8 måneder gammel: livet ble forandret til ett mareritt.
Hjelp Nick å vinne kampen mot flått, og holde seg i live!

Jeg heter Nick nå. Men fram til i går var jeg en navneløs valp som, i likhet med tusenvis av andre valper, ble født i en hage i en rumensk forstad. Moren min Greta, fødte meg og mine 4 søsken en bitende kald Januardag. Mine brødre og søstre døde i løpet av de neste 2 månedene, de fikk det fryktede parvoviruset. Jeg overlevde både parvo og sult. I dag er jeg bare skinn og bein, noe som gjør at det er vondt å legge seg på asfalt og betong. Fra starten av April, har hagen vi bor i vært full av lopper og flått, som spiser meg og moren min levende, og vi har nå flått over hele kroppen, inkluder inni ørene, og rundt øynene våre. Det er grusomt å bli født som en hjemløs hund i Romania. Og all den blodsugende flåtten gjør at jeg konstant føler meg svak.

De som eier hagen vi bodde i, ble bekymret for at vi skulle smitte de med noen skumle sykdommer fordi vi var dekket med lopper og flått. Så de pakket oss inn i plastikkposer, og kjørte oss langt av gårde før de dumpet oss utenfor landsbyen vi hadde bodd i, helt uten mat og vann! Vi ble dumpet på ett nytt og ukjent sted, og var redde for alt: biler, ukjente lyder, store flokker med territorielle hunder. Jeg og mamma var lenge helt sikre på at vi skulle dø der, på det ukjente, skumle stedet! Og hele tiden fikk vi flere og flere lopper og flått…

En morgen kunne jeg plutselig ikke åpne øynene mine helt opp lenger. Men jeg fikk åpnet de nok til å se at mamma skalv kraftig: hun hadde fått en kraftig reaksjon av alle flåttbittene.

Jeg vet ikke om dette er ett normalt hundeliv, men jeg kan fortelle deg at de første 8 månedene i mitt liv var grusomme! Det er vanskelig å holde håpet oppe, veldig vanskelig å klare å håpe på en redning, og en lykkelig slutt!”

Hadde han kunnet prate, hadde dette vært Nicks historie. Nick er nå 8 måneder gammel, og han og Greta, moren han, ble funnet i noen busker, nesten totalt lammet av all flåtten som har spist opp kroppene deres siden tidlig April. Dette var i sannhet en sjokkerende opplevelse for oss: de små hundekroppene var dekket av flått, til og med inni ørene og hele veien rundt øynene deres! De var kun skinn og ben, de reneste skjeletter. De var totalt usynlige for de forbipasserendes travle øyne.

Trykk her, om du vil donere til Greta og Nick

For kun 16 euro (ca 160,-) pr. mnd, kunne de begge blitt beskyttet mot lopper og flått. Vi håper du kan hjelpe oss å beskytte Nick og Greta – ja gjerne enda flere, om du har anledning – og at du vil donere oss en liten, månedlig sum til innkjøp av forebyggende middel mot lopper og flått. Romanias hunder lider i stillhet, og din gave kan gi de ett bedre liv, og lette lidelsene knyttet opp mot loppe og flåttbitt.

”Der Nick og Greta ikke kan snakke, kan jeg snakke for de…men jeg er tom for ord! Jeg må forsøke å lage nye ord, ett nytt språk som kan beskrive hvordan Romanias hjemløse hunder har det. Min fantasi strekker ikke til da det kommer til å beskrive hvordan hundene lider; de er kun skinn og bein, de er fulle av parasitter, blir spist levende av lopper og flått, har helt tomme mager og like tomme blikk. Jeg forsøker, men klarer ikke å se for meg hvor mye de lider hver dag, hvor vondt hvert eneste åndedrag gjør, dag ut og dag inn. Det eneste de ønsker, er å bli reddet, sett, beskyttet, elsket. Eller kanskje vet de ikke hva de skal håpe på? Alene bærer de på byrden av å være hjemløse, uønskede, uelskede, usynlige og hatet! Det var helt utrolig å se Nicks små ører dekket av flått, og de små, møkkete potene, helt dekket av uønskede, blodsugende gjester…stakkar, lille sjel! Og jeg klarer ikke la være å lure på hvor mange valper stakkar Greta har fått i sitt liv. Hvor mange av de døde før de i det hele tatt fikk startet sine liv? Og ende værre: hvor mange overlevde, for så å bli påkjørt av biler, eller drept av sykdom og parasitter? I mine øyne er Greta og Nick helter! Men trenger vi virkelig slike helter? Trenger vi mennesker virkelig å se SÅ mye lidelse, for å våkne opp? Må det SÅ mye smerte og SÅ mange plager til, før vi ser de ufattelige triste og lidelsesfulle livene deres for det de er?”

—Dana Costin, ROLDAs grunnlegger

Hjelp oss, så vi kan starte på Greta og Nicks lange reise til å bli noens kjæledyr. Selv om Greta er en senior, er vi helt sikre på at noen ønsker å gi henne ett godt, nytt hjem! Nick må først igjennom karantenetiden etter vaksinene han får. Noe som ikke er lett, spesielt ikke dersom han har blitt smittet med sykdommer tidligere i livet. Vi har ingen garantier for at noen av de 2 vil overleve, men vi lover å gjøre alt vi kan for dem begge (som vi alltid gjør, for alle dyrene vi finner!) Vi trenger deg på vår side, vi trenger at du blir med på Greta og Nicks reise mot en bedre fremtid, og ett bedre liv. Hjelp oss å hjelpe dem, vær så snill!

Ps: kampen mot lopper og flått pågår hvert år, fra mars til Oktober. Denne kampen er ujevn, spesielt fordi hjemløse, forlatte hunder ikke får forebyggende behandling mot disse blodsugende, små insektene. Hvert år utsettes hunder som Greta og Nick for sykdommer som smitter vi lopper og flått, i 9 måneder! I tillegg er de i konstant fare for anemi forårsaket av de store mengdene blodsugende parasitter, som rett og slett sakte tømmer de små

kroppene deres for blod. Lyme/borelia er bare én av sykdommene som smitter fra dyr til menneske, via flåtten. Den rimeligste og tryggeste måten å forhindre slik smitte, samt å beskytte våre pelskledde venner mot sykdom, er ved å gi dyra forebyggende behandling mot parasitter, lopper og flått. Hjelp oss i kampen mot lopper og flått! La oss hjelpe våre stemmeløse venner, som lider mens du leser disse linjene.

Gi en gave