innsurret i wire, ikke er like heldig som Ken og BraveHeart tross alt var.

I tillegg til den psykiske belastningen, så fikk Ken også dype fysiske sår av mishandlingen, og dyrlegen fryktet at han ville miste kjønnsorganene sine. Heldigvis gjorde han ikke det. I dag sitter vi og kjenner på den samme frykten, da det nemlig er en reell fare for at BraveHeart vil miste benet sitt, som en følge av at wiren har skåret seg inn i huden rundt det, og såret nå har blitt infisert. Alt dette tyder på at BraveHeart var bundet fast i flere dager, før vi fant ham.

Veterinæren desinfiserte såret, og fjernet også en del dødt vev, før han sydde det igjen. BraveHeart må være på klinikken i flere dager, før han kan få komme hjem til oss. I værste fall må han amputere, og da vil veterinæroppholdet forståelig nok, bli enda lengre.

Våre tanker er selvsagt med BraveHeart, og vi håper så inderlig at han blir helt frisk igjen. Hans tillit til mennesker har fått seg en alvorlig knekk, så da han endelig kommer hjem til oss, må han få lang tid på å hele alle de andre skadene, de i nemlig hjertet og sjela si.

Ken og BraveHeart ble mishandlet fordi de var lette målskiver, de var små, svake og ensomme. Men nå som de er med oss, så er de trygge fra alle de som ikke ser dem som de vakre, følsomme sjelene de er. Sjeler som trenger respekt og kjærlighet for å leve fullverdige liv, akkurat som du og jeg gjør.

Vær så snill: vurder om du kan donere en liten sum til BraveHearts framtid. Vi vet vi er midt inne i en både travel og dyr tid, men om du finner ut at du kan avse noen få kroner til denne tapre gutten med det store hjertet, så vil vi virkelig sette stor pris på det!

Tusen takk for din generøsitet og forståelse!

Ps: Ken ble etter hvert helt frisk av skadene sine. Han bor nå hos den kjærlige, tyske familien som adopterte ham i April.

Ken etter

BraveHeart etter

Det er flere måter å hjelpe Ellie til å bli bedre:

Du kan gi oss en liten gave - hjelp Ellie ved å bidra til å dekke operasjonskostnadene hennes.