ROLDA har jobbet opp mot lokale skoler, for å lære ungene hvordan man behandler dyrene med respekt og omsorg, rett og slett fordi de er følende vesener som kjenner både frykt og smerte, og føler både tap/sorg og kjærlighet, slik vi gjør. Vi lærer elevene at dyr kan få både fysiske og psykiske arr, og at disse kan lede til dårligere livskvalitet om de ikke behandles, akkurat slik de kan for oss tobente.

ROLDA avholder forskjellige, kreative konkurranser for de lokale barna, for å hjelpe dem til å en gang i framtiden, bli ansvarlige dyreeiere.
Vi har opplevd at barn har bedt oss om hjelp til å kastrere familiens kjæledyret, fordi de har forstått viktigheten av sterilisering/kastrering, og de slett ikke ønsker å se kjæledyret bli forlatt, eller avlivet! I Romania krever loven at alle kjæledyr blir kastrert/sterilisert, chippet og registrert. Om man ikke følger denne loven, risikerer man bøter på mellom 1000 og 2200 euro. De fleste kjæledyrseiere har ikke råd til gjøre alt det loven krever, dermed dumper de heller dyret, for å slippe å bli bøtelagt.
Alle de barna som spør oss om hjelp, vil selvsagt få det!

ROLDA har også flere programmer som adresserer barn, som for eksempel:

En rumensk student designet en fargeleggingsbok , skapt for å hjelpe til med å utdanne barn om dyrevelferd. Vi søker for tiden etter sponsorer å skrive ut og distribuere denne, i vanskeligstilte landlige områder, hvor fattigdom er utbredt.

Vi har en seksjon på vår rumenske nettside, adressert til barn som har eller ønsker å få kjæledyr, slik at de kan lære om hundens behov og hvordan de skal behandle og respektere kjæledyr generelt.

‘Speak Toto’s Language’ er en av de få brosjyrene vi laget for å utdanne folk (og da spesielt barn), fra vårt lokalområde om hundens kroppsspråk. Vi tar sikte på å forhindre aggresjon mot mennesker.