Helsetilstanden til 700 hunder ligger i dine hender!Du er den eneste sjansen de har!

Vaksiner er det mest avanserte virkemidlet innen moderne medisin for å forhindre sykdommer hos mennesker og dyr. Som en ansvarlig hundeeier tar du med hunden til veterinæren hvert år for revaksinering.Dette beskytter din firbente venn mot mange smittsomme sykdommer som det ville vært kostbart å behandle, eller som i verste fall ikke kan behandles.

Vaksinasjon er et ansvarlig valg ikke bare for din egen hund, men også for andre hunder i ditt nærmiljø – spesielt valper eller hunder med dårlig immunforsvar. Vaksinasjon er den eneste måten moderne vitenskap kan holde smittsomme sykdommer under kontroll.

Det finnes flere land i verden som totalt har utryddet rabies etter år med landsomfattende vaksinerings programmer. Vi vet alle at rabies er en alvorlig sykdom – dødelig for både mennesker og dyr som blir smittet.I Romania er tilfeller av rabies ekstremt sjeldne og sykdommen holdes under kontroll ifølge myndighetene. For noen få år siden var situasjonen en helt annen, men takket være velkoordinerte, landsomfattende tiltak og støtte fra EU, er det mye mindre redsel for rabiesutbrudd i Romania.

Hjemløse hunder kan utsettes for rabiessmitte gjennom kontakt med ville dyr som rev. Hjemløse hunder er også er utsatt for sykdommer som valpesyken, parvovirus og hepatitt – virussykdommer som har høy dødelighet, spesielt blant valper, og som enkelt kan forhindres ved hjelp av vaksinering.

Den beste vaksinen tilgjengelig på det rumenske markedet produseres av selskapet Merial og koster omtrent Kr 50. Årlig revaksinering av voksne hunder med denne vaksinen forhindrer at hundene smittes med disse sykdommene, og det forhindrer at sykdommene sprer seg videre til uskyldige ofre.

En vaksine som koster Kr 50, vil beskytte en hund mot 7 sykdommer som vil være kostbare og noen ganger umulig å kurere. Gi din donasjon nå, så flere hunder kan bli vaksinert.

Vipps 92042553

PayPal.me/SaveStrays

Kontonavn: ROLDA
Kontonummer: 6219.13.48082
Norge

Donere 100 norske kroner via SMS:
“ROLDA 100” til 26 128

Tidlig i 2021 huser våre hjelpesentre totalt 700 hunder. Vi trenger å samle in kr35 000 for å kunne vaksinere alle sammen.

Om vi ikke har vaksinert alle hundene innen utgangen av mars, vil det få store konsekvenser for oss:

Vi vil bli fjernet fra EU sitt TRACES program, og alle adopsjoner vil stoppe opp.

Vi vil få enorme veterinærkostnader og vil måtte se på at unge og svake hunder blir utsatt for grusomme, livstruende sykdommer.

Våre ansatte vil bli eksponert for infeksjonsrisiko.

Hjelpesenteret vårt kan måtte stenge.

Arbeidet vårt vil stoppe opp og vi vil ikke ha mulighet til å redde flere hjemløse hunder.

Hvorfor prioriterer vi å vaksinere hundene?

La meg gi deg de viktigste grunnene til at årlig vaksinasjoner er livsviktig for et hjelpesenter som er fullt av hunder, hvor mange nye hunder stadig kommer til ettersom andre blir adoptert bort:

1.  Valpesyke gir permanente nerveskader på voksne hunder, mens 99,9% av smittede valper ikke overlever sykdommen. Sykdommer som Parvovirus er nesten umulig å kontrollere og å hindre smittespredning til nybergede valper eller svake hunder.

2.  ROLDA er registrert i EU sitt TRACES-program, og dette er avgjørende for at vi som en veldedig organisasjon skal kunne fortsette å adoptere hunder til nye hjem i utlandet. For å få lov til å fortsatt være registrert i TRACES, må vi ha en strategi for aktiv sykdomskontroll.

3.  Forebygging er den billigste måten å begrense smittsomme sykdommer – spesielt hos travle hjelpesentre som vårt.

4.  Vi har et moralsk ansvar overfor alle våre adoptivfamilier til å levere 100% friske hunder.

5.  Vi har et moralsk ansvar overfor våre ansatte og besøkende, slik at de ikke blir utsatt for smittefare.

Friske hunder betyr glade hunder, glade ansatte, glade adoptivfamilier, trygge arbeidsforhold…og til syvende og sist, glade støttespillere som ser at deres donasjoner gjør en stor forskjell for dyrene.

Vær en del av vårt arbeid for å holde våre hunder glade og friske!