FØR – ETTER

Å redde en hund er ikke en så enkelt jobb, som det høres ut som! Så snart selv reddingen tar slutt, blir hunden en del av vår shelterfamilie, en del av vårt daglige arbeid og ansvar!

Å ta vare på en hund på en ansvarlig måte, er den vanskeligste dele av vårt arbeid. Spesielt da man har med sensitive, sky eller misbrukte hunder. Selv den minste feil kan risikere å ødelegge all jobben og alle de små framskritt vi har hatt i hundens rehabiliteringsarbeidet..

 

Vi har funnet fram noen fine bilder fra arkivet, for å dele med dere hvordan en redningshistorie startet – hundens transformasjon fra det øyeblikket den ble plukket opp på gaten, til den flyttet til sitt nye hjem.

 

Disse historiene er den reneste terapi for en rescuer-sjel. De fyller våre hjerter med glede, og gir oss energien vi trenger for å redde enda flere hunder!

 

Medisinsk Hjelp

 

Rehabilitering

 

Shelter

 

Adopsjon

Daisy

4 måneder gammel hund, ble påkjørt av bil! Folk i området forsøkte å hjelpe henne, ved å spjelke det knekte benet hennes. Da de så at hun ble værre, ringte de til oss. Hun er nå på bedringes vei, på veterinærklinikken.

Braveheart

Hund ble funnet bundet med en metallwire til ett tre. Wiren var tvunnet stramt rundt det høyre frambenet hans, og skar seg inn i hud og vev. Han måtte opereres, og veterinæren må amputere det skadde benet.

Rambo

Rambo ble funnet på en forlatt fabrikktomt, med en pote totalt ødelagt og full av kjøttetende mark. Skaden var for alvprlig, og benet måtte amputeres. Han bor nå i ROLDAs shelter.

Ella

Ella ble forlatt av sin eier, som hadde oppbevart henne bundet, med en svært stramt og rungt halsbånd. Hun hade merker etter halsbåndet rundt halsen, da vi fant henne. Hun hadde også ett infisert sår på det ene øret sitt. Hun kommer seg nå til hektene i vårt shelter.

Barty

Barty er en eldre, blind hund, som etter å ha blitt reddet inn, ble hos oss i månedsvis. Vi gjorde selvsagt det beste vi kunne for å tilby ham ett bra liv den tiden han var hos oss, men det er ikke til å stikke under stol, at det er vanskelig å være en handikappet senior i ett shelter med mange, høylytte hunder.. Barty lvde sitt liv i mørket, og vi visste at han var i behov av ett stille sted, med plass til at han kunne leve trygt, analysere lukter, og og føle seg trygg.

Ellie

Ellie er en nydelige, liten jente, som ble funnet vandrende gatelangs, hardt skadet. Hun hadde brukket femur, lårbenet, og hadde gått med denne skaden så lenge, at det eneste som kunne gjøres med benet, var å amputere det. Den gode nyheten, er at hun ble adoptert til ett godt, nytt hjem i Sveits, i August 2020!

SteFun

Han ble kjøpt av en dyremishandler, for 2000€, og brukt i hundekamper og til avl. Han bl forlatt da han fikk en ryggskade som det etterhvert utviklet seg en 2 kilos svulst i. Veterinæren vår fjernet svulsten, og Stefun bor nå i vårt shelter.

Piciu

Ett ektepar holdt Piciu som kjæledyr, og han satte seg fast i ett metallgjerde en dag han var ute på utforskning. Han pådro seg dype flenger, og mistet en stor mengde blod. Han måtte amputere det ene bener, men kom seg tilbake til sine eiere, med livet i behold.

Oscar

Ble funnet som valp, det ene benet var da deformert. Veterinæren fant ingen andre løsninger, enn å amputere det skadde benet. Oscar er fortsatt ledig for adopsjon.

Pufulet

Pufulet ble påkjørt av en bil. Det ene øyet hans ble hardt skadet, og i tillegg knakk han 3 ben i ryggen. Han ble helt frisk igjen, og er nå tilbaka hos sin kjærlige eier.

Mitu

Mitu ble funnet på gata, av en tilfeldig forbipasserende. Han var da i koma. Det viste seg at han hadde blitt påkjørt av en bil, og at kjeven hans var knekt, og han mistet ett øye, i sammenstøtet. Dessverre har han mistet synet for godt. Han ble adoptert av mannen som fant ham på gata, Herr Lazar!

Bela

Bela ble levert veterinærklinikken med en veldig alvorlig skadet. Skaden ble forårsaket av at en mann stakk henne med en skarp gjenstand, da hun desperat av sult, forsøkte å ta en av mannens kyllinger.

Maia

Da hun ble reddet av oss, var begge Maias forben brukket. Hun måtte som en konsekvens, igjennom hele 3 operasjoner, og en veldig lang rekovalensperiode, før hun gå igjen.

Blackie og Ivory

Mor og valp som ble reddet fra landsbyen Piscu. Mor hadde en stor svulst på magen, og måtte opereres før de begge ble adoptert ut, til trygge nye hjem.

Tarot

Tarot var dekket av tjære, og var i enorme smerter da i reddet ham. Tjæren måtte fjernes manuelt, og han kom seg heldigvis på labbene etter denne skremmende opplevelsen. Tarot bor nå i Sverige.

Chick

Reddet fra en frytelig situasjon, med infiserte sår, og nesten ikke noe pels, grunnet alvorlig skabb. Chick har hatt en fantastisk rekovalesens!

Shakira

Ung og nydrlig jente, funnet med en gammel skade på det ene frambenet, noe som medførte amputasjon. Shakira er leken, sosial og hun trenger ett hjem!

Frankie

Funnet med dype, åpne sår og brannskader på toppen av hodet. Hun trengte 2 måneders intensiv behandling for å komme seg. Pr.nå bor hun i ROLDAs shelter hvor hun blir beskyttet fra mishandling og ondskap.

Bar

Funnet på en byggeplass, med ett alvorlig, åpent sår, som hun har hatt i over 1 uke. Dette satte ikke bare benet, men også livet hennes i fare! Vi klarte å redde begge deler!

Hera

Forlatt i veikanten, dekket av tjære; Hera kom seg igjennom en svært vanskelig periode i livet, til tross for hennes unge alder. Takket være våre støttespillere, er hun bedre og klar til å starte ett nytt liv.

Andy

Valp reddet fra en søppelhaug, underernært, med skabb og ett øye vi dessverre ikke kunne redde.

Chasmine

Funnet på en haug med søppel, hvorfra hun ble reddet sammen med 3 andre valper. Alle valpene hadde frostskader. Etter å ha fjernet ett øye kirurgisk, ble Chasmine adoptert til Sverige!

Nabi

Funnet med ett knekt, og alvorlig betent ben, som måtte fjernes for å redde livet. Nabi ble adoptert til Sveits!

Homer

SSeniorhund full av parasitter, forlatt for å dø. Alvorlig dehydrert da han ble funnet. Homer ble adoptert til Sveits.

Pufi

Reddet med alvorlig øyeinfeksjon. Heldigvis dukket vi opp tidsnok til å redde øyet hennes. Pr.nå lever Pufi i ROLDAs minste shelter.

Lori

En ekstrem smerte spredte seg som som ild i hans bakend og hale. Å stikke av var umulig, fordi han hadde brukket benet. Lori bor nå i ROLDAs shelter.

Lucky

Da han ble reddet av oss, hadde lukcy en stor svulst på magen, og svuslten måtte fjernes øyeblikkelig. Etter operasjonen og rekovalesensen, fikk han ett nytt hjem, i Sveits.

Maria

Ble funnet på gata, med ett alvorlig infisert sår i nakkeregionen. Etter behandling, ble denne veldig vennlige og lydige jenta adoptert i Sveits.

Gonco

Funnet med ett åpent benbrudd. Dessverre var det ingenting å gjøre med det skadde enet, og det måtte amputeres. Hans rekovalesens foreløp uten problemer, og lever nå i ROLDAs shelter.

Lizette

Forlatt på gata, med ett alvorlig skadet øye, som vi dessverre ikke klarte å redde. Lizette bor nå i Sveits.

Buffy

Forlatt av familien sin, fordi hun kostet for mye å ta henne til veterinæren. Buffy ble behandlet av oss, før hun ble adoptert av franske Eveline.

Artemis

Slått, bundet og lagt i en plastpo se. Artemis ble funnet i siste liten. Vi klarte å redde øyet hennes. Hun bor nå i shelteret vårt.

White Aangel

Reddet fra gata, helt blind. White Angel smeltet mange mange hjerter. Adoptert til Norge, med det nye navnet Zinga, er hun nå trenet til å søke opp og redde forsvunnede hunder i Norske skoger!

Sugar

Funnet midt i gaten, med ett ben knust i flere biter. Benet kunne ikke reddes, dessverre. Men han er klar for adopsjon og han er en sann survivor!

Buck

Buck ble funnet i veikanten, etter å ha blitt påkjørt av en bil. Han skrek av smerte og redsel, og kunne ikke røre seg. Heldigvis var han kun skadet i benet, og kan nå gå som normalt igjen. Oppdatering: adoptert i Tyskland!
Vis at du bryr deg
0%
$ raised of $30 000