DEN NÅDELØSE KRIGEN MOT HJERTEORM

HVORDAN KAN ROLDA FORHINDRE OG BEHANDLE DENNE DØDELIGE SYKDOMMEN?

Hva er Dirofilaria Immitis?

Dirofilaria Immitis, eller hjerteorm, er en alvorlig og potensielt dødelig sykdom hos familiedyr, ville dyr og mennesker. Sykdommen skyldes en 30 cm lang rundorm som lever i hjerte, lunger og de nærliggende blodårene, og dette forårsaker alvorlig lungesykdom, hjertesvikt og skade på andre organer. Sykdommen er utbredt fordi den overføres via myggestikk.

Hvordan blir ROLDA påvirket av Dirofilaria Immitis/hjerteorm?

Våre ROLDA-hjelpesentre er omgitt av skog og dyrket mark, og elvene Donau og Siret – dette gjør området til et gunstig leveområde der myggen trives godt. Det finnes også hundrevis av ville dyr og hjemløse hunder i området – alle potensielle bærere av Dirofilaria.

Sikkerhet er ROLDAs høyeste prioritet. Hver vår gjør vi forebyggende tiltak for å beskytte hundene våre mot hjerteorm, blant annet ved å bruke en ‘myggmagnet’ som vi fikk mulighet til å kjøpe i fjor takket være generøse bidrag fra våre støttespillere.

Fordi ROLDA sine hjelpesentre dekker store landområder, kan imidlertid ikke en maskin gi nok beskyttelse til at vi kan føle oss trygge. Så i år samler vi inn midler til å kjøpe enda en ‘myggmagnet’, og om du ønsker å bidra kan du gjøre det her.

Men selv disse maskinene kan ikke garantere oss full beskyttelse, spesielt mot de store myggbestandene i skogområdene.

Takket være våre støttespillere, får våre hunder Advantix og Heartguard for å beskytte dem mot hjerteorm i den varme årstiden, men det finnes fremdeles tusenvis av hjemløse hunder som holder til i områdene rundt våre hjelpesentre og som er ubeskyttede og har høy risiko for å bli smittet av hjerteorm.

Møt Ken.

Ken overlevde i dagesvis med en blikkboks sittende fast i munnen. Han var livredd, hadde problemer med å puste og var ekstremt dehydrert og tynn når han ble reddet av ROLDA-teamet. Det er et mirakel at han overlevde narkosen han måtte gjennom slik at boksen trygt kunne fjernes fra munnen hans. Etter operasjonen hadde Ken fortsatt pusteproblemer og veterinærteamet vårt kunne ikke finne årsaken. Tre dager senere ble det dessverre konstatert at Ken hadde hjerteorm.

Melarsomine (Immiticide) er den hjerteorm-behandlingen med færrest bivirkninger, men dessverre er Ken for svak til å overleve denne behandlingen.

Våre veterinærer har foreslått en behandling bestående av en kombinasjon av medikamenter i minst 18 måneder, velvitende om at hjerteormene ikke begynner å dø før etter 18 måneders behandling.

Dette er den beste sjansen Ken har til å overleve denne dødelige sykdommen.

Hva er sammenhengen mellom 390, 1 og 6?
390 Kroner
1 HUND
6 Måneder

6-måneders beskyttelse mot hjerteorm for alle 650 hundene ved våre ROLDA-hjelpesentre koster 252 000 kroner. Det er mange penger.
Men en donasjon på 390 kroner kan beskytte 1 hund i 6 måneder mot denne dødelige sykdommen.
Vær så snill å gi et bidrag i dag.

Gi en gave