Eldre hester ber om en fredfull slutt på livet

Mitt navn er Big Bang.

Jeg tror at mennesker mener det vel. Selv om livet mitt er svært vanskelig, så er ikke menneskenes liv noe enklere.

Jeg ble født på en gård i Romania, og som for alle andre i de fattige bygdene, ble det også forventet at jeg skulle jobbe hardt. Nå, derimot, er jeg gammel. Jeg vet at 17 år egentlig ikke er så gammelt for en hest, men da man har blitt brukt og mishandlet, så hardt som jeg har blitt hele livet, så er 17 år mer enn nok.

Familien min tok meg med til ROLDA, i håp om å få hjelp med mine luftveisproblemer, og andre kroniske tilstander som trenger dyr, medisinsk behandling.

Spør du meg, så trenger jeg bare litt hvile. Jeg er en gammel gutt, som virkelig ønsker og fortsatt gi alt for min familie, men som ikke kan det, grunnet sviktende helse.

Jeg har blitt svak, og kroppen min herjes av sykdom. For å være helt ærlig, så har jeg ikke mer kamp igjen i kroppen min. Men jeg er bekymret også, for det finnes jo ingen tilfluktssteder for gamle hester, som meg…

ROLDA ønsker å ta meg til seg, og hjelpe meg så jeg endelig kan få leve det livet jeg fortjener. Men de har ingen låve jeg kan bo i, ingen mat å gi den tomme magen min, og ingen penger å betale mine veterinærregninger med.

Alternativet er ikke et godt ett for meg. En dag kommer jeg til å knekke sammen og dø, på jordet jeg kaller mitt hjem. Jeg håper bare noen er villige til å betale for en rask avlivning, sånn at jeg slipper å lide mer. Men veterinæren skal ha betalt for det, og penger er en ting min menneskefamilie ikke har.

Jeg føler intet hat mot de menneskene jeg har arbeidet så hardt for, og jeg vet at mine venner hos ROLDA mener det vel. De forsøker sitt beste å gi mitt lange, tøffe liv en rolig og verdig avslutning, men mitt arbeide har hatt en mening, og jeg vet jeg har hjulpet menneskefamilien min svært mye.

Jeg bare håper med hele mitt hjerte, at andre hester vil få en bedre slutt enn meg.

Big Bang’s Teory

Min teori er at alle mennesker vet at man må jobbe hardt for å overleve. Du håper at alt ditt harde arbeid vil være med på å gi deg en god alderdom, eller i det aller minste ett par dagers hvile før du går videre til den neste verden.

Slik er det også for de av oss som går her på jorden, på 4 ben. Vi ønsker kun å bidra, jobbe hardt, å tjene og beskytte våre menneskelige venner. Vi snakker ikke det samme språket, men vi føler også glede, frykt og smerte, akkurat som dere gjør. Vi føler oss også sliten når vi blir gamle, og som dere så håper også vi å kunne få litt hvile da. Men om jeg må, så vil jeg fortsette å jobbe hardt for menneskene mine, helt til den dagen jeg dør.

Mitt håp for ett hestefristed

ROLDA tror at alle utnyttede og mishandlede hester i Galati, kan få en respektfull og rolig slutt. De ønsker å bygge ett fristed for oss, ett sted vi kan leve våre siste dager i fred og harmoni. Ett trygt sted å hvile, etter ett helt liv i hardt arbeid.

Men, de trenger din hjelp for å realisere denne drømmen, og nå ber jeg deg om hjelp!

Jeg, Big Bang, og tusenvis av andre mishandlede, overarbeidede og forlatte hester som meg, trenger din hjelp NÅ!

Vi er i desperat behov av ett fristed!

ROLDA kan bygge det for oss, men de trenger noen hjelpende hender.

Mine venner hos ROLDA har virkelig jobbet knallhardt for å bygge ett miljøvennlig fristed, spesielt designet for hester, men ett åpent jorde tilknyttet, slik at vi kan løpe som vi selv ønsker, noe de fleste av oss aldri har fått oppleve før!

Våre venner har tålmodig ventet på å få samlet inn nok penger til å bygge hestefristedet vårt, men fortsatt mangler de flere tusen euro før drømmen kan bli realisert!

For mye tid har gått, mine venner.
Vær så snill, doner i dag, så ROLDA kan hjelpe oss, og bygge sin store drøm, hestefristedet som jeg,
Big Bang, og mine med-hester trenger så sårt!

Tusen takk!
Kneggende takk fra Big Bang!

Hjelp ROLDA å få bygge ett hestefristed

Du vil bli omdirigert til dette prosjektets engelske side, hvor du trygt kan donere til Esel-saken. Ditt etternavn, samt summen du velger å donere, vil bli synlig i donasjonslisten, og totalsummen oppdateres automatisk. Det er også mulig å velge å donere anonymt, dersom du ønsker dét.