Hvorfor må ROLDA hjelpe de mishandlede hundene i Galatiområdet?

  • Nest høyest befolknigstall, etter Buchuresti.

  • Ett av Romanias fattigste områder.

  • 1 av 3 familier lever under fattigdomsgrensen.

  • 75% av kjæledyreiere vet ikke at de bør ta kjæledyret til regelmessing veterinærkontroll.

  • 80% av kjæledyreiere har ikke råd til veterinær.

  • 18000 løshunder estimert i Galatis gater.

  • 3 statlife sheltere for løshunder i områdene Galati og Braila. Hundene lider voldsomt i disse.

  • 5 private sheltere i områdene Galati og Braila (2 tilhører ROLDA).

  • Det finnes ikke for mishandlede esler og hester.

“Det handler ikke om hva en hund føler sammen med deg. Dét vet du sannsynligvis allerede. Det handler om hva du føler i samvær med din hund; elsket, verdsatt og naturlig.”

Dana Costin, ROLDAs grunnlegger

Men de lever i håpet, de klamrer seg til det. Og det samme gjør vi.

Hjelpesenter 2

Dette massive prosjektet begynte som et unikt alternativ for å kunne redde hjemløse hunder fra nær forestående død. Etter å ha forhandlet med ledelsen ved den lokale stålfabrikken, ble det klart for ROLDA at å bygge et stort hjelpesenter der hunder kunne oppstalles inntil de var klare til å adopteres bort, var den eneste måten vi kunne redde dem fra brutale massedrap. Noe som har skjedd tidligere, da hunder fra stålfabrikkens områder ble drept og kastet i elven Donau.

Hjelpesenter 1

Borte bra, men hjemme best! Men hva om du er en hjemløs, mishandlet hund? Printz Memorial Shelter ble opprettet i 2003 og ble nominert som et av de beste hjelpesentrene i Romania allerede få måneder etter åpningen. Dette hjelpesenteret representerer ikke bare starten på ROLDA, men det er vår store stolthet; Et paradis for mishandlede og forsømte dyr. (Hunder, og også noen katter) som ikke har noe annet sted å kalle hjemme.

Esel-senteret

Esler topper statistikken over dyr som overarbeides, mishandles og etterlates for å dø eller ender opp som råvare i den illegale kjøttindustrien. For å kunne ta hånd om esler som trenger oppstalling og/eller medisinsk behandling, har ROLDA åpnet et lite mottak og i tillegg startet et prosjekt som tilbyr gratis hjemmebehandling for esler som tilhører fattige folk på landsbygda.

Kastrering/Sterilisering

ROLDA finansierer kastrerings- og steriliseringskampanjer, det eneste humane alternativet for å kontrollere det enorme antallet hunder som føder stadig nye valper til et liv i lidelse i Romanias gater. Foruten å forhindre at tusenvis av nye valper fødes, er kastrering/sterilisering en effektiv måte å redusere risikoen for noen krefttyper.

Nye hjem

Et hjem er den mest dyrebare gave noen kan tilby en hund. Og en hund har gaver å gi i retur; takknemlighet, lojalitet, vennskap og ekte kjærlighet. Det er en vinn-vinn situasjon. Vi har med stor suksess adoptert bort hunder over hele Europa og også noen få til USA. Et adopsjonsgebyr og transportkostnader må dekkes av den som adopterer.

Internasjonale frivillige

Hjertet og sjelen i vår organisasjon er de frivillige. De gir oss av sin tid, kunnskap og energi for å gjøre en innsats for de stemmeløse i Romania. Ettersom årene har gått har vi ønsket velkommen frivillige fra USA, Australia og mange land i Europa. Om du har spesielle ferdigheter, om du har mulighet til å komme og besøke våre hjelpesentre i Romania, eller om du kan hjelpe oss via din PC fra ditt eget hjem, vil vi veldig gjerne høre fra deg.

Seniorprogrammet

Seniorprogrammet adresserer eldre dyreelskere fra hele Nord Amerika. Vi bringer amerikanske og kanadiske eldre sammen for å støtte de eldre i våre lokale, rumenske landsbyer. Våre nyhetsbrev informerer og hjelper oss å utdanne mennesker i hele verden om den prekære situasjonen i våre fattigste områder, og om landsbybeboerenes elskede kjæledyr, som risikerer en sikker død, dersom de lokale myndighetene får tak i de.

Kunnskapsformidling

Det finnes ingen prosjekter for fremtiden dersom den yngre generasjonen ikke er forberedt på å ta over og har kunnskaper nok til å videreføre vårt arbeide med den samme visjonen og de samme verdiene. ROLDA organiserer forskjellige kreative konkurranser (design og litteratur) for den yngre lokalbefolkningen for å hjelpe dem til å bli ansvarlige dyreeiere.

REX-klinikken

Den første veldedige klinikken som noensinne har blitt bygget for å ta seg av hjemløse og mishandlede dyr i et område av Romania der ingen andre ønsker å hjelpe. REX-klinikken gir øyeblikkelig hjelp til kritisk syke hunder, katter, hester og til og med esler. Vi trenger desperat mer utstyr! Donasjoner av mikroskop og EKG-apparater er alltid velkomne.

Hjelp til fattige lokalsamfunn

Når over 200 rumenske barn må legge seg sultne hver eneste kveld, er det helt klart at familiene deres trenger økonomisk hjelp for å kunne ta vare på familiedyrene sine. ROLDA tilbyr vaksinering, sterilisering, mikrochipping og andre tjenester som sikrer at lavinntektsfamilier kan overholde restriktive og kostbare lover og regler for dyrehold. Dette er den eneste løsningen for at mennesker i fattige lokalsamfunn skal kunne beholde sine høyt elskede familiedyr, og et humant alternativ for å drastisk redusere antallet uønskede dyreunger som fødes eller uønskede, hjemløse dyr.

Katastrofeinnsats

For både mennesker og dyr som overlevde den grusomme flommen som nylig gjorde livet vanskelig for bygdesamfunnene i Romania, var din støtte til ROLDA sitt arbeide helt avgjørende. Krisesituasjoner og naturkatastrofer krever dollar, euro og engelske pund. Selv den minste pengegaven går direkte til fattige mennesker og deres familiedyr i nød.

Økologisk hage

Vi har startet med å plante trær (hovedsakelig akasie-trær) for å lage en naturlig barriere mot vinden, og vi har også plantet noen Paulownia-trær som vil kaste skygge på varme sommerdager. I tillegg har vi bestemt oss for å dyrke noen medisinplanter, forskjellige andre trær og aromatiske urter. Og dette er bare begynnelsen.

Redd skogen

Et av Europas vakreste skogsområder forsvinner bit for bit i Karpatfjellene i Romania. Mesteparten av hogsten som gjøres er ulovlig. Trestokkene selges til produksjon av gulvplank eller trepellets for fyring som omsettes i Tyskland, Italia, Frankrike og andre land. Vi kan ignorere det som skjer og bare sitte stille å se på at planetens fremtid ødelegges og at ville dyr lider, eller vi kan gjøre en innsats.

HVORDAN VI GJØR OSS FORTJENT TIL DIN TILLIT

Kjærlighet kommer først

Teamet vårt redder, gir husly, rehabiliterer og finner nye hjem til hunder hele året rundt.

Nøysomhet

Fordi vi holder kostnadene nede, gir din gave gir størst mulig effekt.

Målrettet innsats mot de underliggende årsakene

Å gjøre en innsats for å bekjempe de underliggende årsakene til at dyr blir hjemløse, er en permanent løsning.

Gjennomsiktighet

Finans- og årsrapporter er lett tilgjengelig for deg og alle som ønsker å vite hvordan ROLDA jobber. Om du vil vite hva pengene dine går til og hvilken store forskjell din gave utgjør, kan du bare spørre oss.

Din donasjon mangedobles

Din gave + markedsføring + tilskudd + donert utstyr + gavematching = enda større effekt.

Internasjonal ledelse

Tenk globalt, men handle lokalt for å hjelpe dyrene i den fattigste delen av Romania