ROLDAs kamp for å få bygge ett eget hestefristed

0%
$ raised of $220000
0
$ Raised
0%
$220000 Goals

ROLDAs kamp for å få bygge ett eget hestefristed

De fleste hester som lever på den rumenske landsbygda, blir grovt utnyttet.

Da de ikke lenger kan brukes til noe, eller de blir syke eller skadet, blir de forlatt for å dø, eller slaktet for kjøttet.
ROLDA har slos for disse hestene i årevis, og vi har nå nådd ett punkt hvor drastiske tiltak må tas i bruk, og vi nekter nå å vente mer, disse hestene må reddes NÅ!

De har ventet for lenge! Disse hestene trenger vår hjelp NÅ!
Etter 15 år med full fokus på å redde hunder fra gata, er vi nå rede for nye utfordringer. Selv vi er langt fra drømmen om redde alle gatehundene i Romania, så har vi allikevel kommet ett godt stykke på vei, og vi har selvsagt tenkt å fortsette dette arbeidet med full styrke! Men, mens vi har sloss for gatehundene, har de stakkars hestene lidd i stillhet.

Hester er loyale og majestetiske dyr, som i tillegg er både forsiktige og snille av natur. De er trofaste venner, hjelpsomme i sjelen, og de er trofaste følgesvenner. De er villig til å hjelpe oss, og gir alltid alt de har. Men så altfor mange hester blir mishandlet, og ansett som slaver som ikke fortjener respekt.

ROLDA ønsker å redde de eldre, skadde og syke hestene, da de ikke blir prioritert av noen andre. De hestene som lever under trygge forhold, vil ROLDA fortsette å tilby veterinærhjelp, hovslager, og tepper/dekken til de kalde dagene. Vi vil også fortsette vårt samarbeid med myndighetene, og de regionale veterinærene, for å få reddet så mange hester og esler vi klarer.

Til hesteshelteret

Etter grundig research slik at vi kan bygge et shelter for hester som kan beskytte dem fra det harde Rumenske klimaet (spesielt de kalde vintrene), men også sørge for at det gjøres kosteffektivt, har vi bestemt oss for følgende modell som er utformet slik at vi kan bygge dette vegg i vegg med esel-shelteret. Høyet vil oppbevares i et høyloft på shelteret, og dette vil også fungere som en ekstra, naturlig isolasjon i tillegg til å spre en nydelig lukt av høy i hele bygningen.

Shelteret vil bestå av et ca 275 kvadratmeter stort innendørsområde hvor vi kan oppstalle inntil 10 hester. Hver stallboks vil ha oppvarming, mykt gulvtekke, et system som sørger for at hestenes drikkevann ikke fryser og et utendørsområde.
Bygningen vil også ha et eget område for vask og strigling av hester, og et separat fôrområde. I tillegg vil det være karantenebokser.
Utendørs vil det være to store mosjonsområder, hver på 480 kvadratmeter.

Byggfaser

1.Papirarbeid: topografiske målinger, omgjøring av 755 m2 land, fra dyrka mark til byggeklar tomt. Og vi trenger også godkjennelse fra diverse myndigheter, inkluder veterinærer).
2.Støping av grunnmur
3.Bygging av stallen
4.Høylager
5.Hestebokser (6 stykk, pluss 3 karantenebokser med separat adkomst, områder for stell/vask, samt matlagring.)

6.Tilkobling til vannettet, koble på strøm, innstallering av overvåkningssystem, brann og røykvarslere, samt sprinkelsystem.
7.Fire luftegårder for frislipp
8.Beskyttelse mot vind og regn
9.Innkjøp av hestehenger for transport av hestene
10.Innkjøp av grunnleggende utstyr

ROLDAs hestefristed vil bli en del av vårt PawzUp senter, som vi har jobbet hardt med å få bygget, i flere år nå.

Hester og esler i vårt dekningsområde, kan ikke vente lenger! Vi MÅ handle nå, og bygge dem ett eget, egnet fristed! Vær så snill: hjelp oss med en liten donasjon, så vi får bygget hestefristedet vi drømmer om! Vi tåler ikke å se enda flere hester ulovlig slaktet for sitt kjøtt, så fort de ikke lenger er ”til nytte” for sine eiere!

Alle dyr fortjener respekt! Doner i dag!

Sponsormuligheter

Firmaer har muligheten til å navni en av hesteboksene, eller andre områder av shelteret. Ditt navn, eller ettnavn du velger (for eksempel navnet på ett elsket kjæledyr, eller ett menneskedu er glad i), vil så bli inngravert på en treplankett og hengt opp på boksen/eller området du har sponset.
(Merk att hvert område kan ha fleresponsorer).

Navngi en hestebok: (6 tilgjengelig): 5000 dollar/ca.45 000,-)
Navngi hestenes stelleområde (1 tilgjengelig): 2000 dollar/ca 18 000,-)
Navngi mat-/lagringsområdet (1 tilgjengelig): 1000 dollar/ca 9000,-)
Navngi hele shelteret: 120000 dollar/ca. 1.1 millioner kroner).

Det finnes altså en unik mulighet, for én generøs donor, til å sponse hele prosjektet, og derfor finnes det også én unik mulighet til å få navngi hele shelteret. Mange hesteelskere ønsker å dele sin kjærlighet for dette majestetiske dyret, med de hestene som er mindre heldige, men like majestetiske, i de deler av verden hvor dyrene lider under overlast, og mishandling. Ved å sponse ROLDAs hesteshelter, gir du en sjanse til dyr som kommer fra samfunn hvor de ikke har noe annet håp, hvor ingen bryr seg om dem, hvor de blir behandlet som søppel, og hvor de, etter å ha jobbet knallhardt dag og natt, etter ett helt liv i menneskets tjeneste, blir kastet som søppel. Dette er hester som aldri har opplevd at menneskene setter pris på dem, behandler de bra, eller fôrer de korrekt. De har kun møtt mennesker som ikke verdsetter dere for sin loyalitet og intelligens.

Transparens og ærlighet er viktig for ROLDA, det samme er det å vise takknemmelighet til våre kjære støttespillere. Individuelle donasjoner er listet opp i kolonnen til høyre. Når du donerer direkte via denne siden, vil beløpet legges til sautomatisk, og ditt navn og beløpet du har donert, vil vises her. Om du sender en sjekk merket “for horse sanctuary”, vil vi legge beløpet til totalen, så snart sjekken er innløst og vi har satt pengene dine inn på hestenes konto. Skulle ditt navn og beløp mangle, kan du sende en mail til contact@rolda.org, så ordner vi det så fort vi har anledning.

Prisen på stallen:

(fra 1 til 5)

120 000 dollar

(ca.100 000 kroner)

Ytterligere kostnader

(for hestehenger, innendørs utstyr, tilkobling av strøm og varme), utendørsområder etc.
(Fra 6 til 10)

100 000 dollar

ca. 90 000 kroner

Estimert kostnad

220 000 dollar

(1.9 millioner kroner)