Vår rolle for å redusere overpopulasjonen av gatehunder i Romania

På slutten av 90-tallet var det ikke vanlig å sterilisere/kastrere dyr i Galati. Og de statlige kennelene, hvori hunder ble henrettet ved elektrisitet, og ofte flådd levende, var fortsatt i drift, selv om kommunisttiden egentlig var omme.

Til tross for at både avlivning ved elektrisitet, og flåing var blitt forbudt ved lov, fortsatte både det statlige kennelen i Galati, og mange andre rundt om i Romania, å holde dyr under mildt sagt elendige forhold!

Vår grunnlegger, Dana Costin, ble virkelig sjokkert da hun fant ut sannheten, og utformet som ett direkte resultat, en steriliseringsplan for Galati by, for å forhindre at framtidige kull med uønskede dyr skulle se dagens lys, og ende opp i disse grusomme kennelene.

ROLDAs aller første steriliseringskampanje ble avholdt I 2004, og siden det har over 16 000 hunder og katter blitt sterilisert i våre årlige kampanjer! Hvert år avolder ROLDA steriliseringskampanjer i sitt eget nærområde, og sakte men sikkert, så synker antallet uønskede dyr som født til ett liv på gata!