ROLDA hjelper fattige lokalsamfunns kjæledyr til å leve med verdighet

Loven sier: Rumenske kjæledyr må kastreres!

Ifølge loven, må hunder med eiere kastreres, chippes og registreres i !Nathional Registrery!, som er en database for eide dyr, ved navn RECS. Denne loven kom i 2016.

Hundeeiere kan få bøter på opp til 1500 euro , om de ikke følger disse påbudene. I Romanias er dette ekstremt mye penger, spesielt tatt i betraktning at den gjennomsnittelige månedslønn ligger på 250 euro. De fleste klarer seg bare så vidt på denne lave lønningen. En person som tjener 250 euro, sliter medå betale de faste utgiftene, så som husleie, offentlige utgifter, transport, og mat. Ett ektepar med en samlet inntekt på 500 euro, kan leve ett komfortabelt liv, men om de har barn, vil ikke den lønningen være nok. Og om de i tillegg eier ett kjæledyr eller to, da sliter de virkelig med å holde seg flytende!

Så…hvorfor vil folk som sliter med å holde seg flytende, skaffe seg kjæledyr?

For å forstå dette, er det også essensielt å forstå at lavtlønnede og fattige innbyggere i Romania sjeldent eller aldri kjøper seg kjæledyr: de redder dem fra gaten! Dette er svært ofte mennesker som elsker dyr, og som hater å se på at de lider, eller så trenger de rett og slett en hund som kan vokte hjemmet deres. Uansett årsak, så gjør dette at hunder og katter slipper å leve tøffe gateliv, noe som jo er flott!

Disse godhjerta menneskene som tar seg av andre menneskers dumped kjæledyr, ofrer ofte mye for å mate og ivareta sine dyr. Dessverre er det slik at mange ikke kan påkoste seg de 25 euroene det koster å kastrere, chippe og registrere hunden sin.

Og dette er jo forferdelige nyheter for hunden deres! På grunn av at folk nå frykter bøter om de blir tatt i å ikke ha fulgt loven om kastrerting, chipping og registrering, blir enda flere dyr enn tidligere, dumpet på gaten!

ROLDA har alltid vært tilhenger av kastrering av kjæledyr, fordi det reduserer antallet gatedyr, noe som igjen betyr at stadig færre dyr lider i gatene. Vi mener at kastrering er den eneste humane måten å løse gatehundproblematikken i Romania og resten av verden på, derfor er vi enige i statens lov om tvungen kastrering, chipping og registrering av alle kjæledyr.

På den annen side, så har den nye loven ført til en dramatisk økning i antallet dumpede dyr, da eiere er redde for å bli bøtelagt fordi de rett og slett ikke har råd til betale de 25 euroene inngrepene og registreringen koster. De kan rett og slett ikke risikere en bot på 1500 euro, fordi de ikke har råd til 25!

Vår løsning

For å forhindre dumping av kjæledyr forårsaket av økonomiske grunner, har ROLDA startet en kampanje for å hjelpe fattige eiere I vårt område med kastrering, chipping og registrering av deres kjæledyr.

Og takket være våre fantastiske støttespillere, så har vi i ROLDA hjulpet hundrevis av dyreeier i vårt område med nettopp dette, hvert eneste år!

Bobi og Fetita er to av hundene vi har hjulpet igjennom dette programmet, da eierene deres tok kontakt for å få hjelp med å dekke utgiftene til inngrep og registrering.

Før Fetita ble sterilisert, hadde hun født ett valpekull, hvori alle valpene dessverre døde av distemper. Eierene hennes hadde rett og slett ikke råd til å vaksinere de alle mot denne stygge og dødelige sykdommen.

Vlad og foreldrene hans kontaktet oss da hunden deres, Heart, ble syk. Heart hadde mistet apetitten sin, noe som førte til ett usunt vekttap, og hun mistet også pelsen og utviklet sår over hele kroppen.

Vlad og foreldrene hans, trodde virkelig at Heart var i ferd med å dø!

Vlads familie eier ikke bil, og de ville ikke risikere forværring I hundens helse, ved å ta henne med på offentlig transport, til det synes de hun virket for syk. Derfor tilbød vi oss å hente Heart, og ta henne med til dyrlegen for dem.

ROLDAs samfunnskampanje vil fortsette å betale for Hearts mat så lenge hund trenger den, på samme vis som vi betaler for maten til hundrevis av andre hunder i vårt område. Vår samfunnskampanje gir kjæledyr eiet av fattige mennesker tilgang på kvalitetsmat og nødvendig, medisinsk hjelp!

Vi er virkelig stolte av å kunne hjelpe til i vårt nærområde, så innbyggeren kan holde sine kjæledyr både mette og friske, samt få de sterilisert/kastrert, chippet og registrert.

Men for å fortsette, så trenger vi din hjelp!

Vær så snill: donér til vår samfunnskampanje, så vi kan fortsette å hjelpe fattige kjældeyreiere i Romania med å gi sine kjæledyr ett trygt og godt liv!

Hver eneste krone vi samler inn til dette formålet, går til å hjelpe kjæledyr av fattige eiere, så de får tilgang på mat, og essensiell omsorg (så som vaksiner, medisiner og førstehjelpsutstyr.)

Møt kjæledyrene det haster med å hjelpe, så de kan leve i verdighet!