23 sep

Om du snur deg vekk, så dør hun

Om du snur deg vekk, så dør hun.
Om du ikke takler å se dette, forestill deg så hvor mye smerter hun må ha.

“Bela er hardt skadet”, sa hun, mens hun forsiktig løftet hunden av plastbagen hun hadde ligget på, og avslørte en hund med halve ansiktet revet av!

Bela bor i landsbyen Cismele, en av de fattigste områdene i sørøstre Romania. Menneskene hennes lever i ekstrem fattigdom. Ofte har de rett og slett ikke mat å spise, og de bor i ett provisorisk hus. I perioder uten mat, har familien heller ingen rester å tilby Bela. I en av disse periodene var det Bela snek seg avgårde for å fange seg en kylling…på naboens tomt. Det skulle vise seg å være en stor feil, fordi mens Bela var fokusert på byttet, var hun ett lett bytte selv, og naboen slo henne i ansiktet med ett metallredskap.

Belas fattige, men velmenende eiere visste de ikke ville ha råd til dyrlege, så i desperasjon tapet de såret med vanlig tape. Dette resulterte selvsagt i at det gikk en betennelse i såret, under tapen…

“Hver gang jeg tror jeg har sett alt, ser jeg noe som får meg til å innse at dét har jeg ikke. Du kutter deg på kjøkkenkniven og det gjør vondt, du flytter møbler, kinker ryggen og får vondt, du faller og knekker nesa, det gjør grusomt vondt og du drar rett til legen. Men å leve med halve ansiktet sitt revet av? Det er en type ondskap som hjernen min ikke klarer å prosessere. Hvordan kan noen mennesker være så slemme, at de slår ett uskyldig dyr i hodet? Jeg kan heller ikke fatte hvordan dyra kan leve med slike smerter, ofte i lang, lang tid, til vi redder dem. Jeg forstår faktisk bare mindre og mindre av den verden vi lever i, om jeg skal være helt ærlig!

Belas skjønnhet kommer fra innsiden, og så fort hun har helet og sårene grodd, vil hun se like vakker ut på utsiden! Dyra lever som kjent i nuet, og Bela vil ikke bry seg om sine arr. Jeg, derimot, vil alltid tenke på denne hendelsen da jeg ser eller tenker på Bela. Fordi da du elsker dyr slik jeg gjør, klarer du bare ikke å glemme.” Dana Costin, ROLDAs grunnlegger, etter hennes første møte med Bela.

Bela er en skjønn og sosial hund. Og så fort sårene har grodd, vil hun bli overført til ROLDAs shelter, hvor hun vil leve godt, til hun blir adoptert ut til ny eier i utlandet.

Vær så snill: gi Bela en liten donasjon, og følg henne videre på våre facebooksider! Tusen takk til deg som har ett godt hjerte for dyra som lider, for de trenger deg virkelig i sin kamp for å bli bedre og få leve ett normalt liv.

Belas situasjon besvarer mange av spørsmålene som ofte stilles av ROLDAs støttespillere i utlandte:

1. Hvorfor hjelpe de små samfunnene i landlige områder?

S: Åpenbart fordi det er der vår hjelp trengs mest. I de fattige områdene har folk ofte ikke råd til dyrlegen, folk er underutdannede, og dyra lever farlig. Vi velger ikke kun ut de enkle oppdragene, vi er nemlig ikke redde for en utfordring!

2. Hvorfor avliver vi ikke øyeblikkelig hunder med skader som de Bela hadde?

S: Etter å ha lidd ett helt liv, endret Belas liv seg til det bedre den dagen hun ble reddet av oss. ROLDAs oppgave, er å forsøke hver hund som trenger medisinsk hjelp…ikke å velge den billigste og enkleste måten å løse problemet på. Det er veterinærens jobb å vurdere hvilke dyr som skal få slippe. Det er vår jobb å forsøke å samle inn nok penger til å hjelpe hver hund vi får inn. Bela fortjente en sjanse til å heles, og til å få hele sin fremtid endret!

3. Hvorfor foretrekker ROLDA internasjonale adoptører?

S: Fordi utdannelsesnivået er høyere i de landene vi adopterer ut dyr til kjærlige foralltidhjem. Etter all lidelsen hun har måttet utholde, fortjener Bela nå ett trygt og godt hjem, hvor hun aldri igjen vil være i fare!

Gi en gave