JEG
OVERLEVDE MIDDEN!

Alien overlevde en grusom loppe og flåttinfeksjon. Idag lever han i ROLDAs shelter, og venter på sitt nye hjem. Alien ble funnet av ROLDAs team tidlig i våres, allerede da fullstendig dekket av lopper og flått. Normalt så ser vi slike loppe og flåttangrep noen uker ut på vårparten. Det er nemlig først da disse normalt er ute av vinterdvalen sin.

Alien fikk øyeblikkelig behandling, og venter nå på at du skal komme og adoptere ham. Han overlevde ikke dette grufulle angrepet bare for å leve resten av livet hos oss (selv om han er svært velkommen her!) Han vil mye heller tilbringe livet sammen med deg! Og slapp helt av: Alien er helt loppe og flåttfri nå!

Visste du dette?

• Lopper overlever kulda som umodne pupper, i pelsen til ubehandlede dyr, som fks.løshunder. Når så det varme været kommer, vil puppa tine og begynne å legge egg.

• Flått overlever kulden i mikroklimaer, og når de tiner kan en hunnflått legge hundre og tusenvis egg på én gang.

Lopper og flått er bærere av mange forskjellige, potensielt dødelige sykdommer, inkludert anemi, bendelorm og Lyme sykdom, og disse lkan smitte til andre hunder, katter, ja tilogmed til mennesker.

Lopper og flått er utroligseiglivede , og kan være nesten umulig å tillintetgjøre. Det er tilogmed ekstremt vanskelig å holde antallet nede. Men det finnes preventive tiltak man kan ta, for å minimere risikoen for infeksjon.

Fks.kan man redusere muligheten for at kjæledyr kommer i kontakt med ville dyr. Men den tryggeste måten å beskytte dine kjæledyr på, er å bruke ett middel mot lopper og flått.

Vi i ROLDA har valgt å beskytte alle de 650 hundene i våre sheltere med Advantix spot-on blanding, fordi dette er både trygt og effektivt!

For kun 80,- kan 1 hund få fullverdig beskyttelse mot lopper og flått i en hel måned. Lopper og flått kan også forårsake hudlesjoner og forværre allerede eksisterende hudsykdommer, som skabb.

I Oktober ifjor, ble Chick funnet, dekket av ett alvorlig middangrep, som hadde blitt forværret av været. Hun var også full av lopper og flått, noe som bare gjorde hennes allerede ødelagte hud enda mer smertefull og vanskelig å behandle.

Heldigvis har Chick blitt helt frisk, og lever også hos oss, i ett av våre sheltere.

Chick FØR

Chick ETTER

Din donasjon hjelper oss:

1. Med å skaffe Advantix spot-onbehandling til alle de 650 hundene i våresheltere.

2. Med å behandle dyr vi får inn, mot lopper og flått.

3. Med å gi medisinsk tilsyn til hunder som lider av loppe og flåttrelaterte sykdommer.

Husk, hver enkelt hund må få beskyttelse i 6 måneder, fra vår til høst.
Ikke utsett; donér idag!

Se vår økonomirapporter, og lær hvordan ROLDA bruker din donasjon til livreddende arbeid.

Hvordan ROLDA har kalkulert årets donasjoner:

• Vaksinasjonskampanjer
• Sykdomskontrollkampanjer (loppe og flåttkontroll, hjerteormkontroll, hurtigtester for sykdom.)
• Steriliserings og mikrochipkampanjer i landsbyene Piscu og Smardan. Kampanjen var for kjæledyr av fattige eiere.
• Dekke opp det økonomiske underskuddet forårsaket av Arcelor Mittal
• Levere hundehus til fattige hundeeiere.,

Øvrigeutgifter inkluderer shelterreperasjoner, opplysningskampanjer, medisinsk hjelp til esler og hester.

For en full oversikt, vennligst se våre finansielle rapporter.