Piciu trenger deg!

Ett gammelt ordtak sier: “når man trenger en venn, sender Gud en hund.”

Uavhengig av din personlige tro, og uavhengig av hvem som sender hunden, så er vi vel alle enige om at hunden er vår beste venn…

MEN HVEM ER VENNEN TIL HUNDER SOM PICIU?
– Det kan DU være!

Ukentlig, om ikke daglig, leser du hjerteskjærende fortellinger. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde noe å fortelle deg om Piciu.

Jeg vet ikke engang hvordan jeg best kan videreformidle deg Picius historie…Hans historie er nemlig en av de som har gjort meg helt målløs! Og dét sier mye, for jeg har sett mye tragedie!

Piciu tilhørte en gang en fattig mann, som bodde i den lille landsbyen Smardan. En natt prøvde hunden hans å hoppe over metallgjerdet, og ble sittende fast…med hodet vendt nedover! I forsøkene på å fri seg selv fra gjerdet, ble sårene i bena hans dypere og dypere…Begge bakbena hans ble alvorlig kuttet opp, og i tillegg ble frambena hans fullstendig ødelagte! Piciu mistet svært mye blod, og på toppene av dette, så finnes det ingen blodbank for hunder, i hele Galatiområdet!

På morgene fant eieren hans ham endelig. Da hadde Piciu hengt slik i timevis, og han var nesten død.

Enkelte av landsbyboerene ville kastet ham i søppelkassa, men Picius eier dro rett til dyrlegen. Det er vanskelig å beskrive synes av en stor mann som holder en liten hund, mens han gråter, og ber for sin hunds liv, selv om han vet han ikke har råd til å betale regningen…

Piciu er en vakker hund, og han trenger virkelig alle de bønnene han kan få sendt sin vei, for å ha en sjange til å overleve, og kunne få leve resten av livet i verdighet. 3 av 4 ben er ødelagte, men dyrlegen kunne av forståelige grunner ikke fjerne alle 3. Han valgte å amputere det hardest skadde forbenet, han mener bakbena kan reddes, men at det vil ta tid, og at Piciu vil gå litt rart, i ganske så lang tid.

Det viktigste akkurat nå, er at Picius kropp tar opp kampen, så han kommer seg til hektene igjen. For både det massive blodtapet, amputasjonen, og alle de andre helseutfordringene hans, vil komme til å gjøre veien tilbake til livet både lang, og komplisert.

I tillegg er ikke Piciu vaksinert, så vi må være ekstra forsiktige med ham, da immunsystemet hans er svakt. Vi må unngå sykdommer for enhver pris, da de vil kunne ta livet av en svka kropp ganske kjapt (sykdommer som fks. Distemper.)

Vær så snill: hjelp oss å hjelpe Piciu tilbake til livet!

La oss sammen få ham tilbake på bena!

Gi en gave