Prosjekter

Kapitalkostnader

Ett shelter for hester

$220000 Estimert koste

Romania er ett av Europas fattigste land, og store deler av arbeidet som utføres, gjøres fortsatt ved hjelp av hester som arbeidskraft. Tragisk nok, så dumpes svært mange arbeidshester etter ett knallhardt liv i menneskenes tjeneste. ROLDA er desperate etter å lage ett shelter for disse hestene, og vil gi de ett trygt sted å, for første gang i sine liv, føle glede, ro og komfort.
Les mer

Kapitalkostnader

Ett shelter for esel

$60000 Estimert koste

Hjelp oss å bygge en himmel på jorden for esler som har trukket seg tilbake fra tungt arbeid, på randen av å bli forlatt eller esler som blir konfiskert etter å ha blitt misbrukt av eierne. Sosiale esler vil bli brukt til sosiale programmer.
Les mer

Kapitalkostnader

Ett shelter for katter

$55000 Estimert koste

Selv om Romanias gatehundproblemer er langt mer synlig for omgivelsene, så eksisterer det også en mer usynlig krise, for eldre og handikappede katter. Disse kattene har enten blitt dumpet av eier, eller eier har dødd fra de. Felles for de alle, er det faktum at de må klare seg selv. Katten er den fødte jeger, og kan dersom det kreves, tilvenne seg ett liv som vill, fordi de kan fange små, raske byttedyr, samt finne ly høyt oppe, og i små hulrom, noe hunder ikke kan. Dette kan derimot ikke hverken de eldre, eller de handikappede kattene. For disse venter så altfor ofte, en brå og brutal død. ROLDA leter etter hjelp til å starte byggingen av ett katteshelter, som vil tilby eldre og/ellerhandikappede katter ett sted å bo, slik at de slipper å måtte leve ett hardt og brutalt liv på gata.
Les mer

Kapitalkostnader

PawzUp adopsjonssenter

$5250000 Estimert koste

ROLDAs kanskje mest ambisiøse prosjekt så langt, er konstruksjonen av vårt PawzUp-senter. ROLDA bvisualiserer ett rent, moderne, og attraktivt adopsjonssenter, som vil huse dyr fra våre sheltere, men også i tillegg fungere som ett sosialt samlingssted for områdets beboere. PawzUp vil bli ett sted folk kan adoptere dyr, samtidig som de kan være sosiale, lære om hvordan de best tar vare på sine kjæledyr, og på sikt vil vi også tilby gratis veterinærhjelp til de som trenger dét til sine dyr. Vi vet at dette er store mål! Derfor tar vi sikte å bruke vårt PawzUp-senter som en mal, for lignende sentere over hele Romania. Vi ønsker å bli ett eksempel til etterfølgelse, og kunne tilby ekte håp til Romanias hjemløse hunder.
Les mer.

Pågående prosjekt

Årlige vaksineringer

0
$ Raised
0%
$ Goals

I et shelter med nesten 700 hunder, kan svært smittsomme sykdommer slik som distemper, gi grusomme resultater. Dette er grunnen til at ROLDA har strenge karanteneregler for alle nye hunder. I karantenetiden får alle hunder en bredspektret vaksine, før de blir introdusert for de andre hundene. Men vaksiner må fylles på hvert år. Dette er et obligatorisk Krav innført av EU for hunder som er registrert i RECS-TRACES, for at de skal være lovlig å adoptere til utlandet. Disse vaksineringen kontrolleres regelmessig av ANSVSA og av dyrepolitiets inspektører. Årlige vaksineringer er en essensiell, men kostbar aktivitet ved våre sheltere og vi trenger din hjelp til å holde våre hunder sunne, og dermed lykkelige.
Pris per vaksine: 5 usd/ca. 50 norske kroner
(5 dollar/50 kroner er kostnaden av én påfyllingsvaksine til én voksen hund. Vaklpevaksiner koster 10 dollar/100 kroner per stykk)

Pågående prosjekt

Beskytte hunden mot de vanligste parasitter

0
$ Raised
0%
$ Goals

Parasitter, slik som flått og lopper, kan være små, men risikoen de utsetter hundene for, er potensielt både stor. Flåtten, som er en fare både for mennesker og hunder, kan være vert for borreliose, en sykdom som kan forårsake alvorlig anemi, og anfall hos svake hunder. Lopper er som regel til bry, men kan også gi alvorlige infeksjoner, spesielt dersom hunden klør seg mye og gi skader på huden i alle tilfeller er forebygging bedre enn behandling Spot On behandlinger er effektive, både mot lopper og flått. ROLDA trenger hjelp til å holde våre hunder fri for forferdelige og dødelige sykdommer.
Pris per behandling:

Pågående prosjekt

Beskyttelse mot dødelig hjerteorm (Dirofilaria)

0
$ Raised
0%
$ Goals

En mye farligere tilstand så vi må beskytte våre hunder mot, er den dødelige hjerteormen. Hjerteorm er en parasitt, som blir spredd av mygg. Som navnet tilsier, finner hjerteormen sin vei til hundenes hjerte kar system. Der forårsaker de en fatal sykdom. Det som gjør hjerteorm til en spesielt skummel sykdom er at de tidlige symptomene er svært vanskelige å se. Av denne grunn er det ofte for sent å starte behandling da men først oppdager sykdommen. I tillegg er behandlingen både svært kostbar, og langtekkelig, og den kommer heller ikke men noen garanti, spesielt Ikke i de tilfellene hvor sykdommen har kommet langt før den blir oppdaget. I de varme og fuktige sommerne i Romania, er myggen nesten alltid til stede. Den aller beste måten å forebygge hjerteorm, er derfor å gi medisiner som forhindrer at myggen overlever i hundens kropp i det hele tatt.
Pris per behandling:

Pågående prosjekt

Gratis sterilisering av kjæledyr med fattige eiere

0
$ Raised
0%
$ Goals

Rumensk lov forbyr for tiden sterilisering av gatehunder (slik det også er forbudt å slippe steriliserte hunder tilbake på gata), og dette er deler av grunnen til at vi avholder steriliseringskampanjer for eiere med dårlig økonomi. Disse kampanjene forhindrer dumping av kjæledyr, som er en av flere årsaker til den nasjonale gatehundproblematikken, på to viktige måter. For det første, er det mindre sannsynlig at eierne dumper dyra sine, ut av redsel for Statens bøter for å eie et usterilisert, og/eller ikke chippet dyr. For det andre, så vil ikke kjæledyrene deres pare seg ukontrollert, og gi familiene enda flere dyr de ikke har råd til å ta seg av. Vi trenger hjelp til å sørge for, at Romanias kjæledyreiere får beholde sine dyr!
Les mer om våre steriliseringskampanjer her.
Pris per sterilisering = 36.58 USD/dog

Kapitalkostnader

Gratis hundehus til hunder som bor ute

0
$ Raised
0%
$ Goals

Den rumenske måten å holde hund på kan virke tøff, sammenlignet med vest-europas måte, hvor hunder ofte er heldige nok til å få sove ikke bare innendørs, men også i eierens seng! På den rumenske landsbygda bor hunder som regel utendørs, og blir svært sjeldent tillatt å komme inn. Dette skyldes ofte at mange rumenere er redd for at tyver, ville dyr og andre uønskede, skal ta seg inn på tomta deres. ROLDA jobber for en fremtid hvor alle hunder er velkomne innendørs. Men dessverre tar det lenger tid å forandre meninger, enn å forandre omstendighetene. I mellomtiden trenger vi din hjelp til å gi hundene som bor ute, ett vanntett hundehus, slik at familiene som ikke har råd til det selv, kan få et trygt sted til hunden sin. Hundehusene vi gir til disse familiene er trygge, og solide nok til å kunne brukes i alt slags vær.
Les mer om prosjektet her.
Pris pr hundehus = 135 dollar ca 1350 kroner (avhengig av valutakursen)

Kapitalkostnader

Modernisering av ROLDAs minste shelter

0
$ Raised
0%
$ Goals

Det aller minste og første, shelteret vårt, er nå hele 20 år gammelt. Så til tross for at det har blitt kåret til Romanias beste shelter flere ganger, så begynner alderen å synes, og det trenger sårt en oppgradering. Dette lille shelteret er en vital del av vår organisasjon, fordi det huser valper, og hunder som av forskjellige årsaker, ikke ville klare seg særlig godt i vårt store shelter. Vårt minste schelter holder den høyeste standard hva komfort, omsorg og
sykdomshåndtering angår, da dette er av høyeste prioritering for oss i begge våre sheltere. Men vi trenger nå din hjelp til å vedlikeholde disse standardene, samt å gi de beste mulige fasilitetene til våre hunder. Les gjerne hele beskrivelsen av renovasjons og moderniseringsarbeidet vi trenger utført i det lille shelteret, her .

Kapitalkostnader

Reparere taket på hovedbygningen i det store shelteret

0
$ Raised
0%
$ Goals

Da det første regner så høljer det! På grunn av unormalt mye regn, så ble taket på det store shelteret vårt delvis ødelagt, i 2021. Og til tross for at de største ødeleggelsene har blitt reparert, så var disse reperasjonene aldri ment å være annet enn midlertidige, og derfor etterlyser vi nå hjelp til å både fullføre reparasjonsjobben, samt til å installere mottiltak, mot eventuelle framtidige vannsjkader.
Materialer = 8000 USD, ca.80 000 kroner (avhengig av valutakursen).
Arbeidskraft = 5000 USD, ca.50 000 kroner (avhengig av valutakursen).

Kapitalkostnader

Kameraovervåkning for det store shelteret

0
$ Raised
0%
$ Goals

Tragisk men sant, det finnes dessverre tankeløse og egoistiske mennesker, som stjeler fra en veldedig organisasjon. Over de senere årene har vi hatt to innbrudd i våre shelterbygninger, hvor døra har blitt ødelagt, og utstyr og tilbehør har blitt stjålet. Vi anmeldte selvsagt saken men innbruddet ble aldri løst Vi har forsterket inngangspartiene der vi kan, men shelterene våre er dessverre fortsatt enkle enkelt mål, for en tyv med ett brekkjern. Som en ekstra forsikring mot lignende hendelser i framtiden, ønsker vi å installere ett enkelt cctv-system, slik at våre områder er overvåket, og tyvene forhåpentligvis holder seg unna.