Hunder trenger vann

Tenk deg å tilbringe en hel dag på gaten med asfalt som brenner føttene dine med en temperatur på 50 grader Celsius uten tilgang på vann? Et mareritt! Dette er hverdagen for en hjemløs hund i Romania i sommer! Det er den varmeste sommeren på 10 år i hele sørøst-Europa og det påvirker både mennesker og dyr, gårdsdyrene og selvfølgelig de hjemløse hundene.

ROLDA sine frivillige hjelpere setter ut brukte plastbeholdere med vann på skyggefulle steder, slik at flokkene med hjemløse hunder kan få slukket den verste tørsten.

Det er ikke lett for en hund å vandre rundt på den varme asfalten eller å overleve utendørs når temperaturen på bakkeplan er 50 grader. Varmen forsvinner heller ikke om natten i noe særlig grad. Natt og dag er det stekende hett og vindstille, uten en dråpe regn.Hos RODLA sine hjelpesentre gravde vi for noen år siden brønner slik at vi kunne ha sikker tilgang på vann, og ikke være avhengig av vannforsyninger fra myndighetene som om sommeren leveres annenhver dag.

Våre støttespillere forsto at våre hjelpesentre har behov for sikker tilgang på vann for å dekke hundenes daglige behov – ikke bare drikkevann, men vann til å holde hjelpesentrene rene. Brønnen ved det store hjelpesenteret er plassert på toppen av en liten ås, noe som betyr at den er veldig dyp (omlag 430 meter). Denne sommeren ble brønnen full av sand og sedimenter, noe som forringet vannkvaliteten og gjorde vannet farlig å drikke. Den tilkalte eksperten forklarte at dette er på grunn av de ekstremt høye temperaturene og mangelen på luftfuktighet.

Om vi fortsetter å tvinge den elektriske brønnpumpen som er knyttet til to store vanntanker til å arbeide under disse forholdene, kan hele systemet gå i stykker og bli veldig kostbart å reparere. For å rense brønnen og kunne gi trygt, friskt vann til våre hunder trenger vi 12 500 kroner.

Du kan hjelpe oss med å samle inn disse pengene gjennom å støtte oss via:

Du trenger ingen PayPal-konto

og Kontonavn: ROLDA
Kontonummer: 6219.13.48082
Norge

og Donere 100 norske kroner via SMS:
“ROLDA 100” til 26 128

Grasrotandelen: Søk etter organisasjonsnummer 998 398 495

Vann er livsnødvendig for hundenes velferd, for å gjøre rent kennelene og for de ansattes behov.