100 HUNDER OG KATTER STERILSERT I SEPTEMBER

23. september, 2018: Ansatte og frivillige fra ROLDA Sverige var på besøk i Romania denne helgen for å gjennomføre en steriliseringskampanje for kjæledyrene til fattige familier som ikke har råd til å selv betale for inngrepet. Med hjelp fra vårt lokale team, ble 100 hunder og katter sterilisert og registrert i Smardan og Piscu.

Familiene og naboene deres ønsket oss velkommen med åpne armer. De gav oss tomater, druer og vin i takknemlighet over det arbeidet vi gjorde, og tanken bak kampanjen. De fikk oss til å føle oss hjemme og som en del av deres sammensveisede fellesskap. Det var fantastisk inspirerende å tilbringe tid med disse ærlige og omtenksomme menneskene som delte vår visjon om bedre kår for dyra i Romania.

Gjennom å tillate oss å sterilisere deres kjæledyr, bidrar disse familiene til en løsning på problemet med hjemløse dyr, og vi kunne ikke vært mer takknemlige for deres støtte og forståelse.

Dette er beskjedne folk som kjemper for å overleve hver eneste dag på lave inntekter som knapt nok holder til mat, så det er forståelig at de prioriterer å skaffe mat til dyra sine heller enn å sterilisere dem.

Selv om de hadde hatt ekstra penger, ville de antagelig ha brukt dem på å sikre seg og familien mat for neste måned, heller enn å sterilisere eller kastrere dyra sine. For dem er det viktigere at kattene, hundene eller gårdsdyra får mat og er friske og sunne. Og selv om de er enige i at situasjonen for hjemløse dyr i Romania er horribel, har de større problemer å fokusere på.

Vi forstår dem. Vi samler inn penger til disse steriliseringskampanjene fordi alle kan se at disse fattige menneskene gjør sitt beste for å ta vare på familiene sine, inkludert kjæledyrene. De elsker dyrene sine, og hater å se hjemløse hunder og katter som lider. De ønsker virkelig å se færre av dem på gaten og flere av dem i nye, trygge hjem. De er så takknemlige for å ha vår veldedige organisasjon i nærheten som kan hjelpe dem med å gjøre noe med dette, og vi føler oss beæret over at de tar så godt imot oss og at de gir oss mulighet til å hjelpe dem.

Deres samarbeid er viktig for å løse krisesituasjonen med hjemløse hunder i landet vårt, og vi er dypt takknemlig for deres støtte.

 

ROLDA vil også få takke det fantastiske teamet hos ROLDA Sverige for deres engasjement og dedikasjon, og alle som har hjulpet oss med å gjøre denne steriliseringskampanjen mulig.

 

Tusen takk!