Little Boys’ redningshistorie.

Denne lille valpen, kalt Little Boy, lider av Sarcoptes Scabei (Hundeskabb), en hudlidelse som spres av flereforskjellige typer midd. Til tross for at vi hvert år med stor suksess gjennomfører rednings- og steriliseringskampanjer, fortsetter allikevel antallet løshunder i Galati å øke som aldri før.

Selv om vi øker antallet steriliseringskampanjer, finner vi flere valper på gata nå, enn i tidligere år. Bare ila.de 3 siste månedene, har vi reddet flere valper med alvorlige skader, enn vi gjorde totalt de første 6 månedene i år, inkludert søskenparetsom var lammet av tick paralysis, en ensom overlevende med kreft i genitaliene og en 5 måneder gammel valp med en brukket labb, som høyst sannsynlig må amputeres.

 

Little Boy er ikke den første valpen – eller hunden – med Sarcoptic Mange, som vi har funnet på gata. Faktisk er skabb en av de mest vanlige sykdommene vi ser på løshunder, fordi den smitter så lett. Og med SÅ mange løshunder, kan du sikkert lett forestille deg hvor mange hunder det er som er smittet i Galatis gater, for ikke å snakke om alle millionenesom har det på verdensbasis…

Symptomene på Sarcoptic Mange går fra pelstap, via pelsløse flekker og rød hud, til store sår og skabb. Den intense kløen resulterer i frenetisk kløe og hvileløs vandring, og til slutt: bakterielle infeksjoner, forårssaket av kløingen. Tilstanden blir som regel behandlet med medisin mot parasitter, samt medsiner som virker kløestillende, antiinflamatoriske og hjelper mot de sekundære infeksjonene. Full effekt av medisinene sees derimot som regel ikke før etter en måneds behandling.

Hunder som har skabb, lider også ofte av psykisk stress, en tilstand som også må kartlegges og behandles.
Valper som Little Boy, som er yngre enn 18 måneder gamle, erspesielt utsatt for å utvikle skabb…

Little Boy må behandles for dennesykdommen over fleremåneder, og han må også i karantene. Han har begynt behandlingen, og det vil ta uker før huden hans er helt helet. Han ble funnet med store hudlesjoner, og pelsen hans var klumpete av blod. Sårene ble påført ham av skabb som bet, og deretter av ham selv, da han klødde seg i ett forsøk på å bli kvitt kløen og bli fri for ubehaget.

Han store, brune øyne var fyllt av smerte og desperasjon. Han var ute av stand til å hjelpe seg selv, for alle hans forsøk på å lette ubehaget, gjorde det værre. Arrene som nå dekker Little Boys kropp, er ett testamente til all hans slit og håpløshet, de sammene arrene som han deler med milliarder av hjemløse hunder, over hele verden: hunder som konstant blir oversett og ignorert, overlatt til å klare seg selv, noe som dessverre ikke redder dem fra håpløsheten.

Idag rekker vi ut en hånd og ber deg om hjelp, så vi kan få behandlet flere løshunder, som Little Boy mot skabb og andre hudlidelser, hunder som vil fortsette å lide om vi ikke bryr oss, og girde medisinsk behandling.

Altfor mange blir idag ignorert.

De trenger vår hjelp NÅ!

Gi en gave