04 nov

Årsrapport 2019

En hilsen fra Roldas grunnlegger og leder!
Om å fortsette framover, slik vinnere gjør.

Kjære ROLDAs støttespillere og venner:
Jeg ser frem til å gi dere en oppsummering av året som straks er omme.
Det sies at vinnere fortsetter framover. Og det er jo det vi, med hjelp av mennesker som deg, har
gjort hvert eneste år. Og 2019 er intet unntak.

Hver eneste gang jeg skriver til dere, forsøker jeg å være til inspirasjon, og gjør mitt beste for å koble ut, glemme de daglige plikter, mas og stress som er forårsaket av alle hverdagsproblemene. Jeg går inn på rommet mitt, som jeg ser for meg som ROLDAs kontor, og stirret på det blanke, hvite arket ett øyeblikk, imens jeg ser for meg at dere alle står rett foran meg. Og i dét øyeblikket begynner ordene å komme, for jeg har så mye å fortelle dere om alle ROLDAs bragder.
Det jeg ønsker å starte med denne gangen, er å takke dere alle sammen for å ha tilbragt nok ett år sammen med oss i ROLDA, og for at dere gir så oss så generøse, økonomiske bidrag. Bidrag som gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet vårt.

ROLDAS livreddende arbeid i Romania, muliggjøres ved støtte fra hele verden; Australia; USA;
Canada; flere europeiske land (ja, til og med noen land i Asia og Sør Afrika!) Vi er akkurat like takknemmelige overfor hver og en av dere! Dersom du ønsker å gi ROLDA ett økonomisk bidrag, håper jeg du vil klikke her.

Du er fantastisk, fordi av alle de hundrevis av veldedige organisasjoner der ute, valgte du å donere til, å stole på, samt å bry deg om, akkurat vår organisasjon. Utav respekt for ditt bidrag, gjør vi i ROLDA vårt ytterste for å holde våre administrative (indirekte) kostnader under 4%. Jeg tror vi er den eneste veldedige organisasjonen som bruker hele 96 % av hver donasjon direkte på dyrene vi redder, og ikke betaler våre ledere ett sekssifret beløp i lønn, og derved maksimerer din støtte.

Jeg er også stolt over å kunne fortelle deg at ROLDA er den eneste veldedige organisasjonen i verden, som sloss for sine hunder i rettssystemet. Vi har slått en av verdens største stålfabrikker, som igjen er eid av en av verdens rikeste menn. For på våre hunders vegne, føler vi null frykt, og inngår null kompromisser! Til tross for at 3 år i rettssystemet tapper oss for energi og tid, og preger oss for livet, så vil vi aldri slutte og sloss for hundene våre!

Donasjonene vi mottar fra våre støttespillere, blir primært brukt til å dekke oppstallingskostnader, slik at vi kan tilby våre 650 hunder ett skikkelig sted å bo, gi god medisinsk hjelp til skadede hunder, som Bela, og til dyr oppfølgningsbehandling, som til hunden Liberty. Vi bruker også donasjoner til veterinærundersøkelser, for å sikre oss at alle hundene er friske og klare for transport til sine nye for-alltid-hjem.

I 2019, har ROLDA gjort følgende investeringer:
– Kjøpt inn en ny varebil, som erstatter den gamle, til redning av nye hunder. (Den nye bilen er en Dacia van, ett rumensk merke, og som er både robust og pålitelig.)
– Våre frivillige har på sin egen fritid, snekret nye hundesenger, til alle hundene ved det største av våre to sheltere. Disse sengene erstatter de gamle, i stykker tyggede.
– Kjøpt inn Karudasenger av topp kvalitet, fra Storbritannia. Disse sengene er til hundene ved den minste av de to shelterene våre.
– Vi har blitt med i GlobalGiving, en plattform hvor vi har startet innsamling til steriliseringkampanjer, samt startet innsamling til det nye katteshelteret vårt, som vil bli tilholdssted for både eldre, og skadede/handicappede katter (denne innsamlingen vil bli stående åpen, til vi har samlet inn hele beløpet vi trenger for å starte byggingen av shelteret.)

Vi har også gjennomført kampanjer i 2019, så som
– Steriliserings og microchipkampanjer for katter eid av fattige mennesker i grisgrende områder.
– Besøkt områdets største eldresenter, hvor 250 eldre mennesker har kunnet kose seg i selskap av noen av våre hunder.

Som noen av dere kanskje allerede har lagt merke til, har jeg i 2019 hatt økt fokus på mine profesjonelle fundraiser skills, samt etablere en mer effektiv kommunikasjon med våre støttespillere. I 2019 har vi også opprettet en rumensk nettside, en fransk nettside, (for vår avdeling i Sveits – rolda.ch), som er undersider av vår hovednettside, legacy.rolda.org, hvor våre støttespillere kan finne nyttig informasjon, dersom de skulle ønske å tilgodese oss i sitt testamente. Vår IT-ansvarlige klarte å fullføre vår nye nettside, sponsoradog.ro, hvor støttespillere fra hele Europa kan finne seg en hund å adoptere, samt støttespillere i resten av verden kan velge seg en hund (eller flere) å fjernadoptere.

I vår årsrapport kan du lese detaljer om vårt arbeid i Romania, samt om prosjekter og pågående kampanjer. Jeg vil ikke kjede deg med tall, men om du har lest helt hit, kan jeg glede deg med følgende flotte nyhete: ved slutten av 2019, nådde ROLDA en viktig milepæl. Da jeg startet ROLDA i 2000, drømte jeg om nettopp dette øyeblikket; ROLDA har nå totalt hjulpet 20 000 dyr! Hvert eneste av disse dyrene har blitt reddet med din medfølelse, din investerte tid, og med din kjærlighet! Jeg kan ikke bli mer stolt over å ha dedikert 20 år av mitt liv til å redde dyr i Romania!

Dyrene fra de fattigste områdene i Romania, slik Galati er, trenger din hjelp aller mest! Ignorerte, mishandlede, skada og hjemløse dyr: katter og hunder eid av mennesker med lav, eller ingen inntekt, bosatt I de mest grisgrende områdene; gårdsdyr, spesielt de som jobber hardest, slik som esler og hester, som blir dumpet da de ikke kan jobbe mer. Ingen av disse stakkars sjelene ville hatt tilgang på veterinær eller mat, om det ikke var for akkurat din støtte! Jeg vil takke ROLDAs frivillige og ansatte, for deres innsats, jeg vil takke ROLDAs internasjonale team, først og fremst styremedlemmene, som stoler på meg og de øvrige lederene, dere som utholder mine konstante bombardementer I de perioder jeg bare ønsker mer, fortere. Dere er mine helter, og jeg håper jeg har dere ved ROLDAs side i mange år framover! Tusen takk for at dere alle hjelper ROLDA å fortsette framover. Sammen, så hjelper vi Romanias dyr å holde seg i live med verdighet, vi hjelper de til å få den beste omsorg og det beste stellet, og de blir behandlet med respekt, før de endelig finner ett nytt, godt hjem. Sammen hjelper vi de til en bedre og tryggere fremtid. Vi hjelper dem til å bli vinnere, og å overkomme en tøff og uvennlig fremtid. Tusen takk for at du er en som endrer liv!

Med respekt og håp,
Dana

Ps: husk at din donasjon verdsettes like høyt, hele året igjennom! Klikk her for å gi oss en høyt verdsatt gave!

Gi en gave