Hjelp Nadie

I våre vanskeligste stunder velger noen å bli og andre stikker av. Det er i disse stundene du ser hvem som virkelig er dine venner. ROLDA er en veldedig organisasjon som tar sitt ansvar på alvor, og som hjelper mishandlede og forsømte dyr i en av de fattigste regionene i Romania. Vi snur oss aldri bort når vi ser et underernært eller alvorlig sykt dyr som lider i veikanten. Hvorfor? Fordi vi er det eneste håpet dette dyret har, hans eneste sjanse til å få leve et verdig liv.

Hvilke sjanser ville denne hunden ha om vi ikke hadde vært der for å gi han håp?

Jeg har gitt han navnet Nadie som betyr “ingen” på Spansk. Han hadde ingen andre før vi fant han. Alle barna og mange voksne ble antagelig vettskremte av å se han, mange gikk forbi han og ignorerte han fordi han “bare er en gatehund“…de sa ting som “det ville vært bedre om han ble avlivet“… mens andre gjorde narr av han – “Se på den stygge hunden – det er det verste jeg har sett“.

Når jeg så han, ble jeg stående som frosset fast. Jeg kunne ikke bevege meg og hjernen min var helt tom. Jeg var i sjokk. Dette var med god margin det verste tilfellet jeg har sett. Den hunden med de alvorligste hudproblemene jeg noen gang hadde møtt. Jeg har sett mye i Romania, og hver gang har jeg funnet krefter til å fortsette – har lurt meg selv med tanker som ‘Jeg har sett verre’ eller ‘den andre hunden hadde enda dårligere odds, men vi reddet han’ osv.

I Nadies tilfelle visste jeg fra første øyeblikk at dette var de alvorligste hudproblemene jeg noen gang hadde sett. Kroppen hans er full av infisert hud (på grunn av parasitter og kløe), han har områder med tykkere hud (antagelig tidligere hudirritasjoner som har grodd), masse rød hud og selvfølgelig ingen pels. Huden rundt halsen hans får han til å se ut som et monster. Han skriker om du forsøker å løfte han opp – vi må bruke spesialhansker eller lage improviserte

bæreseler av de mykeste tepper for å løfte han opp på undersøkelsesbordet hos veterinæren eller tilbake til kennelen.

Å være modig betyr ikke alltid å gjøre en heroisk bragd. For denne hunden spesielt, og dessverre for mange andre, vil det å være modig si å hakraften til å overleve fra en dag til en annen, til å fortsette å leve.

Hjernen min klarer ikke å forstå hvor mye smerter denne hunden er i eller hvor hans krefter til å overleve kommer fra. Vår spesialist sier at den tilstanden huden til Nadie er i, ikke er noe som har skjedd over natten. Denne hunden har lidd i ukesvis og immunsystemet hans, hver eneste celle i kroppen hans har kjempet for å holde seg i live og ikke dø av infeksjon.

Sammen med spesialisten har vi bestemt oss for å gi Nadie en sjanse, men det er en betingelse som gjelder i denne kampen; dersom sykdommen kommer tilbake, dersom tilstanden viser seg å være kronisk, vil vi avlive han på humant vis. Det er en sjanse for at leveren hans ikke vil tåle medisinene vi er nødt til å behandle han med i de neste tre månedene. Jeg holder meg i nærheten av han, kjenner pusten hans, vet at han ønsker å leve. Han er en fighter…men han har ikke krefter igjen til å kjempe denne kampen alene. Og han trenger oss. Han trenger deg…han trenger oss alle.

Vil du hjelpe meg med å hjelpe Nadie?

og Kontonavn: ROLDA
Kontonummer: 6219.13.48082
Norge

og Donere 100 norske kroner via SMS:
“ROLDA 100” til 26 128

Ingen hund skulle behøve å gjennomleve det marerittet Nadie opplever. Ingen hund skulle ende opp i en slik tilstand. Sammen kan vi hjelpe Nadia til å bli frisk igjen, eller i alle fall til å gi han denne ene sjansen.
Det er veldig sjelden at jeg starter en redningsaksjon med avlivning som et alternativ – jeg er en kriger, jeg kjenner styrken fra hundrevis av støttespillere som bakker meg opp, og jeg vet at hver eneste hjemløse dyr vi redder er en kriger. Nadie er et helt spesielt tilfelle – han er så sårbar, så svak nå…og har vært så lenge alene..

Nadie har bare denne ene sjansen til å overleve, til å være sterk nok til å gjennomgå en intens behandlingsrunde, (med mindre vi fant han for sent, eller tilstanden hans viser seg å være kronisk) ellers vil han bli humant avlivet.

For å kunne fortelle deg historien hans, har jeg tilbragt mye tid sammen med Nadie. Han spiser godt i dag – 2 små skåler med god hundemat. Han ser på deg, og snur seg raskt bort – han er ikke i humør til å takle en ‘konfrontasjon’. Han er redd for fremmede, men det er ikke uvanlig. Han er livredd for å måtte oppleve mer smerte, og har allerede sluttet å klø seg – hele kroppen hans bærer arrene etter tidligere sår og skader, og han er full av nye, blødende sår. Jeg tror ikke han har gitt opp kampen.

Jeg ber deg om å gi en stor eller liten donasjon i dag for å hjelpe Nadie, hunden som var helt alene i verden, og som nå bare har denne ene sjansen. Hjelp meg å holde det løftet jeg har gitt denne fantastiske hunden fra dypet av mitt hjerte. Mitt mål er å kunne sende deg en oppdatering om en Nadie som er så totalt forvandlet at du nesten ikke vil kunne kjenne han igjen!
Jeg etterlot han i en utendørs kennel i dag, hvor luften er godt ventilert. Jeg vet ikke om jeg kommer til å finne han i live i morgen. Før jeg forlot han, gav jeg han et løfte: Jeg vil ikke gi han opp, jeg vil ikke la han dø. Nadie trenger spesialfor, antibiotika og forskjellige hudbehandlinger de neste tre månedene før vi vil kunne se en forbedring. Det krever tålmodighet, mange penger og en god porsjon hell.

Vil du hjelpe meg med å hjelpe Nadie? Hunden som var helt alene i verden, og som bare har denne ene sjansen til å få et verdig liv uten smerter?