ROLDA kjemper mot at dyr blir dumpet av sine eiere

For et dyr er det alltid en traumatisk opplevelse å bli dumpet av sin eier, og noen ganger også for eieren. I de fleste tilfeller kan dette unngås. Dyreeierne har mange unnskyldninger og bortforklaringer på hvorfor de forlater dyra sine, og de vanligste går på dyrets alder, helsetilstand, størrelse og adferd. Om et dyr blir drektig kan eieren velge å dumpe henne for å slippe å måtte ta hånd om fødselen og dyreungene. I andre tilfeller velger dyreeier å beholde dyremoren og dumper ungene for å slippe å få flere dyr i kosten.

En dyreeiers livssituasjon er også en faktor som spiller inn. Økonomiske problemer som økt gjeld, arbeidsledighet eller at eieren må flytte pga. jobb fører ofte til at dyr blir dumpet. Andre personlige årsaker til at familiedyr forlates inkluderer barnefødsel, forverret helsetilstand, og flytting til et sted der dyrehold ikke er tillatt.

Dyr dumpes også av mer kyniske årsaker. For eksempel av mennesker som tjener penger på avl, hundekamper eller veddeløp, og som dumper dyrene når de ikke lenger er en kilde til inntekt.

Selv om familiedyr blir forlatt over hele verden, er dette mest utbredt i samfunn med lav inntekt, slik som Galati-regionen. For å forhindre at dyr dumpes på grunn av økonomiske problemer hjelper ROLDA lavtlønnede dyreeiere med å betale veterinærbehandling og tilbyr gratis mikrochipping av familiedyr. Disse mikrochippene registreres i RECS-databasen, slik at man kan finne tilbake til dyreeieren om dyret blir dumpet.

Vi oppmundrer dyreeiere som vurderer å forlate dyrene sine til å kontakte oss, slik at vi kan ta over omsorgen for dyrene ved våre sheltere (dersom vi har ledig plass). Om det ikke finnes plass ledig, forsøker vi å hjelpe dem med å dekke veterinærkostnader, dersom økonomiske problemer er grunnen til at de tenker på å kvitte seg med dyret sitt.

ROLDA har nulltoleranse for at dyr dumpes. Familiedyr er ikke et motetilbehør som kan kastes bort og glemmes. Dyrene er lojale, kjærlige følgesvenner som trenger omsorg og hengivenhet. Vær så snill å ta kontakt med oss om du ikke lenger kan beholde dyret ditt.

Det er den eneste ansvarlige løsningen! Og glem heller ikke at det faktisk er straffbart ifølge rumensk lov å forlate for eksempel hunden din!

Slik kan du hjelpe ROLDA å kjempe mot at dyr blir dumpet

Bli en global-forelder

Hjelp ROLDA med å ta vare på hunder som har blitt forlatt av sine familier og som ikke har noe annet hjem enn vårt shelter, og ingen andre enn oss til å passe på dem.

Shop for å redde liv

Kjøp en virtuell gave og gi din støtte til kjøp av hundemat, veterinærbehandling og forebyggende behandling for hunder som har blitt reddet inn fra et liv på gaten eller fra dyremishandling

Del vårt gratis informsjonsmateriell

Med stor respekt for alle som bryr seg om dyr lager ROLDA sitt team gratis informasjonsmateriell du kan laste ned og dele med venner og bekjente. La oss vise deg hvordan du kan beskytte familiedyret ditt i en krisesituasjon, hvordan du kan ta med dyret på reise, brannberedskap for dyreeiere og mye mer