Hjelp Frankie

På nyttårsaften sitter jeg foran et tomt papirark, med Frankie ved siden av meg, og forsøker å samle tankene slik at jeg kan fortelle deg hennes historie: Hun er Frankie, en hund ROLDA fant i veikanten for noen timer siden. Der satt hun helt rolig. De vakre øynene hennes var omgitt av bloddråper og biter av brent hud skinte i mørket.

ROLDA teamet som reddet henne er hardbarka folk – voksne menn som har sett mange hardt skadde og alvorlig syke hunder. De har reddet dyr hver eneste dag de siste ti årene. Men de hadde aldri sett en hund som Frankie.

“Først kjente Frankie en smertefull kløe som etter hvert gikk over til en følelse av sviende varme som raskt fikk hodet hennes til å stå i full fyr, som brant huden hennes og gjorde hodet hennes til et stort sår. Hun var forsteinet av redsel og kunne ikke lengre kjenne smerten. Hun skrek, men det var ingen som hørte henne, hun så seg bedende omkring, men det var ingen som så henne. Så antagelig satte hun seg bare ned og begynte å skjelve…heldigvis døde flammene ut, men følgene av dem er horrible for Frankie” forteller Dana Costin, ROLDA styreformann.

“Jeg kan ikke engang forestille meg den redselen og de smertene hun har gjennomlevd. Jeg kan ikke klare å formidle alle de følelsene som herjer i meg når jeg ser henne – jeg finner ganske enkelt ingen ord. Vi tror at det var fyrverkeri som er årsaken til skadene hennes. Disse hundene er en del av vår verden som en direkte konsekvens av vår likegyldighet, og som om deres daglige kamp ikke er nok – for de er sultne, tørste, syke og mishandlede –

fortsetter vi å finne nye måter å skade dem enda mer med vår uvitenhet. Hvordan kan vi noen gang gjøre opp for den forferdelige smerten vi har voldt Frankie?

Hver gang jeg tror jeg har sett alt, at jeg har sett det aller verste, dukker det opp et nytt tilfelle som viser at jeg tar feil. Hvor langt skal dette gå? Hvor går grensen?” forsetter Dana.

Jeg kan ikke legge ut bilder av Frankies akutte veterinærbehandling, fordi de er for følelsesladede, for sterke. Jeg kan sende dem til deg privat på e-post, om du ønsker det.

Når veterinærbehandlingen er over, forutsatt at Frankie blir bedre, vil betennelsen være borte og infeksjonene være kurert – men hva skjer med henne da? Kan noen tilby henne et virkelig hjem, forstå hva hun trenger, sette seg inn i hva hun har gjennomgått – velvitende om at hun er en livredd hund som har blitt sviktet av “hundens beste venn”?

Vi trenger en sjelevenn for Frankie, ikke en som bare vil vise henne frem for å føle seg selv som et bedre menneske, bruke henne for sitt eget selvbildes skyld. Men en venn som ønsker å hjelpe henne med å helbrede sine sår – spesielt de emosjonelle.

Hun forventer ikke å vinne en skjønnhetskonkurranse, men jeg forventer at Frankies nye tobente venn vil vise henne respekt, kjærlighet og vennskap og vil vite å sette pris på hennes spesielle skjønnhet som kommer innenfra.

Seriøse adopsjonshenvendelser kan sendes til rolda@rolda.org – emne: Adopt Frankie.

For å hjelpe oss med å dekke Frankies veterinærbehandlinger, kan du bruke disse opplysningene:

Vipps: 92042553
Kontonummer: 6219.13.48082
PayPal.me/SaveStrays

 

og

en gave via SMS ‘ROLDA 100’ (og “ROLDA 500” og “ROLDA 1000” til 26 128 – hver krone betyr så mye! (Det er valgfritt beløp etter ordet Rolda)

Tusen takk!