De rumenske hestene blir utnyttet, og så slaktet

Det er estimert 1 million “arveidshester” i Romania. Det er mange år siden EU framsatte krav om merking og registrering av alle hester, men tusenvis av hester er fortsatt i dag, verken registret eller merket, fordi de da er enklere å selge for kjøttet, noe som er ulovlig i Romania./p>

MASSEGRAV MED HESTELIK FUNNET

I 2013 ble likene til hundrevis av hester funnet rett utenfor Galati. Det var en lokal journalist som fant massegraven. Etterforskning viste at hestene ble drept for kjøttet.

I landsbyen Smardan, fant statsansatte veterinærer nedtegnelser som tilsa at 200 hester hadde forsvunnet i tidsrommet 2008-2011.

ADVARSEL! BILDENE KAN VÆRE STØTENDE!

Om du hadde hatt så uflaks å bli født som rumensk hest, så hadde det vært stor sannsynlighet, for at du ville fått ett grusomt liv!
Du ville blitt utnyttet, satt i arbeid nær sagt døgnet rundt, du ville motta slag svært ofte, og når du hadde smerter, så ville du ikke fått veterinærtilsyn.
Og hadde du fått en skade, ville det være en stor sjanse for at du ble dumpet i en grøftekant, uten vann og mat. Der ville du risikert å bli angrepet, drept og spist, av ville dyr.

Skulle du oppnå en høy alder, behandlingen du mottar til tross, ville ingen brydd seg om dét, du ville fortsatt måtte jobbe like hardt som før, og du ville mottat samme behandling som lønn for strevet.
ville vært fullstendig prisgitt menneskene som eier deg, og de kunne finne på å selge deg til det illegale kjøttmarkedet, så fort du ikke lenger klarte å arbeide for de.

Skadde hester tvunget til hardt arbeid

Rumenske hester blir ofte tvunget til å dra lass som er alt for tunge for de, og når de sliter med å dra lasset, blir de nådeløst pisket og slått.

Skadde hester får ingen medisinsk behandling

De fleste hesteeiere har ikke råd til veterinærtilsyn til dyra sine, og enkelte nekter å betale veterinærregningen sin.

De blir presset til det ekstreme, selv når de er hardt skadet, helt til de dør, enten av utmattelse, sult, eller av sykdom. Begge typene mennesker har det til felles, at de misbruker hestene til de dør.

De som ikke har råd til å betale for veterinærtilsyn for sine hester, foretrekker som regel å bruke pengene på en ny, ung hest, framfor å gi den gamle stell og pleie. Den nye hesten har jo mer og gi, og kan utnyttes i enda flere år.

40 hester med grusom allmentilstand, funnet forlatt

Innen redningen kom, var det dessverre for sent for flere av hestene. Undersøkelser avslørte at eieren av disse hestene var en anklager, og at hestene hadde blitt dumpet i fullt overlegg! Vi venter fortsatt på at eieren skal bli korrekt straffet, for sine illgjerninger.

Advarsel, sterke bilder! For å verne våre lesere, vises ikke denne videoen automatisk. Derfor må du trykke på ‘play’, for å se den.

Det er virkelig tøft å se denne videoen, men den viser med all tydelighet, lidelsene disse majestetiske dyrene må utholde. Tausheten dreper dyr på alle kanter. Tausheten vil aldri bidra til å gjøre slutt på dyrenes lidelser!

Disse hestene fortjener ikke å bli glemt! Mens du leser disse setningene, blir en hest ofret på det ulovlige hestekjøttmarkedet!

Vi kan selvsagt ikke redde alle sammen. Men sammen kan vi forsøke å redde så mange vi klarer.

Alle hesteeiere er ikke like slemme og ignorante!

“Vær så snill, ikke la kompisen min dø!” gråt Ion, en lutfattig bonde fra bygda vår.

Ion kom til oss for hjelp, for noen få år siden. Hesten hans hadde blitt skadet, men aldri fått nødvendig behandling for skaden. Etter en stund fikk hesten en enorm svulst på skadestedet.

Ion bodde alene, og hesten hjalp ham I hverdagen, slik at livet ikke ble like tøft. Da Ion forklarte situasjonen til vårt team, var han helt oppløst i tårer. Han bad på sine knær for sin kjære venn og hjelper.

ADVARSEL! BILDENE KAN VÆRE STØTENDE!

“Det er noe spesielt ved Ions fortelling, noe som både fasinerer meg, og får meg til å føle meg ydmyk og respektfull. Det er ett underliggende drama der, som ikke kan forklares med ord.

Det er vanskelig, men samtidig svært følelsesladd, å se ett eldre menneske – en som kunne vært faren eller en nær slektning – leve så ærbart han bare klarer, i den ytterste fattigdom og nød, og som like fult viser slik en stor og ektefølt bekymring for sin beste venn (som i de fleste tilfeller er ett dyr; en hund, en hest, eller en liten katt.)

Det sier virkelig mye om ett menneskes bånd med dyrene, samtidig som det sier mye om dette menneskets natur, om enkeltheten og renheten til en som ikke har annet å tilby, enn omsorg og ett ektefølt vennskap.

Sammen kan vi redde denne hesten, det vet jeg vi kan, fordi vi bryr oss, og fordi vi allerede har hjulpet så mange dyr. Ion stoler på deg, og på oss, og jeg håper etter hvert å være i stand til å finne de rette ordene for å beskrive dramaet som så ofte utspiller seg for øynene våre, og jeg håper også at vi etter hvert vil kunne være i stand til å gi en mer konstant hjelp til disse menneskene som virkelig genuint bryr seg om dyrene sine, de menneskene som ikke forventer mer fra livet, og som finner en ekte glede i å se sine kjæledyr leve ett godt liv, i god fysisk form.”

— Dana Costin, ROLDAs grunnlegger

Takket være våre støttespillere, fikk vi fjernet svulsten, og Ion og hesten hans fortsatte å leve livene sine sammen. De er fortsatt bestevenner.

Sammen kan vi hjelpe flere mennesker som Ion, så de får nyte samværet med sine hester. Sammen kan vi bli en sterk stemme, for alle de hestene som blir behandlet som søppel.
Sammen kan vi ta ett stort steg mot vår drøm, å bygge ett fristed for eldre, forlatte hester, som virkelig fortjener en trygg pensjonisttilværelse.

Hjelp ROLDA å få bygge ett hestefristed

Du vil bli omdirigert til dette prosjektets engelske side, hvor du trygt kan donere til Esel-saken. Ditt etternavn, samt summen du velger å donere, vil bli synlig i donasjonslisten, og totalsummen oppdateres automatisk. Det er også mulig å velge å donere anonymt, dersom du ønsker dét.