Din tillit til oss, og din generøse støtte til vårt arbeid, setter oss i stand til å hjelpe hunder I flere rumenske byer, samt gi nødhjelp til flere sheltere i den ukrainske krigssonen.

ROLDA hjelper hunder

(klikk på flagget, for å lese mer om hvordan vi hjelpe)

I Romania

I Ukraine

Hva ROLDA gjør for hunder i Romania

Andu ble funnet i landsbyen Cuca, i Galati kommune. Han hadde blitt påkjørt av bil. Han lå i veikanten, og led i stillhet. ROLDAs redningsteam tok ham straks med til veterinæren, hvor det ble tatt rømtgenbilder, og igangsatt behandling av skadene han hadde pådratt seg. Heldigvis var ingenting brukket, og han trengte ingen kirurgisk hjelp.

Før

Han kom seg overraskende raskt på labbene igjen, men han har fortsatt noen små mobilitetsproblemer. Vi er i disse dager, i gang med å klargjøre ham for adopsjon, da han er en veldig søt, vennlig, morsom og logrende hund. Alle på veterinærklinikken har forelsket seg i ham.

Etter

Romania er mest kjent for alle sine løshunder, estimert til flere millioner, som vandrer i gatene og utsettes for sykdommer, mishandling, eller blir fanget og satt i ett av de grusomme, offentlige shelterne. I mer enn 15 år, har vårt lille team autrettelig jobbet for å forandre livene deres til det bedre.

Vi sloss

Mot de grusomme, offentlige shelterne, som dessverre fortsatt er vanlige, over hele Romania #CloseIllegalShelters

Hjelp ROLDA å ‘bryte kjettingene’, så vi får satt hundene fri fra kjettingene de er bundet i #UnChainDogs

Vi redder, gir husly, rehabiliterer, steriliserer, og omplasserer hunder. I tillegg hjelper vi lokalsamfunn med å ta vare på dyra sine, på en ansvarlig måte. Det er viktig å samarbeide med lokalsamfunnet, om å redusert antallet hunder som dumpes av sine eiere, for får vi ikke kontroll på dumpingen, så vil vi heller aldri få kontroll på antallet gatehunder i Romania.

Sterilisering betyr færre gatehunder

ROLDA finansierer steriliseringskampanjer for hunder av fattige eiere, eiere som ikke har råd til å gi sine dyr veterinærtilsyn.

Reddet I Romania. Adoptert I hele verden

ROLDA omplasserer hunder til land hvor vi har underavdelinger, og ett team med frivillige som tar hjemmesjekk, både før og etter adopsjonene. Dette gjør vi som en ekstra sikring, så vi kan skjekke hvordan hundene får det/har det, samt at vi kan gi adoptantene kontinuerlig støtte og hjelp, om det trengs.

Venner for alltid

Vår seneste sosiale kampanje retter seg mot eldre med lav inntekt, og satser på å gi de hjelp med kjæledyra deres, slik at de ikke blir tvunget til å sette dem på dør.

Opplæringskampanje

ROLDA distribuerer våre flotte, gratis fargebøker til svært takknemmelige barn, og deres foreldre og lærere. Vi gir også tips og opplæring i hvordan ta vare på hunden sin, på en ansvarlig og trygg måte.

Hva ROLDA gjør for hunder i Ukraina

Funtik ble forlatt i en pose, i Korosten, Ukraina. Hun hadde ingen sjanse, da hun ble angrepet og bitt, av andre hunder... Da Lida fant henne, hadde hun mange sår rundt halen, og mark var i ferd med å spise henne levende. Hun ble straks tatt med til shelteret, hvor hun ble vasket, stelt og behandlet for skadene sine.

Før

Funtik blir ivaretatt med omsorg og kjærlighet, og i dag er hun nær ugjenkjennelig! Hun er lykkelig, sunn, leken, akkurat som om ingenting har skjedd! Og dette er ekstra imponerende, tatt i betraktning at Lida og andre frivillige som henne, ikke har javn tilgang til vann, grunnleggende veterinærutstyr, mat mm...Å behandle dyr, er krevende under normale omstendigheter, så du kan jo bare tenke deg hvor vanskelig det er, midt i en krigssone.

Etter

Før krigen startet, hadde ROLDA hendene fulle med det overveldende og stadig økende antallet gatehunder, samt det like galloperende antallet kjæledyrdumpinger, i vårt eget land. Rett etter at krigen brøt ut, bestemte vi oss for å ta ansvar, og hjelpe dyr som led på grunn av den grusomme krigen, for vi befinner oss knappe 8 kilometer fra grensa til både Moldova og Ukraina.

ROLDA hjelper #UkraineAnimals

Logistikkmessig

ROLDA har sent humanitær bistand til både Korosten, Odessa, Mykolaiv ag Zaporizhzhia, hvorav de 3 sistnevnte stedene, fortsatt er aktive krigssoner. Hjelpen vi har sendt, har bestått av tørrmat, hermetisk hunde og kattemat, veterinærutstyr og medisiner, samt mat til mennesker som redder skadde og hjemløse dyr.

Finansielt

Hver måned sender vi også ut små økonomiske bidrag (mlm 10 000 og 40 000 hver), til rescuere og sheltere I Ukraina, og vårtmål er å fokusere på den østre delen av Ukraina, der krigen fortsaytt raser videre. På denne nettsiden, har vi listet opp sde som allerede hqr mottatt vår hjelp, og de fleste av disse har fått hjelp mer enn én gang. Vi kan ikke kontrollere hvordan hver krone blir brukt, men vi krever dokumentasjon før vi støtter (så som bilder og videoer), og vi vil fortsette å bidra finansielt til de som er transparente og som virker ærlige. Vi gjør alltid vårt beste, for at kronene du gir oss, skal bli brukt på aller beste vis.

Å redde hunder

Noen få dager etter at krigen startet, klarte ROLDA å transportere de første hundene, fra Kiev til Galati, Romania, hvor de straks ble innlosjert i vårt shelter. Over de neste månedene, klarte vi å avtale flere transporter av hunder fra krigsområdene, og vi fortsatt også en stund etter at flere land stengte grensene, og gjorde omplassering umulig. Hundene vi reddet ut av krigen, ble derfor stående i våre sheltere, noe som umuliggjorde redningen av flere hunder.

ROLDA er svært bekymret over sikkerheten til både mennesker og dyr, men med flere landegrenser stengt, blir vår jobb med å omplassere hundene vi redder til gode, nye hjem, umuliggjort. Vi forstår redselen for rabies svært godt, men vi vet også at preventive tiltak, vaksine og isolering, gitt på korrekt vis, vil gi disse hundene en fair sjanse til å bli omplassert. Vi redder, gir shelter, rehabiliterer, steriliserer, og omplasserer hunder, og vi bidrar i tillegg til at folk i nærmiljøet vårt tar vare på sine kjæledyr på best mulig måte, med de ressursene de har tilgjengelig. Vi mener det er viktig å samarbeid med lokalmiljøet da det gjelder redusering av antallet dyr som blir dumpet av sine eiere, da dumping av kjæledyrdyr gjør at antallet gatedyr i vårt område fortsetter å øke.

Ukrainas problemer vil ikke ta slutt, da krigen er over (og krigen ser ikke ut til å a ta slutt med det første). Krigens påvirkning på landet, er enorm, og dessverre vil landet og dyra der, trenge vår hjelp i lang tid framover. For om en legger sammen alle faktorene, slik som ødelagte kraft og vannverk, mangel på infrastruktur, istykkerbombede sheltere, den enorme mengden gatedyr,og fattigdommen (for å nevne noe), så er summen at både mennesker og dyr, vil trenge vår hjelp i lang tid etter at krigen er over.

Til tross for at vi daglig må forholde oss til overveldende problemer her i Romania, hvor dyr blir både neglisjert og forlatt, så håper vi i ROLDA at vi kan fortsette å sende hjelp til Ukraina, og at vi i tillegg vil være i stand til å ta inn et lite antall dyr, for omplassering. Vi tror at vårt spliitter nye PawzUp-senter, så snart det er ferdig bygget, vil kunne fungere som en slags mellomstasjon for dyr som kommer til oss fra andre land enn vårt eget. Du kan lese mer om PawzUp-senteret her.

PawzUp hundemaskotten presenterer noe helt unikt, nemlig ett prosjekt designet for å forbedre hundenes velferd I flere generasjoner framover.

Vi i ROLDA mener at alle dyr fortjener en familie som respektere og tar godt vare på dem, og at gårdsdyr ikke fortjener å bli dumpet på gata, etter å ha blitt brukt i hardt arbeid hele sitt liv. PawzUp-senteret vårt startet som en modig drøm, og skal ha som misjon å oppfordre folk til å adoptere dyr, fordi å adoptere ett dyr reddet inn fra gata, er det beste, både for enneskene og dyra.

Når senteret blir en realitet, og dørene åpnes, vil det føre dyr reddet fra gata, sammen med flotte mennesker, så de kan dra nytte av hverandres selskap. Senteret vil bestå av 7 bygninger, og i skrivende stund samler vi inn penger til å bygge det første av disse sju, slik at det blir trygt å flytte hunder fra de gamle lokalene, og inn i det nye. Grunnen tilat detnå haster, er atvi nylig fikk ett brav fra myndigheten, med advarsel om ejkspropriering av tomten vi eier I dag. Det skal nemlig bygges vei der, og 30% av de eksisterende bygningene – og selvsagt hele driften vår – vil bli påvirket.
5 av de 7 bygningene ved det nye senteret vårt, vil bli til hunder, på ett eller annet vis. Den ene vil ha 86 burfrie innhegninger, og vil huse hunder som er klare for adopsjon. Én bygning vil få glassfronter, noe som vil gjøre de synlige for lokale beboere, som ønsker å adoptere en hund. Én blir for isolering av nyankomne hunder, en av bygningene vil bli en veterinærklinikk, og den siste vil huse eldre hunder, som vil få de beste vilkår for en rolig pensjonisttilværelse. Du kan lese mer om PawzUp-senteret vårt under.

Dersom vi har klart å overbevise deg, om at vårt nye PawzIUp-senter fortjener din støtte, vil vi gjerne minne om at sdersom du sponser byggingen av en burfri løpegård, så får du anledningen til å navngi innhegningen! Du kan gi den navnet til ett kjæledyr, eller hva med å hedre noen du er glad i, være seg 2 eller 4bent. Du kan navngi følgende ved senteret:

13

innhegninger med glassfront

28

innhegninger for eldre hunder

77 av 86

innhegninger til hunder

24

karantenebokser

38

isolasjonsbokser

2

store mosjoneringsområder

Støtt andre rescuere i Romania

Vi gir finansiell støtte til forskjellige rescuere i Caracal, Focsani, Tulcea og Solca, slik at disse kan få sterilisert dyr, drevet sine sheltere videre, kjøpe mat, og betale sine veterinærregninger.

Din generøsiter har satt ROLDA i stand til å hjelpe hunder i Romania, helt siden 2004, da vårt lille shelter ønsket sine første beboere velkommen.

I 2007 påtok vi oss en enorm utfordring, og konstruerte vårt største shelter, slik at vi kunne ta inn løshunder fra tomta til den lokale stålfabrikken, og dermed redde livene deres.

Nå er vi midt i prosessen med å bygge det splitter nye PawzUp-senteret vårt, ett hypermoderne senter for både hunder, og andre dyr.