Din tillit og gavmildhet gjør det mulig for ROLDA å hjelpe katter i flere byer i Romania, og å kunne tilby akutthjelp i noen av områdene rammet av krigen i Ukraina.

Skye, forlatt for å dø etter en bilulykke.

Vi fant henne i intense smerter med en brukket kjeve, og det skadde øyet hennes gjorde at fluelarver rant ut av munnen på henne.

I dag har Skye startet et nytt liv takket være din støtte og omsorg.

Slik hjelper ROLDA katter

(klikk på flagget for å se hvordan)

I Romania

I Ukraine

Hva ROLDA gjør for Katter i Romania

Romania er mest kjent for sitt store antall hjemløse hunder, og det antas at ett par millioner av dem lever på gaten utsatt for sykdommer og mishandling, eller fanget i grusomme offentlige kenneler. I over 15 år har det lille bergingsteamet vårt fokusert på å gi et bedre liv til disse hjemløse hundene. Vi redder dem inn fra gaten, gir dem husly, rehabiliterer, steriliserer og finner nye hjem til dem i tillegg til å hjelpe lokalsamfunnet til å ta bedre vare på dyrene sine.

Før

Etter

Det er viktig å jobbe med lokalbefolkningen for å begrense antallet dyr som blir forlatt, da disse gjør at antallet hjemløse dyr fortsetter å stige. I områder hvor mengden hjemløse hunder går ned, har ROLDA sitt bergingsteam observert et økende antall av hjemløse katter. Denne trenden er alarmerende, og vi trenger din hjelp for å gjøre tiltak nå slik at vi kan unngå at problematikken med hjemløse katter blir like stor som med gatehunder.

Dekk kostnadene for akutt veterinærhjelp i de mest kompliserte sakene med skadde og syke katter

Spons kasterering av katter i fattige lokalsamfunn hvor eierne ikke selv har råd til å betale for dette inngrepet

Gi kattefôr til kattehjelpere: i løpet av våren 2022 mottok ROLDA donasjoner av både våtfôr og tørrfôr fra Purina Romania som vi delte ut til katteeiere i Galati, Tulcea, Fosani osv

Betal for rekonvalesens og postoperativ oppfølging som vanligvis foregår ved private veterinærklinikker i Bukuresti

Hva ROLDA gjør for katter i Ukraina

Når krigen startet kunne vi ikke snu ryggen til. Byen vår Galati befinner seg bare 8 km fra den østlige grensen til Ukraina, hvor krigen raser. Mange mennesker flykter, men mange velger også å bli fordi de ikke vil forlate dyrene de tar vare på. Over hele Ukraina er det mange mennesker som har laget små (eller større), improviserte sheltere for katter og hunder (og gårdsdyr). Disse ser ikke ut som moderne hjelpesentere i land som Storbritannia og USA, men de er like fullt en trygg havn for dyra der de kan finne mat og trygghet. I løpet av krigens gang har mange dyr blitt reddet fra kuleregn og bombenedslag, og fått behandling om de har blitt skadet. Dessverre har imidlertid noen av disse shelterne brent ned som følge av bombingen.

Den triste virkeligheten er at Ukraina ødelegges av en krig som ikke ser ut til å ha noen snarlig slutt. Mennesker lider i ruinene, og dyrene lever sammen med og omkring dem lider også. Med din hjelp kan vi fortsette å sende økonomisk hjelp, mat og utstyr til de som redder katter i nød over hele Ukraina. Og etter krigen er over, kan vi gi dem den støtten de trenger for å kunne finne veien tilbake til et mer normalt liv igjen.

Gi dyrefôr til de som
redder katter

Hjelp flyktninger som kommer til Ukraina
med kattene sine

Send humanitær hjelp til katte-sheltere
i Ukraina

Spons kastrering for katter
i Korosten

Dekk veterinærregninger for
skadde katter

Prosjekter for å øke dyrevelferden
til katter i flere generasjoner

Som gatehunder er hjemløse katter utsatt for påkjørsler, mishandling, sykdom og sult. Funksjonshemmede katter overlever bare på menneskers medlidenhet og lever i konstant fare for å bli drept eller skadet for livet. Eldre katter sliter med å få i seg nok mat og lider av kroniske sykdommer som forverres om de ikke behandles.

ROLDA eksisterer nettopp for å finne effektive løsninger for dyr i nød, og med tanke på det store antallet katter som trenger hjelp har vi konkludert med at tiden er inne for å bygge et tilfluktssted for funksjonshemmede og eldre katter som ikke har noen andre til å ta vare på seg. Med våre støttespilleres hjelp kan vi gi dem et verdig og trygt liv, fritt for smerte. For å se prosjektet 'Tilfluktssted for funksjonshemmede og seniorkatter' – pågående prosjekt.

Klikk her

PawzUp kattemaskoten representerer
noe helt unikt

Hos ROLDA mener vi at hver eneste hund og katt fortjener en familie som respekterer dem og tar godt vare på dem. PawzUp-senteret ble unnfanget som en modig drøm som skal oppmuntre til så mange adopsjoner som mulig, fordi det å adoptere en hjemløs, firbeint venn er givende for både mennesker og dyr. Når PawzUp-senteret er ferdig og åpner dørene, vil det gjenforene dyr reddet inn fra gaten med fantastiske mennesker så de kan finne glede i hverandres selskap. Senteret vil ha to soner dedikert til katter; en sone med plass til katter som er klare for adopsjon, og en annen sone med fronter i glass hvor katter kan møte lokalbefolkningen som ønsker å adoptere. Du kan finne mer informasjon om PawzUp-senteret.

Klikk her

Om vi allerede har overbevist deg om å hjelpe oss med å gjøre PawzUp-senteret virkelig, minner vi om at når du sponser byggingen av en hel katteoppstallingsplass, kan du navngi den etter en elsket firbent venn eller til minne om noen som ikke lenger er iblant oss.

Det er mulighet for å navngi:

16

glassfrontede

17

oppstallingsplasser

1

uteområde

1

område for pelsstell

1

mottaksområde

Vi hjelper hver eneste katt i nød så godt vi kan

Joshua ble funnet helt alene ved et skipsverft med alvorlige skader på bakbena som gjorde det umulig for han å gå. En røntgenundersøkelse viste at ryggsøylen hans også var skadet, noe som kunne ha gjort han lam. Vi vet ikke hva som har skjedd med Josha, men det er sannsynlig at han ble påkjørt av en bil og etterlatt for å dø alene og med store smerter.

ROLDA dekket kostnadene for behandlingen hans. I dag har Joshua det bra og vi har et stort håp om at han vil kunne gå som normalt igjen om ikke lenge.

Ta deg tid til å se denne videoen som viser Joshua sin rekonvalesens.