Det finnes ikke noe verre sted å bli født som hund…

Romania har med god margin det største problemet hva gjelder antall hjemløse dyr i hele øst- og sørøst Europa. Dessverre får Romanias hjemløse dyr mye mindre oppmerksomhet og mediedekning enn land som Hellas, Tyrka og Spania. Hovedsakelig fordi Romania ikke er noe turistmål. Det er få utlendinger som blir vitne til lidelsene våre forlatte og mishandlede dyr må gjennomleve. Dessverre forblir de ute av øye, ute av sinn, og av liten interesse for de internasjonale mediene.

En blind hunds lange reise. I Romania ville antagelig Zinga ha vært død nå.
I Norge ble hun gjenfødt.

Les Mer

Men de lever i håpet, de klamrer seg til det. Og det samme gjør vi.

Og håp er en dyrebar gave vi alene kan gi de millioner av forlatte og mishandlede hjemløse dyrene i våre gater. Hvilke skapninger er ikke villige til å kjempe for livet sitt? Sloss mot umulige odds for å beskytte og å skaffe mat til sine små? Vi har mye mer til felles med våre firbente venner enn vi kanskje tror, men vi har mulighet til å gi dem en bedre fremtid. Uten oss har de ingenting, ingen som bryr seg.

Vi jobber for å gi rettferdighet til de som er glemt, de som ikke har noen egen stemme. Denne drømmen er oppnåelig, men ikke uten din støtte.

Hjelpesenter 2

Dette massive prosjektet begynte som et unikt alternativ for å kunne redde hjemløse hunder fra nær forestående død. Etter å ha forhandlet med ledelsen ved den lokale stålfabrikken, ble det klart for ROLDA at å bygge et stort hjelpesenter der hunder kunne oppstalles inntil de var klare til å adopteres bort, var den eneste måten vi kunne redde dem fra brutale massedrap. Noe som har skjedd tidligere, da hunder fra stålfabrikkens områder ble drept og kastet i elven Donau.

Read More

Hjelpesenter 1

Borte bra, men hjemme best! Men hva om du er en hjemløs, mishandlet hund? Printz Memorial Shelter ble opprettet i 2003 og ble nominert som et av de beste hjelpesentrene i Romania allerede få måneder etter åpningen. Dette hjelpesenteret representerer ikke bare starten på ROLDA, men det er vår store stolthet; Et paradis for mishandlede og forsømte dyr. (Hunder, og også noen katter) som ikke har noe annet sted å kalle hjemme.

Read More

Esel-senteret

Esler topper statistikken over dyr som overarbeides, mishandles og etterlates for å dø eller ender opp som råvare i den illegale kjøttindustrien. For å kunne ta hånd om esler som trenger oppstalling og/eller medisinsk behandling, har ROLDA åpnet et lite mottak og i tillegg startet et prosjekt som tilbyr gratis hjemmebehandling for esler som tilhører fattige folk på landsbygda.

Read More

Kastrering/Sterilisering

ROLDA finansierer kastrerings- og steriliseringskampanjer, det eneste humane alternativet for å kontrollere det enorme antallet hunder som føder stadig nye valper til et liv i lidelse i Romanias gater. Foruten å forhindre at tusenvis av nye valper fødes, er kastrering/sterilisering en effektiv måte å redusere risikoen for noen krefttyper.

Nye hjem

Et hjem er den mest dyrebare gave noen kan tilby en hund. Og en hund har gaver å gi i retur; takknemlighet, lojalitet, vennskap og ekte kjærlighet. Det er en vinn-vinn situasjon. Vi har med stor suksess adoptert bort hunder over hele Europa og også noen få til USA. Et adopsjonsgebyr og transportkostnader må dekkes av den som adopterer.

Internasjonale frivillige

Hjertet og sjelen i vår organisasjon er de frivillige. De gir oss av sin tid, kunnskap og energi for å gjøre en innsats for de stemmeløse i Romania. Ettersom årene har gått har vi ønsket velkommen frivillige fra USA, Australia og mange land i Europa. Om du har spesielle ferdigheter, om du har mulighet til å komme og besøke våre hjelpesentre i Romania, eller om du kan hjelpe oss via din PC fra ditt eget hjem, vil vi veldig gjerne høre fra deg.

Seniorprogrammet

Seniorprogrammet adresserer eldre dyreelskere fra hele Nord Amerika. Vi bringer amerikanske og kanadiske eldre sammen for å støtte de eldre i våre lokale, rumenske landsbyer. Våre nyhetsbrev informerer og hjelper oss å utdanne mennesker i hele verden om den prekære situasjonen i våre fattigste områder, og om landsbybeboerenes elskede kjæledyr, som risikerer en sikker død, dersom de lokale myndighetene får tak i de.

Kunnskapsformidling

Det finnes ingen prosjekter for fremtiden dersom den yngre generasjonen ikke er forberedt på å ta over og har kunnskaper nok til å videreføre vårt arbeide med den samme visjonen og de samme verdiene. ROLDA organiserer forskjellige kreative konkurranser (design og litteratur) for den yngre lokalbefolkningen for å hjelpe dem til å bli ansvarlige dyreeiere.

REX-klinikken

Den første veldedige klinikken som noensinne har blitt bygget for å ta seg av hjemløse og mishandlede dyr i et område av Romania der ingen andre ønsker å hjelpe. REX-klinikken gir øyeblikkelig hjelp til kritisk syke hunder, katter, hester og til og med esler. Vi trenger desperat mer utstyr! Donasjoner av mikroskop og EKG-apparater er alltid velkomne.

Hjelp til fattige lokalsamfunn

Når over 200 rumenske barn må legge seg sultne hver eneste kveld, er det helt klart at familiene deres trenger økonomisk hjelp for å kunne ta vare på familiedyrene sine. ROLDA tilbyr vaksinering, sterilisering, mikrochipping og andre tjenester som sikrer at lavinntektsfamilier kan overholde restriktive og kostbare lover og regler for dyrehold. Dette er den eneste løsningen for at mennesker i fattige lokalsamfunn skal kunne beholde sine høyt elskede familiedyr, og et humant alternativ for å drastisk redusere antallet uønskede dyreunger som fødes eller uønskede, hjemløse dyr.

Katastrofeinnsats

For både mennesker og dyr som overlevde den grusomme flommen som nylig gjorde livet vanskelig for bygdesamfunnene i Romania, var din støtte til ROLDA sitt arbeide helt avgjørende. Krisesituasjoner og naturkatastrofer krever dollar, euro og engelske pund. Selv den minste pengegaven går direkte til fattige mennesker og deres familiedyr i nød.

Økologisk hage

Vi har startet med å plante trær (hovedsakelig akasie-trær) for å lage en naturlig barriere mot vinden, og vi har også plantet noen Paulownia-trær som vil kaste skygge på varme sommerdager. I tillegg har vi bestemt oss for å dyrke noen medisinplanter, forskjellige andre trær og aromatiske urter. Og dette er bare begynnelsen.

Redd skogen

Et av Europas vakreste skogsområder forsvinner bit for bit i Karpatfjellene i Romania. Mesteparten av hogsten som gjøres er ulovlig. Trestokkene selges til produksjon av gulvplank eller trepellets for fyring som omsettes i Tyskland, Italia, Frankrike og andre land. Vi kan ignorere det som skjer og bare sitte stille å se på at planetens fremtid ødelegges og at ville dyr lider, eller vi kan gjøre en innsats.

Image is not available

Vær så snill; hjelp oss å gi omsorg til hunder som Buck, Hero og Chick
og til å redde enda flere hunder
vekk fra gata.

Image is not available

Vær så snill; hjelp oss å gi omsorg til hunder som Buck, Hero og Chick
og til å redde enda flere hunder
vekk fra gata.

Image is not available

Vær så snill; hjelp oss å gi omsorg til hunder som Buck, Hero og Chick
og til å redde enda flere hunder
vekk fra gata.

previous arrow
next arrow
Slider

Vær den forandringen du ønsker å se i vår verden

Permanent, meningsfull forandring for millioner av lidende dyr over hele verden begynner med deg. Vær den forandringen du ønsker å se i vår verden! Bli med oss å skape en bedre verden!