ROLDA avliver aldri friske hunder.

Vi snur aldri ryggen til en hund i nød.

Vi gir for aldri omsorg.

Vi gir
aldri opp!

Vårt arbeid hjelper rumenske gatedyr permanent og direkte!

Dersom du er så uheldig å bli født som hund, på det verste tenkelige stedet…
Du, ett snilt menneske, er hans siste håp!

Hunder lider på gata

Hundenes liv i offentligere sheltere, er ett mareritt

Dyr blir ofte mishandlet

Romania har med god margin, det verste gatehundproblemet i hele Øst/sørøst Europa. Millioner av uskyldige dyr er dømt til å lide og dø på gaten, fra det øyeblikket de blir født. Ett milliontalls valper bukker under for sult, sykdom og vold, før de engang har åpnet øynene.

Men våre øyne er åpne! Vi kan se deres lidelse. Tragisk nok, så får situasjonen mye mindre fokus og oppmerksomhet, enn situasjonene i for eksempel Hellas, Tyrkia, og Spania. Dette skyldes primært at Romania ikke er en yndet feriedestinasjon for turistnæringen. Det finnes få utenforstående som kan se smertene og lidelsene våre forlatte og mishandlede gatedyr må utholde. Trist, men sant, Romanias gatedyr er ”ute av syne, ute av sinn”, og av lite interesse for den internasjonale pressen.

Hjelp ROLDA å redde mishandlede, neglisjerte, og hjemløse dyr i Romania! Disse dyrene som aldri mister håpet, men helle klinger seg til det, på samme måte som vi gjør, dag ut og dag inn… Håp er en verdifull gave, en gave som du kan gi til de forlatte gatedyrene i Romania, i dag! For hvilken levende skapning vil vel ikke sloss for å beholde livet sitt? Hvem vil vel ikke sloss mot umulige odds, for å beskytte og sørge for sine barn? Vi har mye mer til felles med våre firbente venner, enn vi selv innser.

Og vi har i tillegg makten til å endre livene deres, til å gi dem en trygg og verdig framtid. Uten oss? Uten oss har de ingenting, og uten oss har de ingen… Vi jobber utrettelig for de glemte sjelene som lever på gata, for de som ikke har en egen stemme å rope med. Vår drøm er oppnåelig, men ikke uten din hjelp og støtte på veien!

Les mer

Vi fokuserer på:

Vi redder inn, gir veterinærtilsyn, og huser hjemløse dyr

I shelter nr.1

forbereder vi hunder i alle aldere, så de er klare da de finner sine for alltid hjem.

  • Åpnet i: 2003
  • Budsjett: 3000 euro per måned
  • Kapasitet: 70+ hunder

I shelter nr.2

gir vi hundene den daglige omsorgen de trenger, samt at vi rehabiliterer hundrevis av hunder hvert år, i tillegg til at det er det permanente hjemmer for mange av de eldste hundene vi har inne. Her bor de resten av sine liv, med mindre de er så heldige å bli adopterte i sine gyllne år.

  • Åpnet i: 2007
  • Budsjett: 15000 euro per måned
  • Kapasitet: 650+ hunder

Vårt arbeid inkluderer:

Dyr fra de offentlige shelterne

De gangene vi har plass ved shelterne våre, tar vi oss ofte en tur til ett av de mange offentlig driftede shelterne i vårt område, og redder hunder fra det som best kan beskrives som helvete på jord. Vi vet vi ikke kan redde alle sammen, og ja, ethvert besøk til de offentlige shelterne er smertefullt og følelsesladd, men innebærer

Read More

Eselredning

Esler står øverst på lista over arbeidsdyr som utnyttes, mishandles og overlates til sin egen skjebne, her i Romania. Og ofte ender de opp på det illegale kjøttmarkedet, solgt som mat etter ett langt og tøft liv i menneskenes tjeneste. For å være i stand til å ivareta eslene vi tar inn, har ROLDA nå åpnet ett eget shelter for

Read More

Internasjonale frivillige

ROLDAs hjerte og sjel, er våre frivillige. De legger sin tid, sine evner, og sin energi i å jobbe for de stemmeløse gatehundene i Romania. I løpet av årene har vi fått frivillige fra USA, Australis, og mange av de Europeiske landene. Om du har noen spesielle evner, om du kan reise og besøke shelterne våre, eller om du kan

Read More

Internasjonale adopsjoner

Ett trygt og godt hjem, er det mest spesielle et menneske kan tilby ett dyr. Og en hund har en del ting å gi oss også: takknemmelighet, loyalitet, og forpliktels, vennskap og ekte kjærlighet. Det er virkelig en vinn-vinn situasjon. Vi adopterer ut hunder over hele Europa og til ett fåtall stater i USA. Dessverre er det for tiden ulovlig

Read More

Adferdsvurdering

Ved å evaluere både adferd og psyke av hundene i vår omsorg, har vi sørget for mange suksessfulle utadopsjoner både innad i Romania, og på kryss og tvers av det øvrige Europa. ROLDAs shelter og veterinærteam er svært erfarne i å vurdere hundens kroppsspråk, og adferdsmønster. Vi forstår at hunder forandrer seg i takt med at livet endrer seg, akkurat

Read More

Shelter nr.2

Dette massive prosjektet ble startet som ett unikt alternativ til avlivning av uønskede gatehunder. Etter å ha vært i samtaler med den lokale stålfabrikkens innehavere, ble det klart for oss i ROLDA, at å bygge et stort shelter, der hunder kunne bo fram til de ble adoptert ut, var den eneste måten å unngå masseavlivninger, slik de alltid hadde blitt

Read More

Shelter nr.1

Det finnes intet sted som hjemme. Men hva om du er en hjemløs, mishandlet hund? ROLDAs minste shelter ble åpnet i 2003, og iløpet av noen få måneder ble det nominert til å være ett av de aller beste shelterne i hele Romania. Ikke bare representerer dette shelteret vår spede begynnelse, og ikke bare er vi veldig stolte av det,

Read More

Veterinærtilsyn, mat, og støtte for kjæledyr eid av fattige mennesker

Ute på landsbygda lever menneskene i den dypeste fattigdom, de har dårlig betalte jobber (om de har jobb i det hele tatt), og mange av familiene er store. Fordi disse menneskene lever så ekstremt tøffe liv, er ikke kjæledyrene deres prioritert hva økonomi angår, og de får derfor ofte ikke nok/bra nok mat, eller veterinærtilsyn da det kreves.Ved hjelp av våre partnere og sponsorer, og med jobben utført av lokale veterinærklinikker, betaler ROLDA for mat, vaksiner, sterilisering/kastrering, og chipmerking, samt hasteturer til dyrlegen for kjæledyr (i all hovedsak hunder og katter) eid av fattige mennesker, på landsbygda. Dette gjør vi for å sikre at fattige kjæledyrseiere kan:

• Overholde dyrevelferdslovene i landet, og dermed unngå høye bøter
• Beholde sine kjæledyr, i stede for å måtte hensette de i hjelpeløs tilstand
• Tilby ett humant alternativ for å kunne senke antallet uønskede valper og kattunger som fødes til ett liv på gata.
• Tilby disse kjæledyrene ett bedre liv, og godt veterinærtilsyn.

Sterilisering og chipmerking

Mat til dyr av fattige eiere

Dekke veterinærregningen for fattige eiere

Donere hundehus

Samfunnsprogram for mennesker som respekterer dyra

Besøk til eldresentere

Snakke “TOTO-språket”, for å få folk, spesielt barn, til å forstå hundespråket, så de kan unngå potensielt farlige situasjoner i interaksjon med hunder.

Klikk linken nedenfor, for å lese om hvordan ROLDA på kun 6 år, klarte å redusere antallet gatehunder i ett område fra estimert 10 000, til estimert 1000, kun ved humane metoder, minimalt med penger, og lite logistikk.

Vårt team berger, gir husly, rehabilitering og finner nye hjem til hunder hele året rundt. Ikke bare i Romania, men hos gode familier over hele verden. Teamet vårt jobber hele dagen, hver eneste dag, for å redde liv -ikke bare hundeliv, men også mange andre dyr.
ROLDA sin strategi er alltid fokusert på finne langsiktige, permanente og bærekraftige løsninger på de enorme problemene med forlatte, mishandlede og hjemløse dyr overalt der vi har mulighet

Teamet vårt berger, gir husly, rehabiliterer og omplasserer hunder hele året rundt. Ikke bare i Romania, men til gode familier over hele verden. Vårt team jobber døgnet rundt, hver eneste dag, for å redde livet til ikke bare hunder men også mange andre skapninger. ROLDA sin strategi er alltid fokusert på å finne langsiktige, permanente og bærekraftige løsninger på det enorme problemet med forlatte, mishandlede, hjemløse dyr der vi kan.

Vi adresserer sult, fattigdom, dyremishandling. Andre ulovligheter mot dyr og natur. Ulovlige offentlige kenneler, korrupsjon, mangel på kunnskap.
Mye av problematikken med dyremishandling og etterlatte dyr er i stor grad et resultat av forsømmelse og samfunnets likegyldighet overfor disse stakkars dyrene, i tillegg til mangel på forståelse for den virkelig triste skjebnen til millioner av hjemløse dyr i Romania. Familier med lav inntekt og eldre mennesker har de største problemene. Det er derfor ROLDA jobber så hardt i landsbyene for å gi mennesker kunnskap og gjennom dette forbedre dyrenes levekår – og gjennom dette levekårene for alle medlemmene av lokalsamfunnet.

En engangsdonasjon eller en testamentarisk gave vil bli maksimalt utnyttet til fordel for hjemløse og mishandlede hunder. Den vil også komme fattige landsbyboere, eldre og til og med studenter som ikke vil at deres firbente venner skal tas fra dem til gode.
Vi minner om at ROLDA befinner seg i sørøst Romania, og vi jobber utrettelig for en av de fattigste regionene i landet vårt. Våre hjelpesentere er et ekte hjem for hundrevis av hunder. Det eneste hjemmet disse hundene noen gang har hatt. Og det ville aldri vært mulig uten deg.

En engangsgave eller en testamentarisk sum vil bli maksimert til fordel for hjemløse og mishandlede hunder. Og for fattige familier, eldre og til og med studenter som ikke vil at deres firbente venner skal tas fra dem og avlives. Vi minner om at ROLDA befinner seg sørøst i Romania, og vi jobber utrettelig for å hjelpe en av de fattigste regionene i landet vårt. Våre hjelpesentre er et hjem for hundrevis av hunder. Det eneste hjemmet disse hundene noen gang har hatt. Og det ville ikke vært mulig uten deg.

ROLDA sitt mål er å gi hjelp til hvert eneste dyr som trenger det; de hjemløse, mishandlede, underernærte og forlatte. Ved å bruke våre meget begrensede ressurser på en ansvarlig, effektiv og transparent måte, fortsetter vi å tilpasse og forbedre oss for hvert år som går. Vi har bygget, og fortsetter å forbedre og vedlikeholde, våre to private hjelpesentre for hunder. Vi gir hjelp til fattige lokalsamfunn og tilbyr gratis sterilisering, mikrochipping og nødrasjoner av dyremat til deres kjæledyr. Vi rehabiliterer redde og sky hunder, og gir dem en sjanse til å bli adoptert.

Er du nysgjerrig på å se hvordan vi gradvis forvandler en halv-vill hund til en perfekt familievenn?

Permanent, meningsfull forandring for millioner av lidende dyr over hele verden begynner med deg. Vær den forandringen du ønsker å se i vår verden! Bli med oss å skape en bedre verden!