De ukrainske dyras skjebne

Situasjonen er fortsatt kritisk i Ukraina, og vil ha langvarig effekt på både mennesker og dyr. Den internasjonale humanitærhjelpen har vært fantastisk, både for de som har bestemt seg for å bli i landet, og for de som flyktet fra krigen. ROLDA, som er en dyrevernsorganisasjon, vil fortsette sitt arbeid med å støtte både dyreeierne og gatedyra, som er rammet av krigen i landet. Du er deres siste håp.

Dyr lever under grusomme forhold. Sheltere står I konstant fare for å bli fullstendig ødelagte, dersom en bombe ved ett uhell, skulle treffe dem. Flere har allerede blitt totalt ødelagt, eller nedbrent.

Butikkene er tomme, lagrene med dyremat og lagrene med nødutstyr tømmes. Humanitærhjelp når knapt nok fram til de sørvestlige delene i Ukraina, spesielt de okkuperte krigssonene.

Helt fra begynnelsen har ROLDA sitt team som holder til bare 8 km fra grensen til Ukraina og Moldova vært travelt opptatt med å finne de beste løsningene for å hjelpe menneskene og dyrene som er berørt av krigen som utkjempes så nærme oss. Vi ønsker å hjelpe så godt vi kan, spesielt de dyra som har blitt overlatt til sin egen skjebne i Ukrainas gater, og dyra som lever i shelterne i utbomba byer, byer som mangler vitale ressurser, og hvor dyreredningene ikke kan fortsette som før krigen brøt ut.

ROLDA er fast bestemt på å finne måter å få bragt inn mat til de talløse forlatte dyrene som risikerer å bli drept av bombenedslag, luftangrep og skyting. Vi distribuerer også små, månedlige stipender til diverse, veldedige organisasjoner, spredt over hele Ukraina.

Uansett kuler og bomber lover vi å kjempe like hardt for dyrene som ukrainerne kjemper for hjemlandet!

Les mer

Aktivitetsrapport for 2024

Totalt antall dyr hjulpet:

Måned Type dyr Antall Nedlasting
Januar katter, hunder, hester, andre 4192

Les den fulle rapporten her

Februar katter, hunder, andre 4107

Les den fulle rapporten her

Mars hunder, katter, kyr, geiter, kalver 3200

Les den fulle rapporten her

Månedsrapport (kun på engelsk).

Måned: Januar

Type dyr: katter, hunder, hester, andre

Antall: 4192

Les den fulle rapporten her

Måned: Februar

Type dyr: katter, hunder, andre

Antall: 4107

Les den fulle rapporten her

Måned: Mars

Type dyr: hunder, katter, kyr, geiter, kalver

Antall: 3200

Les den fulle rapporten her

Månedsrapport (kun på engelsk).

Byer vi har sendt bistand til: Dnepr, Irpin, Kharkiv, Kherson, Korosten, Krivoy Rog, Kropyvnytskyi, Mykolaiv, Nikolaev, Nogayske, Odessa, Poltava, Zaporizhezhe

Antall stipender fordelt over hele Ukraina: 18
Individuelle redningsmenn: 10
NGOer: 8
Mål: redningsoppdrag i nærheten av slagmarken, mat til dyr, akuttmedisinske kostnader, steriliseringer

Vårt arbeid i bilder

(siste oppdatering: Mai 2024)

Her ser du din donasjon i arbeid, for de ukrainske dyrene

Økonomisk hjelp sendt til Vilniansk, Irpin, Zaporizhezhe, Kherson, Korosten, Poltava, Dnepr,Kiev, Kharkiv,Chernihiv, Borodyanka, Fedorivka, Mariupol, Khmelnytskyi, Kamyanets-Podilsky

ROLDA deler ut små stipender til dyresheltere I hele Ukraina, på månedlig basis. For å motta stpend påfølgende måned, må rescuerne bekrefte at stipendet er mottatt, samt sende oss en kort oppdatering om hva de har brukt stipendpengen på. Våre støttespillere vil selvsagt svært gjerne ha oppdateringer om hvordan donasjonene brukes, samt hva som har skjedd med de dyra de tidligere har lest at har blitt reddet. De ukrainske shelterne har det hele og fulle ansvaret for både pengene de mottar, og oppdateringene de skal sende oss. ROLDA samarbeider ikke tett med noen av disse shelterne, utover at vi sender de stipendpenger månedlig, dersom de følger avtalepunktet om oppdateringer.

Evakuere hundene fra de Ukrainske shelterne så raskt det blir mulig

Så langt har vi klart å redde ut ca.100 hunder fra private sheltere fra Kiev, Korosten, Cernauti, Mykolaiv, og Odessa, og 50% av disse hundene har allerede fått nye, gode og permanente hjem.

Vi har som mål å nå frem til hundene ved sheltere som står i fare for å måtte stenge på grunn av manglende ressurser eller hvor hundene risikerer å bli fanget i okkuperte territorier. Disse hundene vil bli fraktet I sikkerhet I ROLDAs shelter, hvor de vil bli satt I karantene, før vi ordner alle de nødvendige papirer for å få adoptert hundene ut til nye hjem, spredt over hele Europa, USA m.fl.

Galati er strategisk plassert i forhold til Kherson (som dessverre for øyeblikket er okkupert territorie) og Odessa.

Vi befinner oss bare 8 km fra grensen og kan ta inn dyr umiddelbart. Din støtte vil gjøre det mulig for oss å betale for transport, veterinærbehandling og oppstalling for disse hundene reddet fra Ukraina.

Sendt utstyr (mat og medisiner til dyr, samt mat og hygieneprodukter til mennesker), til store deler av de krigsrammede områdene I Ukraina

Så langt har ROLDA klart å sende humanitær hjelp til Korosten, Zaporizhezhe, Mykolaiv og Chernihiv (høy til gårdsdyr).

Tilbud om veterinærbehandling og fôr for flyktningers familiedyr som ankommer Romania, Reni-Giurgiulesti og Isaccea

Takket være våre frivillige har vi kunnet oversette flygeblader til Ukrainsk og delt dem ut ved Reni-Giurgiulesti grensen, i tillegg til hos de lokale hotellene hvor noen Ukrainere midlertidig holder hus (på veien mot vest-Europa), med håp om at de vil gi informasjonen videre til andre som kommer i løpet av de kommende dagene og som kanskje trenger hjelp.

Flygeblader distribuert av våre frivillige I Tulcea

Utstyr tilbudt de Ukrainske flyktningene I Tulcea

Andre måter vi hjelper

Krigen fortsetter, og både dyra og eierne deres vil fortsatt trenge vår støtte, i lang tid framobver!

Hjulpet av støttespillere fra hele verden, håper vi I ROLDA å kunne fortsette vårt arbeid med å støtte 30 rescuere/sheltere, som til sammen har ansvaret for ca. 25 000 hunder, katter og gårdsdyr. Sammen kan vi redde enda flere.

ROLDAs mål for 2023

Hjelpe kjæledyrseiere som valgte å bli i Ukraina

Sammen med “Peaceful Heaven og Kharkiv”, tar vi sikte på å hjelpe de utallige eldre kjæledyrseierne, i Izyum, Kupyansk og Vovchansk. Dette vil være ett pilotprosjekt, en fortsetteølse av “Friends for Life” (Venner for Livet”), ett prosjekt vi nylig startet opp for eldre kjæledyreiere i Romania. Helping people with pets who remained in Ukraine. Avhengig av tilbakemeldingene vi får fra Kharkiv, vil vi så ta en avgjørelse på om vi vil fortsette dette prosjektet over de neste månedene. Selvsagt vil det også avhenge av om vi har nok penger til prosjektet. Vi tar sikte på å sende minimum 2000 dollar (ca. 18 000 kroner) I måneden, til dekking av mat og medisinske nødstilfeller, for dyr av eldre eiere. Peaceful Heaven er en veldedig organisasjon for mennesker. Deres hovedarbeid består av å “gi mennesker varme måltider I sosiale kjøkken, dele ut mat og utstyrspakker, tilby ett program som tilbyr husly for flyktninger, samt hjelper til med evakuering av folk de hardest rammede krigssonene (såkalte “hot spots”) i Kharkiv-området”.” Dette ifølge prosjektleder Oleksii Abrosimov.

Gjennombygging av utbombede sheltere

VI håper også å være i stand til å hjelpe Yuri å reparere shelteret I Dnepr, som ble skadet i bombing. Shelteret huset 103 hunder og 1 katt. De trenger sårt å gjenoppbygge bygge noen nye innhegninger, samt å gjenoppbygge de som ble ødelagt i bombingen. I tillegg trenger de sårt å få konstruert ett lager. Prisen for jobben, er estimert til 11200 USD. Yuri og partneren hans, Natalia, binder ingen av hundene sine, og de ønsker virkelig å tilby alle hundene de har reddet, det beste livet de klarer.

ROLDA jobber nå med å lage ett nytt rescuesenter på den Rumensk-Ukrainske grensa

Dette senteret vil være ett lysglimt av håp for dyr i nød, og vil tilby den beste mulige omsorgen for kommende generasjoner av dyr, både i Romania, og i Ukraina. Det vil være ett trygt og omsorgsfullt sted, hvor de kan motta den omsorg og det stellet de både trenger, og fortjener. Med fortsatt hjelp fra alle våre støttespillere, spom deg, er vi helt sikre på at vi vil kunne utgjøre en reell forskjell for dyr som lider, både i Romania og i Ukraina.

Krigen fortsetter I den sørøstre delen av Ukraina, og nå trenger vi deg!

Det utbombede shelteret i Mykolaiv, katteavdelingen er utbrent

Hundeshelter brent ned, i Korosten

Sammen skal vi sloss for livet til alle de forlatte kjæledyra!

De ukrainske dyrene trenger oss I DAG, men de vil også trenge oss etter at kringen er over.

Effekten av din donasjon

● Hjelp 40 forskjellige rescuere og sheltere
● Penger til mat og veterinærbehandling for omtrent 25 000 dyr.
60 tonn utstyr (mat til dyr og mennesker, og høy til gårdsdyr) levert.
● Mer enn 1000 dyr sterilisert
124 hunder hentet ut fra krigssona, og transportert til våre sheltere
5 sheltere reparert, etter at de ble bombet
● Finansiere nødevakuering av dyr i det oversvømte området i Kherson

Vitnesbyrd fra ukrainere

Mine kjære, gud velsigne dere for hjelpen dere gir! I disse dager får jeg kun noen få donasjoner, samtidig som kostnadene har steget, fordi jeg har både eldre og syke dyr, i tillegg til de øvrige 200 jeg har ansvaret for. På toppen av det hele, så er vi alle under total lock down hver eneste dag! I dag kjøpte jeg mat til alke, med deres donasjon. Hadde det ikke vært for ROLDA, ville hundene gått sultne. Tusen, hjertelig takk, Dana!

Claire fra Poltava
- Juni 2022 -

Tusen takk for den finansielle støtten til våre dyr! Jeg ble svært rørt av gaven. Ja, jeg gråt faktisk av glede, da jeg mottok bidraget deres, fordi det var nok til å betalte for høyet jeg har bestilt til dyra. Nå har betalt hele bestillingen, og jeg tror det til og med var nok til å dekke frakten!

Ludmila fra Borodyanka
- Juni 2022 -

Vi I Korosten er svært takknemmelig overfor ROLDA. Takket være dere, klarte vi å sterilisere 110 katter. ROLDA er en fantastisk organisasjon!

Lida fra Korosten
- Juni 2022 -

Stå sammen med ROLDA for de ukrainske dyrene
Hjelp til kjæledyr av flyktninger, Mars-Mai 2022

Redder dyr fra krigen

Ukrainakrigen, og dyr i fare

Ansvarsfraskrivelse:
ROLDA er en registrert veldedighetsorganisasjon som hjelper dyr i nød. Midler samlet inn gjennom denne anken vil bli brukt til å støtte det spesifikke formålet med denne anken. I tilfelle innsamlede midler overstiger de spesifikke behovene til denne appellen, vil eventuelle ekstra midler bli brukt til å støtte de løpende kostnadene for velferden til dyr under omsorg av ROLDA.

Om bilder:
ROLDA mottok de ovennevnte bildene fra ukrainske venner på Facebook, vi har ikke noe ansvar for copywriting-kravene fordi bilder brukes for å gjenspeile situasjonen og dyrene i Ukraina og har ingen kommersiell hensikt.