ROLDA i Tulcea

Fra og med september 2021 utvidet ROLDA sin støtte til det nærliggende fylket Tulcea. Elva Donau skiller Galati og Tulcea fylker (10 minutter med båt, som var den eneste forbindelsen mellom disse to fylkene før broen ble bygget). Tulcea er vakker og har stort potensiale på grunn av Delta of Donau, en populær turistattraksjon. Men lokalbefolkningen som for det meste lever av fiske, er i stor grad fattige.

Fattige samfunn har mange problemer, og dyr er ikke en prioritet. Husdyr får mer oppmerksomhet på grunn av umiddelbare fordeler (egg, kjøtt, melk etc.). Generelt sett er kjæledyr dårlig ivaretatt og får ingen medisinsk behandling. De reproduserer seg fritt, og dermed øker stadig antallet dyr født til lidelse og elendighet, for hvert år som går.

De frivillige fra den lokal veldedighetsorganisasjonen «The Great Catsby» hjelper først og fremst katter, men også hunder når det er mulig. Midlene deres er svært begrenset, og forespørslene er overveldende. Madalina kontaktet ROLDA og ba om støtte, og fra det øyeblikket bidro vi til å støtte deres oppdrag.

Blant de tingene vi har oppnådd sammen:

Sterilisere hunder og katter.

Støttet det lokale, offentlige shelteret, med våtfôr til dyra.

Hjelpe kjæledyr av fattige eiere.

Behandle valper som blir funnet forlatt på den lokale kirkegården, mot parvo.

Dekke medisinske kostnader for kattermed alvorlige tilstander, som trengte hjelp fra spesialister, kirurger, og med langtidsinnlosjering ved klinikker i hovedstaden Bucurest.

For tiden dekker ROLDAveterinærregninger fra 2000-5000 RON (5000-10 000 kroner) per måned for Tulcea-prosjektet. I løpet av de nærmeste månedene håper vi å bringe fargebøkene våre til området. Vi vil samarbeide med lokale frivillige med å distribuere bøkene gratis på landsbygda, for å øke bevisstheten om dyrevelferd blant de som trenger det mest.

Vitnesbyrd fra Madalina, koordinator for prosjektet i Tulcea

“For noen måneder siden tok vi desperat kontakt med forskellige dyrehjelpsorganisasjoner over hele verden, da vi gjør TNR og dyreredning i den lille byen Tulcea, Romania, og vi er rett og slett overveldet av situasjonen for gatedyrene i vårt område. Svært få har svart, og den eneste som faktisk tilbød støtte, var våre naboer basert i Galati, ROLDA Foundation.

Siden da har ROLDA vennlig sponset veterinærregningene til noen få desperate tilfeller av både katter og hunder hver måned, og med deres hjelp klarer vi nå å gjøre mye mer enn vi kunne før.
Bare for å nevne noe, så har vi hjulpe,

Honey, valpen som bodde på en kirkegård, vant kampen mot parvo og er nå lykkelig adoptert

Alan, katten som fikk magen revet opp av hunder, er nå fullstendig restituert, og i fosterhjem

Prins, som hadde blitt banket opp av forferdelige mennesker, fikk hoftekirurgi og er nå full restituert, og i fosterhjem

De to eldre guttene, Oscar og Clyde fikk takket være ROLDA, tilgang til tester og medisinsk behandling for flere sykdommer

Morris, som ble truffet av en bil og var i fare for å miste potene sine, ble innlagt på en ortopedisk klinikk i Bucuresti, er fullt restituert og nå i fosterhjem, i påvente av at hans for-alltid-hjem skal dukke opp

Mange hunder i Tulcea offentlige shelter, har fått bokser med våtfôr, som de aldri engang drømte om før

Vi er evig takknemlige for Dana og teamet hennes, hun sier alltid at hun ønsker hun kunne gjøre mye mer, men for oss og dyrene vi nå er i stand til å hjelpe, betyr dette mye!
Vi er også veldig takknemlige for det faktum at de bestemte seg for å støtte en annen organisasjon i Romania, og dermed dyr utenfor deres umiddelbare rekkevidde, da denne typen samarbeid dessverre ikke er så vanlig, selv om det er høyst nødvendig!

Alle disse dyrene fikk den behandlingen og umiddelbare hjelp de trengte, og vi returnerte selvsagt ingen av de til gata, de er alle enten adoptert eller i fosterhjem, men de venter på sine helt egne for-alltid-hjem.

Vi kunne ikke ha gjort alt dette alene!
Takk, ROLDA, vi håper dere vil være ved vår side neste år også!”

Klemmer fra oss og våre babyer,
Great Catsby-teamet

Vi trenger din hjelp, de trenger vår omsorg!

Vær en helt for dyra som trenger deg!

Mennesker som deg, står bak enhver redningsoperasjon, du hjelper vårt team med å redde liv.