01 nov

Friheten har en pris

liberty_before1_july1
Friheten har en pris
Kr6000,-/600€, synes du det er mye? Eller er det rimelig? Finnes det virkelig noe slikt som en prislapp på Frihet?

Dette er historien om en labradorblanding. Historien om en vakker hund. I flere år hadde han ett hjem og en eier. Han hadde det, helt til svulseten på hans høyre flanke ble både synlig og illeluktende.

Om DIN hund hadde en svulst, ville du ikke tatt ham dyrlegen i hui og hast? Hadde du ikke bekymret deg syk? Vel…vår helts historie er litt anderledes…

Den dagen svulsten ble synlig, illeluktende og besværlig, ble hunden dumpet!

Og som om det ikke er tragisk nok å miste sitt hjem og sin familie å bli kastet på gata som søppel, uten mat og vann, og uten veterinærtilsyn, så ble han i tillegg dumpet midt i ett folkehav! Han ble dumpet i en gate der han måtte unngå både mennesker, biler og terrotorielle hundeflokker. Hele tiden forsøkte han å beskytte den smertefulle høyresiden, og han måtte – sterke smerter til tross – stadig løpe for å komme unna skumle situasjoner.

I ett forsøk på å finne seg ett roligere sted, vandret han inn i ett industriområde i Galati, bare for å bli møtt av nye flokker med territorielle hunder, som jaget ham videre! Det eneste hunden nå ville, var å finne ett rolig sted hvor han kunne legge seg ned for å dø…

Og dét var grunnen til at han fant veien inn i ett kontorbygg, hvor de pent kledde menneskene ble forstyrret både av hans tilstedeværelse, og av hans sterke lukt. Flere av de ansatte gjorde det eneste riktige, og ringte etter hjelp til hunden. Men fordi eier av firma hvis kontorbygg hunden hadde søkt tilflukt i, nekter å hjelpe områdets løshunder, ble Rolda nektet å hente ham ut derfra!

Det var først etter å ha samarbeidet med en tredjepart, at vi fikk den stakkars hunden ut. Vi valgte å gi hunden navnet Liberty, som betyr frihet.

Med hjelp fra vår fantastiske veterinær, Dr. Andrei, ble svulsten fjernet!

På høyre side har Liberty nå ett stort, fysisk arr. På den venstre siden har har ett knust hjerte, ett hjerte som er fylt med smerten over å ha blitt kastet på gaten som søppel, av en eier som ikke brydde seg nok til å hjelpe!

Libertys veterinærregning kom på Kr6000,-/600€, en sum vi føler oss helt sikre på at våre fantastisk flotte følgere og støttespillere vil klare å hjelpe oss med!
Hunder, som Liberty, vil heller dø, enn å oppleve den dagen de blir dumpet som søppel!

Våre liv er en myriade av stier, og noen ganger krysser vi hverandres…

Slik Libertys sti krysset Roldas, slik har din sti nå også krysset Libertys, fordi du følger Rolda og er en av våre støttespillere.

Dessverre er ikke Libertys historie unik, og dét er noe av grunnen til at det er så vanskelig å fortelle hver historie på en unik måte, så hver hunds historie treffer noe i leseren, så hver hund slipper inn i leserens hjerte…

Dersom Libertys historie klarte å gi deg en tåre i øyekroken, om den klarte å finne veien inn i hjerte ditt, og vekke noen følelse der, så er vi ett skritt nærmere målet. For dét vil si at den høye prisen betalt av Liberty, ikke har vært forgjeves. Det betyr at vi kan redde flere hunder i tide. Redde de før det er for sent!

Du kunne umulig kjenne Libertys historie, du bor jo altfor langt unna. Nettopp derfor er jeg så stolt og priviligert over ikke bare ha fortalt hans historie, men også over å ha vært en del av hans Happe ending-redning!

Liberty er definitivt sin egen helt, men dersom hans historie vil bidra til å redde enda flere hunder, vil både Liberty og DU – som er Rolda-supporter – sammen være heltene til alle gatehunder i Romania!

Og tro meg: er det én ting vi trenger mer av, så er det helter!

Gi en gave