Hjelp Maia å gåigjen

Når Maias ben ble kuttet på ett metallgjerde, ble hennes verden forandret til ett levende mareritt. Maia er en hjemløs hund. Hjemløse hunder har ikke ett enkelt liv, de må lete etter mat hver dag, gjemme seg når det er veldig varmt eller for kaldt, og sloss for å overleve! Maia levde i en flokk, med andre hunder, i en landsby utenfor Galati, i Romania.

Da hun forsøkte å hoppe over ett gjerde, ble hun sittende fast og skadet begge frambena. Bena brakk, og ligamentene ble kuttet. Når Maia ble reddet av ROLDAs team, ble hun voktet av en hannhund, som slikket sårene hennes. Mange dager gikk, uten at Maias tilstand ble noe bedre. Dyrlegene nektet å hjelpe henne, fordi skadene hennes var så kompliserte, og fordi ingen så noen mulighet for at hun ville klare seg.

Men vi ville ikke gi opp, og dét ville ikke Maia selv heller! Hun sloss videre, til tross for infeksjoner, og grusomme smerter hvert eneste sekund, av hver eneste dag. Endelig fant vi klinikken Siavet, hvor ett team av fantastiske dyrleger sa seg villige til å påta seg Maias case.

Operasjonen tok 5 lange timer, og på mange måter var dette ett unikt inngrep, mtp.medisinsktekniske prosedyrer. Inngrepet innvolverte til og med transplantasjon av små benfragmenter, og vil bli etterfulgt av en hudtransplantasjon, hvor en bit hud fra Maias mage, vil bli transplantert til benet hennes.

Det høres ikke like tøft ut, som det faktisk er, for dette skjer faktisk i Romania, og på en svært liten, privat klinikk! I neste uke skal Maia gjennom en ny operasjon, denne gang skal det andre frambenet opereres. Etter dette, kan vi håpe og tro at den tyngste delen er overstått. En ny fase starter, nemlig rekovalesensen. Etter at den første entusiasmen over å se Maia bli litt bedre la seg, fikk vi nye, nedslående nyheter…nemlig regningen fra veterinærklinikken.

 

Siavet forsto at Maia er en hjemløs hund, ga oss ett realt avslag i prisen, og tok heller ikke betalt for de 30 dagene hun har vært innlagt. Allikevel ble regningen på 8000 norske kroner. For en hund er gleden ved å løpe, leke, hoppe og gå ved siden av mennesket sitt, uvurderlig.

For Maia, som er en gatehund, er friheten uvurderlig. Når hun forlater veterinærklinikken, vil Maia bli i vårt shelter, fram til hun blir adoptert ut til ett trygt hjem. Det er viktig for oss å sikre at Maia har det godt, at hun kan gå uten smerter, at hun blir istand til å løpe og leke, som en normal hund.

Maia etter

Vær så snill: hjelp oss å hjelpe Maia, så hun kan få leve resten av livet sitt smertefritt!

Vær generøs med Maia, og gi henne en helt unik julegave. Ingen donasjon er for liten. Tusen takk, på vegne av Maia!

Gi en gave